Amber Heard:

Løy om millionsum

Har tidligere hevdet å ha gitt syv millioner dollar til veldedighet.

MILLIONSTRID: Amber Heard ble beskyldt for å lyve om penger hun fikk i skilsmisseoppgjøret med Depp i retten tirsdag: Foto: Reuters / NTB

MILLIONSTRID: Amber Heard ble beskyldt for å lyve om penger hun fikk i skilsmisseoppgjøret med Depp i retten tirsdag: Foto: Reuters / NTB

Vis mer
Publisert

Denne uken fortsatte rettssaken mellom det tidligere ekteparet Johnny Depp (58) og Amber Heard (36) etter en ukes pause.

Depp saksøker ekskonen etter at Heard skrev en kronikk i Washington Post om hvordan hun hadde opplevd å stå fram som en som hadde erfart vold i hjemmet. Depps navn ble ikke nevnt i artikkelen, men han ber om 50 millioner dollar i erstatning fra Heard for ærekrenkelser.

Etter at 36-åringen var ferdig med sin vitneforklaring, har det vært Depps advokaters tur til å kryssforhøre henne. Tirsdag kveld ble hun spurt om en omstridt pengesum på flere titalls millioner kroner.

REISER SEG: Johnny Depp fortsetter sin forklaring i rettssaken hvor han har saksøkt ekskona, Amber Heard, for ærekrenkelse. Video: Reuters. Vis mer

Hevdet pengene var gitt bort

Heard fikk syv millioner dollar (68 millioner kroner) etter skilsmissen fra Depp, som hun lovet å donere til barnesykehuset i Los Angeles og foreningen American Civil Liberties Union (ACLU), skriver Sky News.

I 2018 gjestet skuespilleren det nederlandske TV-programmet «RTL Late Night», og hevdet der at pengene var gitt bort til veldedighet. Under mandagens rettssak kom det imidlertid fram at dette ikke stemmer.

- Jeg har ikke vært i stand til å oppfylle løftet ennå, forklarer Heard.

- Jeg har en klar intensjon om å holde løftene mine. Jeg ville elsket om han (Depp, journ.anm.) ville slutte å saksøke meg, slik at det kunne latt seg gjøre.

TÅRER: Amber Heard tok til tårene da hun ble bedt om å beskrive starten av forholdet med eksmannen Johnny Depp. Vis mer

Ekskjæreste donerte

Men det var ikke bare på TV-skjermen Heard hevdet å ha donert pengene.

Under rettssaken mellom Depp og den britiske tabloidavisen The Sun i 2020, påsto Heard at hun var «økonomisk uavhengig av Depp under hele ekteskapet og har donert alle pengene hun fikk etter skilsmissen til veldedighet», skriver Sky News.

Depps advokat i den pågående saken, Camille Vasquez, mener derfor at Heards uttalelse, som ble sagt under ed, ikke stemmer.

Vasquez sier derimot at donasjonene kom fra noen andre enn Heard.

- Donasjonene på 500 000 dollar kom fra din nye kjæreste, Elon Musk, ikke sant, spurte Vasquez, som fikk til svar at 36-åringen ikke husket om de var kjærester på den tiden.

SØKSMÅL: Johnny Depp har gått til sivilt søksmål mot den britiske avisa The Sun. Video / Foto: NTB SCANPIX. Reporter: Embla Hjort-Larsen Vis mer

Heard på sin side, sa at ekskjæresten og Tesla-grunnleggeren (50) donerte penger i hennes navn. «Aquaman»-skuespilleren understreket at dette ikke var en del av hennes løfte.

Advokaten spurte deretter Heard om hun fikk Musk til å betale deler av donasjonene, fordi hun ønsket å beholde deler av skilsmissepengene. Da fikk hun til svar fra 36-åringen:

- Der tar du veldig feil.

LES OGSÅ: Dømt til fengsel: - Skuffet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer