Else Kåss Furuseth om å gå til psykolog:

Løy på jobben da hun oppsøkte psykolog

- Jeg ønsket ikke å si det til noen, sier Else Kåss Furuseth.

VAR FLAU: Komiker Else Kåss Furuseth røper overfor Dagbladet at hun i starten ikke turte å fortelle kollegene sine at hun gikk til psykolog. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
VAR FLAU: Komiker Else Kåss Furuseth røper overfor Dagbladet at hun i starten ikke turte å fortelle kollegene sine at hun gikk til psykolog. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Publisert

(Se og Hør): De siste årene har Else Kåss Furuseth (37) valgt å være svært åpen om selvmord i sin nærmeste familie, blant annet gjennom monologen og komedien «Kondolerer».

Torsdag denne uken setter hun opp «Kondolerer», som hadde premiere tilbake i 2011, for siste gang på Nationaltheatret i Oslo.

I et intervju med Dagbladet Pluss forteller Else at broren hennes, som tok sitt eget liv på slutten av 2000-tallet, rådet henne til å gå til psykolog før han døde.

Det tok imidlertid mange år før den kjente komikeren valgte å følge brorens råd. I 2015 oppsøkte hun psykolog for første gang, og til avisen sier «Mandagsklubben»-profilen at hun fortsatt går i terapi.

Løy om hvor hun var

Selv om Else Kåss Furuseth kan snakke om det at hun går til psykolog i dag, har det ikke alltid vært sånn. 37-åringen syntes nemlig det var litt «jålete», og hun slet med å fortelle folk at hun gikk til psykolog.

Det førte til at hun faktisk løy på jobben om hvor hun var de gangene hun hadde time hos psykologen:

- Jeg fortalte dem på jobben, i Feelgood, at jeg skulle på bikramyoga, men gikk til psykologen. Jeg ønsket ikke å si det til noen, sier hun til Dagbladet.

Else forteller at hun selvfølgelig gråter hos psykologen, i likhet med at man naturligvis svetter på bikramyoga - en type yoga som foregår i et rom som holder 40 varmegrader.

Mange år før broren hennes gikk bort, opplevde Else at moren tok sitt eget liv. Den gang var Else Kåss Furuseth bare et barn.

I terapien har hun lært å finne overlevelsesstrategier i hverdagen, og når det butter imot:

- Jeg var en periode redd for å bli deprimert ved å gå til psykolog, åpne dører og gå inn i rom jeg ikke bør være i. Jeg var bare 11 år da mamma tok sitt eget liv, sier hun åpenhjertig til avisen.

- Ville dele et budskap

Den populære komikeren og programlederen har flere ganger tidligere snakket åpent om psykisk sykdom og selvmord, blant annet i NRK-programmet «Trygdekontoret».

Våren 2016 besøkte både hun, søsteren Cecilie Ramona Kåss Furuseth og faren Kristian Furuseth tv-studio for å snakke om hvordan det er å miste noen til selvmord.

- Da bestemor ringte meg klokken 16.15 og sa at Lars Kristian ikke kom til middag som han pleide, var jeg sikker på at han var død, sa Else Kåss Furuseth om broren, ifølge NRK.

Fra 4-stjerners middag på TVNorge. Vis mer

Else har tidligere fortalt magasinet KK hvorfor hun har valgt å være så åpen om et tema som fremdeles er ganske tabubelagt.

- Jeg ville dele et budskap. Vise at uansett hvor trist ting er, så går det an å leve med det. Derfor bestemte jeg meg for å fortelle at både moren og broren min begikk selvmord. Jeg ville ikke bare fortelle det for å fortelle det, sa hun til KK i 2011.

Bruker aldri stekeovnen

Else Kåss Furuseth er også kjent for å kunne spøke med det meste, og 37-åringen er ikke redd for å le av seg selv.

Det beviste hun blant annet i et intervju med «P3morgen» i 2016, der hun fortalte at hun ikke hadde brukt stekeovnen sin på 16 år.

Da kan et nært forhold til søsteren, som for øvrig også jobber i P3, være praktisk:

- Og så bor søster'n i første etasje. Så en gang jeg hadde selskap så brukte jeg henne som et slags cateringfirma: Så stekte hun pizza, det var en ganske enkel meny da, og så gikk jeg ned tre etasjer og kom opp igjen med ferdiglagd pizza, røpet Else i «P3morgen».

I samme intervju fortalte komikeren for øvrig at hun stort sett lever på sushi fra en sushirestaurant i nærheten av leiligheten.

LES OGSÅ: Dette Halloween-antrekket skaper storm

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer