Avicii:

Luksusbolig ble solgt i all hemmelighet - gikk for megabeløp

Nye dokumenter fastslår den svimlende salgssummen.

ARVEOPPGJØRET KLART: I går ble det kjent at Tim Berglings foreldre arver millionene etter sønnens dødsfall i april. Nå kommer det også fram nye detaljer om verdiene som 28-åringen satt på. Foto: NTB Scanpix
ARVEOPPGJØRET KLART: I går ble det kjent at Tim Berglings foreldre arver millionene etter sønnens dødsfall i april. Nå kommer det også fram nye detaljer om verdiene som 28-åringen satt på. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag ble det kjent hvem som arver millionformuen til den verdenskjente artisten Tim Bergling (28), bedre kjent som Avicii.

Ifølge Expressen etterlot den avdøde musikeren seg over 231 millioner svenske kroner, noe som tilsvarer omtrent 222 millioner norske kroner.

I dokumenter som er blitt gjort offentlige for skatteverket i Sverige, kommer det fram at det er foreldrene som arver formuen. Dette fordi Bergling verken etterlot seg kone eller barn.

ARVER AVICII: Artistens foreldre, Klas Bergling og Anki Lidén. Foto: NTB scanpix
ARVER AVICII: Artistens foreldre, Klas Bergling og Anki Lidén. Foto: NTB scanpix Vis mer

Ikke på åpent marked

I papirene kommer det også fram ytterligere detaljer om hvilke verdier 28-åringen satt på.

Avicii eide blant annet en luksusbolig i Hollywood Hills i Los Angeles, som han stadig delte bilder av i sosiale medier. I dag skriver Expressen at det 650 kvadratmeters store huset, som Avicii kjøpte i 2013, aldri ble lagt ut på det åpne markedet før det ble solgt i august.

Selv betalte Bergling 15,5 millioner dollar for fem år siden, og det ble til slutt solgt for 17,5 millioner dollar, noe som tilsvarer om lag 151 millioner norske kroner.

Ifølge People har de nye eierne tilgang på en tomt på 1200 kvadratmeter, hvor boligen inneholder seks soverom, sju baderom, et evighetsbasseng, spa og en lounge.

Det er ikke offentlig kjent hvem som har kjøpt boligen.

Se dette innlegget på Instagram

Cant live with it, cant live without it.

Et innlegg delt av Avicii (@avicii)

Allerede i høst ble det oppsiktsvekkende hussalget kjent for offentligheten, men det er først nå den svimlende salgssummen er blitt bekreftet av åpne kilder.

Selv om Bergling satt på enorme verdier, donerte han betydelige summer gjennom årene til veldedige formål som har stått artisten nær.

- Personlig og moralsk mener jeg - når man havner i en posisjon der du får en overflod av penger som en ikke har behov for - at det mest fornuftige, menneskelige og selvsagte å gjøre er å dele med dem som virkelig trenger det, sa artisten i SVT-dokumentaren «Avicii - the documentary» i 2013.

Ga bort alt

I 2012 ga DJ-en blant annet bort alt han tjente på sin amerikanske turné til organisasjonen Feeding America. Gjennom stiftelsen House for Hunger skal stjerna ha donert i underkant av åtte millioner norske kroner til organisasjonen.

Bergling har også engasjert seg i flere andre saker. Kampen mot hiv og aids var i 2014 blant annet en viktig sak for ham.

Stjerna samarbeidet med Apple sin Red-kampanje, og totalt sett klarte selskapet å donere bort spinnville 160 millioner kroner til forebygging og forskning på sykdommen.

Det var i midten av april at Avicii ble funnet død i Oman.

Berglings bortgang pustet for alvor liv i strømmekatalogen til den avdøde 28-åringen. Ifølge hitoversikten til Spotify, klatret flere av Aviciis låter betraktelig i tiden etter hans død.

AVICIIS BOLIG: Dette er huset i Hollywood Hills som ble solgt i all hemmelighet i høst. Foto: NTB scanpix
AVICIIS BOLIG: Dette er huset i Hollywood Hills som ble solgt i all hemmelighet i høst. Foto: NTB scanpix Vis mer

Slet med angst

Han levde derimot med en hektisk karriere og spilte på det meste 300 konserter i året. I 2016 sa kroppen stopp og han holdt sin aller siste konsert - lang tid etter at han først ønsket at turnélivet skulle ta slutt.

Avicii slet med angst, rus og brukte smertestillende i flere år. Den intense levemåten fikk sine følger.

HYLLET: Under årets Billboard-utdeling hyllet The Chainsmokers og artisten Halsey den svenske artisten Avicii. Video: CNN Vis mer Vis mer

Det kom fram da foreldrene kommentere omstendighetene rundt dødsfallet i et åpent brev.

«Han kjempet virkelig med tanker om meningen, livet, lykken. Nå orket han ikke mer. Han ville få fred», sto det i brevet.

LES OGSÅ: Hemmelig frykt setter preg på forholdet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer