FEM AV TUSENER: Disse jentene vil du snart se mye mer av. Fra v. Monica Asigo K'Abir, Ida Ursin-Holm, Sara Skjoldnes, Siri Johansen, Camilla Selje Oksnes. Foto: Seher.no/Hanne Line Mathisen
FEM AV TUSENER: Disse jentene vil du snart se mye mer av. Fra v. Monica Asigo K'Abir, Ida Ursin-Holm, Sara Skjoldnes, Siri Johansen, Camilla Selje Oksnes. Foto: Seher.no/Hanne Line MathisenVis mer

Lóréals nye norske ansikter

Av 7000 påmeldte vant to uerfarne modellspire-venninner.

SEHER.NO: - Det er utrolig gøy å vinne, men hundre ganger bedre at vi begge vant, sier de to heldige vinnerne til Seher.no

Sara Skjoldnes (17) fra Skien tipset sin bestevenninne Ida Ursin Holm (17) fra Bø i Telemark om å melde seg på konkurransen til kosmetikkgiganten Lóréal. 

Av 7000 påmeldte kom begge videre til finalen, og da helt til topps som to av fem jenter som skal fronte Lóréals nye hårfargelinje.

Seher.no traff jentene mens juryen ennå diskuterte hvem som skulle vinne. I rommet på Hotel Continental satt nærmere seksti vakre og svært spente jenter, som ventet på avgjørelsen.

Mange virket nervøse, men de to venninne-vinnerne var helt avslappet.

Helt sprøtt
- Det er bare seksti stykker som kom videre, og bare sju blondiner, så det er helt utrolig at vi har kommet så langt, sa Sara før kåringen.

Venninnene hevdet at de ville bli lykkelige uansett utfall, og at begge skulle vinne var knapt nok i tankene.

- Dette blir sprøtt, gøy, utrolig stort, ny erfaring...ramser en lykkelig Ida opp etter seieren.

Hun hadde ingen erfaring fra modellyrket, mens venninnen Sara har vært med i et bikini-oppslag i jentebladet Inside.

En framtidig karriere tar de imidlertid som det kommer, men som Sara sier det:

- Vi er litt av et team!

De tre andre vinnerne var Camilla Selje Oksnes (16) fra Skare, Siri Kristin Johansen (19) fra Frogner og Monica Asigo K'Abir fra Eidsvoll. Tanken bak modell-laget er at de skal representere hver sin hårfarge.

Bra spennvidde
Eivor Øvrebø fra Team Modellbyrå var et av medlemmene i juryen, og hun var godt fornøyd med spennvidden på vinnerne.

- Jeg synes vi har fått veldig flotte jenter, på en veldig forskjellig måte, sier hun til Seher.no

Men av de 7000 påmeldte hadde hun håpet på langt flere med fremmedkulturell bakgrunn, for å ha en større bredde i utvalget. Totalt sett var likevel de rundt 7000 påmeldte flere enn forventet.

- Det er helt sinnsykt mange, og langt over det vi hadde forestilt oss. De 60 som kom videre, og som venter der ute nå er alle vinnere, sier Lotte Sørbråten i Lóréal Paris.
De som kom gjennom nøkkelhullet vil fronte hårfargekampanjen som kommer i november, med blant annet moteoppslag i Det Nye, reklamefilm på TV, og diverse plakater. Sørbråten utelukker heller ikke at de vil pryde eskene til den nye hårfargelinjen.

- For oss, vi er ikke på utkikk etter den typiske modellen, men den sunne norske jenta med glimt i øyet, som trives foran kamera. Det er bra gjeng vi har samlet nå, synes jeg.

Men hvordan det blir å se seg selv på plakater over hele landet har ikke venninnene tenkt på.

- Nei, vi får ta det som det kommer. Men håper jeg ikke får en stygg hårklipp, det kan bli litt skummelt, avslutter Sara. 

LES OGSÅ: Avslører hemmelig modell-sex