Løy til politiet tre ganger etter fyllekjøringen

- Jeg beklager at jeg rotet med forklaringene, sier Petter Northug.

TOTALVRAK: Petter Northugs bil brast i autovernet i General Bangs vei i Trondheim tidlig på morgenen søndag 4. mai i år. Seint samme kveld innrømmet Northug at han kjørte med promille.  Foto: NTB scanpix
TOTALVRAK: Petter Northugs bil brast i autovernet i General Bangs vei i Trondheim tidlig på morgenen søndag 4. mai i år. Seint samme kveld innrømmet Northug at han kjørte med promille. Foto: NTB scanpix Vis mer

SEOGHØR.NO: Natt til søndag 4. mai krasjet Petter Northug (28) bilen sin inn i et autovern i Byåsen i Tronheim i alkoholpåvirket tilstand. Deretter stakk han fra ulykkesstedet.

Samme kveld innrømmet langrennskongen promillekjøringen.

- Jeg vil på det dypeste beklage det som har skjedd. Jeg er svært ulykkelig nå, og veldig skuffet over det jeg har gjort. Samtidig er jeg takknemlig for at min dårlige dømmekraft ikke fikk enda større konsekvenser.

- Jeg har åpent forklart politiet om det som skjedde, og er beredt til å ta straffen for mine handlinger, skrev Northug blant annet i en pressemelding.

Skyldte på kameraten

Tirsdag ble detaljer fra fyllekjøringen offentliggjort, melder Dagbladet.no.

I tiltalebeslutningen står det at skistjernen skal ha avgitt falsk forklaring til politiet tre ganger i løpet av søndagen etter fyllekjøringen - da han hevdet at det var kameraten som kjørte bilen og at han selv var passasjer.

«Dette skjedde først 07.30 ved Northugs bopel, deretter én time senere i forbindelse med transport til politihuset, så i et detaljert avhør på politistasjonen.

Disse forklaringene førte til at kompisen til Northug ble siktet for kjøring i alkoholpåvirket tilstand og at han måtte avlegge blodprøve» skriver Dagbladet.

Hadde 1,65 i promille

- Jeg er fortsatt lei meg for de uvettige handlingene mine og er beredt til å ta straffen for dem. Jeg beklager igjen at jeg rotet med forklaringene de første timene 4. mai, da jeg fortsatt var påvirket av alkohol.

- Men jeg er glad for at jeg fikk ordnet opp i dette samme dag, og at jeg på eget initiativ avga korrekt forklaring om det som hadde skjedd, sier Northug blant annet i en pressemelding via sin manager Are Sørum Langås tirsdag, ifølge avisa.

I den nye boka «Northug - en familiehistorie» kom det sist uke frem at skistjernen hadde 1,65 i promille, og kjørte i 80-90 km/t på strekningen hvor fartsgrensen er 40 km/t.

Dette blir også bekreftet i dokumentene.

LES OGSÅ: Kjendiser støtter opp om Northug