«Luksusfellen»:

Luksusfellen-deltaker brukte 30.000 kr i året på energidrikker

- Det kan jo ikke stemme, det er jo farlig!

Publisert

(Seoghør.no): Onsdag kveld er det sesongpremiere for «Luksusfellen», programmet hvor eksperter rydder opp i nordmenns privatøkonomi.

Først ut er Raymond Seppula (35) fra Undrumsdal, som er bekymret for at hans økonomiske kaos skal gå utover hans fire små barn.

Raymond er fullstendig hekta på energidrikk og innrømmer at han drikker fra tre til fem av disse hver eneste dag.

Allikevel får 35-åringen sjokk når psykolog Robert Speare tar ham med for å vise lageret av boksene som tilsvarer hans årlige forbruk:

- Det kan jo ikke stemme, det er jo farlig! utbryter Raymond.

Energidrikkene har kostet ham nærmere 30.000 kroner i året, og utgjør halvparten av hans årlige totalforbruk på matbutikken.

Se video øverst i saken!

FÅR ØKONOMISK HJELP: Raymond Seppula får hjelp av økonomen Hallgeir Kvadsheim (t.h) og psykolog Robert Spear (t.v) i kevldens episode av «Luksusfellen». Foto:TV3.
FÅR ØKONOMISK HJELP: Raymond Seppula får hjelp av økonomen Hallgeir Kvadsheim (t.h) og psykolog Robert Spear (t.v) i kevldens episode av «Luksusfellen». Foto:TV3. Vis mer

Tjente rått på boligsalg

Til tross for at Raymond for få år tilbake satt igjen med et overskudd på 460.000 kroner etter et boligsalg i Skien, ble pengene sløst bort på konserter, klær, og sydenturer.

Fire år senere sitter firebarnsfaren tilbake med det tilsvarende beløpet i gjeld.

ENORME MENGDER: Et lager må til for å huse det som tilsvarer Raymonds arlige inntak av energidrikker.
ENORME MENGDER: Et lager må til for å huse det som tilsvarer Raymonds arlige inntak av energidrikker. Vis mer

Til Seoghør.no forteller han at han hadde liten anelse om omfanget.

- Jeg ble tatt fullstendig på senga gang på gang. Jeg hadde kanskje en omtrentlig oversikt over hva jeg skyldte, men ikke over detaljene i forbruket mitt og hva enkeltpostene utgjorde.

Raymond bekymrer seg nå stort for å ikke kunne tilby familien det de trenger og ønsker seg.

- Jeg føler jeg er en far som ikke strekker til med det de ønsker seg, sier han i programmet.

Årevis med økonomisk kaos

Etter hvert som de økonomiske problemene økte, la Raymond de uåpnede regningene inn i et skap i stuen.

- Jeg har ikke åpnet regninger de siste 2-3 månedene, forteller han i programmet.

Saken fortsetter nedenfor.

FÅR SJOKK: Raymond får sjokk når psykologen Robert Spear konfronterer han med det årlige energidrikk-forbruket. Foto: TV3
FÅR SJOKK: Raymond får sjokk når psykologen Robert Spear konfronterer han med det årlige energidrikk-forbruket. Foto: TV3 Vis mer

- Ble fullstendig overrasket.

Det var svigerfaren som tipset Raymond om å bli med i programmet, men en god dose mot måtte i tillegg til før han gjorde alvor ut av rådet.

I dag angrer ikke 35-åringen et sekund på at han deltok på «Luksusfellen», og anbefaler det på det sterkeste til andre i økonomiske problemer.

- Det er fort gjort å gå i luksusfellen, men det er et vondt sted å være. Man ser rundt på andre som kjøper seg hus, bil og båt, og vet man selv ikke har sjanse til det samme, sier han til Seoghør.no.

Saken fortsetter nedenfor.

FÅR ØKONOMISK HJELP: Denne uken er det 35-åringen Raymond Seppula som får økonomisk hjelp av ekspertene i TV3. Foto: TV3
FÅR ØKONOMISK HJELP: Denne uken er det 35-åringen Raymond Seppula som får økonomisk hjelp av ekspertene i TV3. Foto: TV3 Vis mer

I dag beskriver han seg selv som optimistisk og glad, og selv om han selv må gjøre den økonomiske jobben, lever han uten de samme bekymringene.

- Folk kjenner meg nesten ikke igjen, forteller han til Seoghør.no.

Hvordan det går med Raymond kan du se i «Luksusfellen» på TV3 onsdag kl. 20.30.

LES OGSÅ: Derfor kan ikke prins Harry fri til Meghan

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer