«Maskorama»:

- Løy til barna

Deltakelsen bydde på utfordringer på hjemmebane for Øystein «Pølsa» Pettersen.

TREDJEPLASS: Øystein «Pølsa» Pettersen måtte nøye seg med en tredjeplass i «Maskorama». Foto: Ulrik Kramer/Fremantle/NRK
TREDJEPLASS: Øystein «Pølsa» Pettersen måtte nøye seg med en tredjeplass i «Maskorama». Foto: Ulrik Kramer/Fremantle/NRK Vis mer
Publisert

Finalen av NRK suksessen «Maskorama» gikk av stabelen i kveld, og det var knyttet stor spenning til hvem som kom til å gå seirende ut av sangkonkurransen, og hvem de gjenværende deltakerne var.

Etter at seerstemmene var talt opp, ble det klart at det var Zombien som stakk av med seieren. Det var en gledelig overraskelse da det viste seg at det ikke var noen andre enn artist Bilal Saab (23) som skjulte seg bak kostymet.

MASKORAMA: Jan Thomas var meget selvsikker da han gjettet riktig på hvem som befant jeg inne i kostymet til Dandyen i Maskorama. Video: Karoline Henriette Bjånesøy / Video: NRK Vis mer

Andreplassen gikk til Ulven, som viste seg å være Daniel Kvammen (34), mens Rabagasten måtte nøye seg med en tredjeplass. Sistnevnte var ingen ringere enn Øystein «Pølsa» Pettersen (39).

Det har utvilsomt stormet mest rundt ulven, og flere har hevdet at det var både Henrik Thoedesen (42) og Odd-Magnus Williamson (42) som skjulte seg under ulvekostymet. Men Pettersen var også blant de mistenkte - noe han ved flere anledninger har benektet hardnakket.

HEMMELIGHETSFULL: Gjennom deltakelsen i Maskorama måtte Øystein Pettersen holde kortene tett til brystet, også overfor familien. Foto: Ulrik Kramer/Fremantle/NRK
HEMMELIGHETSFULL: Gjennom deltakelsen i Maskorama måtte Øystein Pettersen holde kortene tett til brystet, også overfor familien. Foto: Ulrik Kramer/Fremantle/NRK Vis mer

Etter finalen i «Maskorama» tok Dagbladet en prat med den tidligere langrennsløperen. Han legger ikke skjul på at han har kost seg gjennom hele konkurransen.

- Det har vært veldig gøy, og jeg har tenkt hver gang at jeg skulle ryke. Så hver gang jeg har stått på scenen har jeg sørget for å kose meg masse, men så fikk jeg være med helt til finalen, sier Pettersen overfor Dagbladet.

- Hvordan har det vært å lyve underveis?

- I starten var det jo kjempeenkelt, fordi alle trodde at jeg var Ulven. Men etter hvert ble det litt verre. Jeg er ikke så glad i å lyve, det er det vel ingen som innrømmer at de er.

FØRSTEPLASS: Årets «Maskorama»-vinner avslører at det har vært krevende å håndtere alt glitteret som følger med kostymet. Vis mer

- Samtidig følte jeg at ryktene hamret inn, så jeg prøvde jo å spille litt med, legger Pettersen til.

På spørsmål om familien noen gang hadde mistanke om at han var med i konkurransen, svarer han:

- Kona mi har visst det. Dattera mi hørte det med en gang, mens guttungen på sju har vært litt mer usikker. Men på slutten sa han bare «pappa, alle sier det er deg, og du er jo borte hele tida, hva driver du med?», og da har jeg bare svart at det er mye jobb.

Han fortsetter:

- Men det har vært det kjipeste da, å lyve for ungene mine. Da er det vondt å si nei. Jeg har jo jobbet seks tirsdager, fredager og lørdager på rad om kvelden, så de ble jo så klart litt mistenksomme.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer