«Farmen 2020»

Løy om sabotasje: - Kvalm

Flere deltakere i fyr og flamme etter Inger Cecilies sabotasje i kveldens episode av «Farmen».

SABOTASJE: Under onsdagens episode av «Farmen», kommer det fram at det har vært sabotasje av ukesoppdraget. Det får spesielt en deltaker til å rase. Video: TV 2/Privat/Ingebjørg Iversen. Reporter: Henriette Eilertsen/Ingebjørg Iversen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På tampen av tirsdagens episode av «Farmen» får man se et av ukeoppdragene gå opp i flammer. Det er imidlertid først i onsdagens episode man får se hva som egentlig skjedde.

  • Se video i toppen av saken!

Broderiet som henholdsvis Karianne Kopperstad (27) og Sindre Nyeng (23) har brukt mangfoldige timer på, får nemlig hovedrollen i Inger Cecilie «I.C» Grønnerøds (47) komplott for å hindre storbonde Daniel Viem Årdal (30) i å få nok en finalekniv.

BRANN-«SJOKK»: Og Oscar for beste rolle i en realityserie går til..? Foto: Skjermdump/TV 2
BRANN-«SJOKK»: Og Oscar for beste rolle i en realityserie går til..? Foto: Skjermdump/TV 2 Vis mer

Når de andre deltakerne har forlatt rommet, haster Grønnerød bort til et brennende stearinlys, og holder det inntil broderiet, som kjapt tar fyr. Hun kommer seg deretter kjapt ut av huset, og broderiet blir dermed igjen, ulmende på gulvet.

I episoden både ser og hører man deler av produksjonen ta affære, og broderiet blir kjapt kastet på gårdsplassen utenfor. De andre deltakerne kommer deretter løpende når de ser det ryker kraftig foran huset.

UKESOPPDRAGET RØYK: Bokstavelig talt. Foto: Skjermdump/TV 2
UKESOPPDRAGET RØYK: Bokstavelig talt. Foto: Skjermdump/TV 2 Vis mer

- Over streken

Grønnerød bedyrer imidlertid sin uskyld, og den skyldige blir ikke avslørt i episoden. Storbonden blir imidlertid rasende.

- Jeg driter i ukeoppdraget, men ikke tenn på noe inne i et hus, freser han over spisebordet.

Til Se og Hør forteller Viem Årdal at han var «lynings».

- Man tenker jo «er det sånn det skal være, skal vi få lov til å gjøre sånne ting?». Det er ikke sånn det skal være. Man lurer på hvor grensen går, jeg synes det er langt over, sier han.

Han har sett kveldens episode, og forteller at han ble svært overrasket da gjerningspersonen kom frem i lyset. Han har ikke noe kontakt med henne i dag.

OPPMERKSOMHET: Karianne Vilde Wølner har fått mye oppmerksomhet for sin deltakelse i «Farmen» denne høsten. Men ikke all oppmerksomhet er like hyggelig. Reporter: Thea Hope. Video: Julie Easter / Rød Løper Vis mer

- Det er en del av spillet at man saboterer, det er greit. Men jeg tror I.C selv skjønner at det hun gjorde var over streken, jeg trenger ikke å være den som ringer og sier det til henne.

- Dritekkelt

Flere reagerer også på at sabotøren nettopp tente på broderiet inne.

- Å være så hodeløse at man tenner på noe inne i et hus der det sitter to unge gutter oppe på et loft. Jeg har faktisk ingen ord for det, det er helt sykt, sier Kopperstad i episoden.

Til Se og Hør forteller hun at hun tok det svært dårlig da hun fant ut hvem som sto bak. Hun hadde nemlig forsvart Grønnerød og trodde at de to hadde vært sammen da broderiet ble tent på. Hun anslår at det tok seks til syv minutter fra hun forlot huset til deltakerne oppdaget brannen utenfor.

ØDELAGT: Brannen ble kjapt slukket, men broderiet sto ikke til å redde. Foto: Skjermdump/TV 2
ØDELAGT: Brannen ble kjapt slukket, men broderiet sto ikke til å redde. Foto: Skjermdump/TV 2 Vis mer

Det var imidlertid det å bli løyet til som gikk mest inn på henne.

- Jeg ble så dårlig og kvalm over at hun har løyet meg rett opp i ansiktet og snakket skit om hvem andre det kunne være. Det var dritekkelt, forteller hun.

Heller ikke Kopperstad har hatt noe kontakt med Grønnerød etter deltakelsen.

FILLERS: Etter at kjæresten Raymond Røskeland var med på «Farmen», er det flere som har lagt merke til Sidney Lunde og utseendet hennes. Nå forteller hun hva hun har gjort og hvor mye det har kostet. Video: Henriette Eilertsen/Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

Mener sabotasjen var forsvarlig

Grønnerød selv hevder at sabotasjen var gjort etter å ha fått grønt lys fra produksjonen, og at hun hadde forsikret seg om at det hele var trygt.

- Jeg fortalte produksjonen veldig tidlig om denne planen, at det var det jeg ville gjøre, slik at sikkerhet og alt var ivaretatt, forteller hun til Se og Hør.

Hun hevder også at det sto en kjele med vann i nærheten av det påtente broderiet. Hun har imidlertid forståelse for de andre deltakernes reaksjon.

- De visste jo ikke at dette hadde vært helt trygt, og det ble mer dramatisk enn jeg hadde forutsett. Det er naturlig at man blir sint når man er redd.

Grønnerød blir også valgt til førstekjempe i onsdagens episode, men dette er altså ikke på bakgrunn av sabotasjen, ettersom det ennå ikke er kjent at det er hun som står bak.

«FARMEN»: I uke 5 av «Farmen», var det Raymond Røskeland og Daniel Viem Årdal som møttes til tvekamp. Men taperen hevder at han tapte med vilje. Video: Steffen Pettersen/Privat. Klipp: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

- Misforståelse

Programredaktør Kathrine Haldorsen bekrefter til Se og Hør at produksjonen var klar over sabotasjen.

- Det var folk til stede i rommet hele tiden, og det er viktig for oss å understreke at Inger Cecilie aldri satte noe eller noen i fare med det hun gjorde. Situasjonen var under kontroll hele veien. Verken deltakere, dyr eller hus var i fare, skriver hun i en e-post.

Hun vedgår imidlertid at sabotasjen forløp seg annerledes enn slik produksjonen forventet.

- I dette tilfellet oppsto det en liten misforståelse mellom Inger Cecilie og produksjonen om hvem som skulle slokke broderiet, som endte med at de valgte å ta det ut av huset. Den beste løsningen var å få broderiet fort ut og bort fra huset, forklarer hun.

UTE AV FARMEN: Karianne og Karianne Vilde har blitt bestevenner inne på Farmen. Derfor er det ekstra kjipt da de måtte kjempe mot hverandre i tvekamp. Vis mer

Sår tvil om produksjonens forklaring

Både Viem Årdal og Kopperstad stiller seg imidlertid undrende til at produksjonen var involvert i sabotasjen på forhånd.

- Det er helt umulig å vite hvor mye produksjonen er innblandet. De måtte jo gripe inn - huset hadde jo brent ned hvis ikke de hadde gjort noe. Jeg vet ikke hva de har blitt enige om seg imellom, men jeg synes i alle fall det er veldig spesielt om crewet har vært med på sabotasjen, sier Kopperstad.

Viem Årdal mener at det er åpenbart at broderibrannen ikke var klarert på forhånd ettersom crewmedlemmene måtte kaste det ut av huset.

- Jeg tror ikke produksjonen hadde helt kontroll, eller på at det sto en kjele vann ved siden av. De sier at det ikke var noen fare, men det fyker jo brennende deler av broderiet rundt. Det er et veldig gammelt hus, med lettantennelige gardiner, så jeg skjønner ikke hvordan man kan tenne på noe der inne på en forsvarlig måte. Heldigvis gikk det bra, sier han.

ANTIBAC: Kaffe og antibac kan bli karsk, ifølge «Farmen»-deltaker Karianne Vilde Wølner. Video: Thea Hope. Klipp: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

TV 2 avviser imidlertid at produksjonen med vilje har tatt del i sabotasjen, og forklarer at de heller ikke oppfordrer til dette, men at det er deltakerne selv som står for både idé og gjennomføring.

- Det å sabotere ukeoppdrag er en del av spillet på gården, og det skjer hver sesong. Inger Cecile satte heller ingen i fare. Vi visste om det, og alt var under kontroll, svarer Haldorsen.

Hun sier imidlertid at alle deltakerne ble påminnet brannsikkerhet etter hendelsen.

LES OGSÅ: Slakter «Farmen»-maten: - Ble fysisk dårlig

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer