«Luksusfellen»: - Du har tapt 219 000 i måneden

Jeg trodde ikke mine egne øyne, sier Arni fra Skien om «Luksusfellen»-ekspertenes avsløring.

SEOGHØR.NO: Ekspertene i «Luksusfellen» har denne våren hjulpet deltakere som er shoppinggale, som lever over evne eller som er vel glade i biler.

Denne uken har turen kommet til Arni Thor Høskuldsson (32), som bor i Skien og jobber som flislegger.

Arni, som flyttet til Norge fra Island som 11-åring, har alltid hatt god kontroll på økonomien og levd et fornuftig liv med et nøkternt forbruk. Etter et samlivsbrudd for et par år siden, den siste i en rekke av vonde opplevelser, begynte det imidlertid å gå nedover.

32-åringen, som har to døtre med sin tidligere samboer, ble avhengig av nettspill. Og i løpet av 11 måneder har han klart å spille bort vanvittige én million kroner.

Den sympatiske tobarnsfaren har tatt opp stadig nye kredittkort i et forsøk på å vinne tilbake tapte penger, til ingen nytte. Nå har kameraten Kristian Eduardo Pedersen meldt ham på «Luksusfellen» som en siste utvei.

Saken fortsetter under bildet.

FÅR SJOKK: Både Arni (t.h) og kameraten Kristian blir svært overrasket over de utrolige beløpene «Luksusfellen»-eksperten presenterer i ukens episode. Foto: TV3
FÅR SJOKK: Både Arni (t.h) og kameraten Kristian blir svært overrasket over de utrolige beløpene «Luksusfellen»-eksperten presenterer i ukens episode. Foto: TV3 Vis mer

Rekordhøyt underskudd

Når «Luksusfellen»-økonom Hallgeir Kvadsheim skal gå igjennom det gjennomsnittlige forbruket hans de siste seks månedene, er Kristian med som moralsk støtte.

Etter å ha presentert det «vanlige» forbruket, må Kvadsheim trille frem en helt egen tavle for å vise hvor mye Arni har brukt på utenlandske nettspill. Tavlen er dekket av røde sedler, som symboliserer penger som ikke kommer fra lønn og annen inntekt.

- Dette er ditt tap på nettspilling. Det er 219 000 kroner -  i måneden, understreker Hallgeir Kvadsheim alvorlig i episoden.

Se video av Arnis reaksjon øverst i saken!

I dag minnes Arni øyeblikket på følgende måte overfor Seoghør.no:

- Jeg tenkte ting som: «Hva har jeg gjort, hva har jeg holdt på med?». Man får rett og slett litt sjokk. Jeg trodde ikke mine egne øyne.

- Det var veldig surrealistisk og rart. For dette er i utgangspunktet «ikke meg», jeg har alltid hatt alt på stell økonomisk, ikke hatt kredittkort eller levd et luksusliv. Men dette viser hvor ufattelig gærent det kan på gå utrolig kort tid, sier Arni Thor Høskuldsson til Seoghør.no.

Saken fortsetter under bildet.

ENESTÅENDE: Siviløkonom Hallgeir Kvadsheim (t.h) sier i episoden at han aldri tidligere har opplevd at en deltakers pengebruk krever to fulle tavler.  Foto: TV3
ENESTÅENDE: Siviløkonom Hallgeir Kvadsheim (t.h) sier i episoden at han aldri tidligere har opplevd at en deltakers pengebruk krever to fulle tavler. Foto: TV3 Vis mer

Både Arni og Kristian kommer med sjokkerte utbrudd over de enorme summene «Luksusfellen»-økonomen presenterer. Også Kvadsheim selv viser at han er helt perpleks:

- Jeg beklager å måtte si det, men jeg tror du har... nordisk rekord i underskudd i «Luksusfellen», erklærer siviløkonomen i TV3-programmet.

Følte seg fortapt

Under gjennomgangen av Arnis forbruk, kommer det frem at han har brukt over 20 000 kroner i snitt på nedbetaling av gjeld hver måned. Imidlertid er rentene på kredittkortene så høye at disse alene raskt vil bli på hele 300 000 kroner i året.

- Hvordan var det å høre Kvadsheim si at rentene dine var på 300.000 kroner i året på kredittlånene?

- Man tenker at man er fortapt, at man er ferdig, hvis man ikke får noe hjelp, sier Arni til Seoghør.no i dag.

Saken fortsetter under bildet.

SATT UT: Arni visste omtrent hvor mye han hadde spilt bort også før «Luksusfellen» kom på besøk, men han synes likevel det er sjokkerende å se de røde tallene foran seg. Foto: TV3
SATT UT: Arni visste omtrent hvor mye han hadde spilt bort også før «Luksusfellen» kom på besøk, men han synes likevel det er sjokkerende å se de røde tallene foran seg. Foto: TV3 Vis mer

32-åringen innrømmer at han i utgangspunktet var ekstremt skeptisk til å bli med på «Luksusfellen» da kameraten meldte ham på. Etterhvert kom han heldigvis på bedre tanker.

- Jeg tenkte at jeg ikke hadde mulighet til å klare dette alene. Da jeg fant ut at jeg var langt ifra alene om å ha spilleproblemer, ble det også en motivasjon: Jeg tenkte at jeg kunne hjelpe andre ved å stå fram med min historie, forklarer han.

Vil advare andre

I TV3-programmet kommer det også frem at Arnie holdt spilleavhengigheten sin skjult for sine nærmeste i nesten ett år.

- Siden jeg alltid har hatt alt på stell, føltes dette som et voldsomt nederlag. Og det er tabubelagt å ha spilleproblemer, selv om det er mange som sliter med det. Jeg skammet meg. I likhet med mange menn holder jeg nok mye vondt for meg selv. Og når det til slutt blir for mye, så renner det fullstendig over, sier Arni til Seoghør.no.

- Hva vil du si til andre som sliter med spilleavhengighet?

- Jeg håper at episoden kan advare andre: «Pass dere, så gærent kan det faktisk gå!». Og hvis man sliter med spilleproblemer, så må man si ifra til noen. For det er helt grusomt å holde det for seg selv, understreker Arni Thor Høskuldsson overfor Seoghør.no.

Hvordan det går med Arni, kan du se i «Luksusfellen» på TV3 onsdag klokken 20.30.

Nedenfor kan du se flere klipp fra tidligere «Luksusfellen»-episoder:

LES OGSÅ: Ble foreldre for tredje gang