Luksus på fjellet

Høres det deilig ut med gourmetmat, gode viner og herlig spa? Bli med på tur til Geilo.

FORNEMT: Restauranten på Dr. Holms er veldig bra, og som gjest ved hotellet har du fast bord. Foto: Se og Hør
FORNEMT: Restauranten på Dr. Holms er veldig bra, og som gjest ved hotellet har du fast bord. Foto: Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det moderne høyfjellshotell er, paradoksalt nok, litt gammeldags. De tradisjonsrike hotellene som nyter godt av den friske fjelluften, er nemlig i ferd med å gjenerobre noe av sin gamle status som rekreasjonssteder, med vekt på kroppslige og kulinariske gleder.

Dr. Holms hotell på Geilo, ganske nøyaktig midtveis mellom Oslo og Bergen, er et godt eksempel. Vi føler oss hensatt til fordums tider når vi en oktoberkveld ankommer Geilo med tog. Et par steinkast ovenfor stasjonen ligger det enorme, hvitmalte hotellet der det har ligget siden 1909. Det er bare blitt litt større med årene.

Vi triller koffertene den korte veien opp til hotellet, og spørsmålet melder seg: Når dro vi egentlig sist på tur til fjells med koffert? Som regel hiver vi alt vi skal ha med oss i en ryggsekk og lar det stå til. På høyfjellshotell så vel som på hytte.

Historie i veggene
På Dr. Holms har konger og keisere og andre statsledere tilbragt tid, kunstnere, forfattere og skuespillere likeså. Forretningsavtaler og historiske traktater er diskutert og undertegnet her, og under krigen var tyskerne tungt til stede. Hotellet var rekreasjonssted for de tyske ubåtmannskaper som fikk hygge seg med et antall importerte franske gledespiker.

Tiden har nok lempet på en del krav som slipstvang – for ikke å snakke om smokingtvang – men stadig er dette et sted du bør kle deg om til middag, et sted der du kjenner at historien sitter i veggene.

Som gjest får du fast bord i spisesalen hvor du nyter frokost, lunch og middag. Følgelig blir det til at du hilser pent på gjestene ved nabobordene. Servitøren følger deg fra måltid til måltid, og du vil treffe mange av de samme menneskene i salongene, i baren, i svømmehallen, eller ute på fottur i fjell eller bygd.

Shiseido-spa
Det litt gammeldagse preget er balansert av noen ytterst moderne tilskudd. Hotellet har satset adskillige millioner kroner på utbygging, og blant de viktigste satsingsområdene er et flott spaanlegg. Dette er et Shiseido-spa, et japansk konsept, og anlegget på Dr. Holms er det eneste i sitt slag i hele Norden.

Her får du behandling for ømme muskler, trette skuldre, uren hud og mye mer. At spaanlegget er en del av hotellets velværeavdeling er ikke så merkelig. Dette er også en ”stillesone”, der mobiltelefoner er forbudt, og det legges vekt på ro og meditasjon.

Det er med andre ord ikke et sted barna slipper inn. De har til gjengjeld basseng, boblebad, dampbad og badstu å tumle rundt i hvis de vil, og for øvrig spennende omgivelser med mange aktivitetstilbud. Det er da også mange barnefamilier som besøker Dr. Holms.

Hotellet er stort, og det er ikke uvanlig å passere andre gjester på vei til eller fra velværeavdelingen i hvite morgenkåper og tøfler. Det gir oppholdet et litt hjemmekoselig preg. Og selv om hotellet utstyrer alle sine gjester med tøfler og morgenkåpe, er det mange som har med sine egne.

Bowlingbaner
Dr. Holms er nok kjent som landets mest fornemme høyfjellshotell, men ledelsen tar konkurransen fra andre steder såpass alvorlig at den også har bygget to nye restauranter som skal åpne i november. Det er lagt stor vekt på detaljene, og når restaurantene står ferdige skal gjestene virkelig føle at de trer inn i et ekte parisisk brasserie eller en amerikansk diner. Sistnevnte inneholder sågar seks bowlingbaner! Det har vi ikke sett på fjellet før.

Det moderne høyfjellshotell har såpass med aktivitetstilbud at du strengt tatt ikke trenger forlate hotellet, men vi skal ikke glemme at vi er omgitt av vakker natur. Det er ennå noen uker med vakre høstfarger før den første snøen legger seg, og turmulighetene både på Geilo og andre steder i landet bør vel kunne friste noen hver. Det er ikke spa alt som er gøy, og en tur til fots i fjellet er dessuten gratis.

 

Spa-pakker
Dr. Holms kan ikke tilby spapakker i helgene på grunn av stor etterspørsel, men mellom søndag og torsdag kan du velge mellom pakketilbud fra 1230-4670 kroner som inkluderer et eller to døgn, et større eller mindre antall behandlinger og fullpensjon.

 

 

Les mer her: www.drholms.no

 

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer