Løy om kreftsykdommen

Filmstjernen Michael Douglas ble frarådet til å fortelle sannheten.

LØY: Michael Douglas innrømmer nå at han løy om sin egen kreftsykdom. Skuespilleren sa til pressen at han var rammet av strupekreft, men egentlig hadde Douglas kreft i tungen. Foto: All Over Press
LØY: Michael Douglas innrømmer nå at han løy om sin egen kreftsykdom. Skuespilleren sa til pressen at han var rammet av strupekreft, men egentlig hadde Douglas kreft i tungen. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Skuespilleren Michael Douglas (69) fortalte i 2010 at han var rammet av strupekreft. Men i et nytt intervju med skuespillerkollega Samuel L. Jackson (64) avslører filmstjernen at han har løyet om kreftsykdommen.

Douglas hadde ikke strupekreft, han hadde kreft i tungen.

- Jeg fikk beskjeden rett før PR-turneen for «Wall Street». Vi innså med en gang at vi ikke kunne avlyse turneen og si at jeg var syk, vi måtte fortelle pressen at jeg har kreft, sier Douglas i intervjuet ifølge avisen The Guardian.

Foto: All Over Press
Foto: All Over Press Vis mer

Rådet om å juge om kreftformen kom fra Michael Douglas sin kirurg. Kirurgen skal ha sagt: «La oss si at det er strupekreft». Douglas svarte: «Ok, du vil ikke vi skal si at det er tungekreft? Hvorfor ikke?»

- Da sa han «Om du virkelig vil vite hvorfor, så gjelder det operasjonen. Den kommer ikke til å bli enkel. Du kommer til å miste en del av haken din, en del av tungen og mer». Jeg svarte «Ok», forteller Douglas.

Skuespilleren fikk kreftdiagnosen i august 2010 etter en hel rekke med feildiagnoser. I intervjuet, som Samuel L Jackson gjorde i forbindelse med «Male cancer awareness week», forteller Douglas at han aldri kommer til å glemme ansiktet på legen som fant ut av at det var snakk om kreft.

- Han sa «Vi må gjøre en biopsi». Den fantes en svulst i tungen min på størrelsen med en valnøtt som ingen andre leger hadde sett, forteller Michael.

Michael Douglas ble friskmeldt i 2011.

Skuespilleren vant nylig en pris for innsatsen for rollen som Liberace i «Behind the Candelabra» og takket kona Catherine Zeta-Jones fra scenen, det til tross for at paret har tatt en pause fra hverandre.

- Catherine er fantastisk. Hun har det bra. Jeg pratet med henne tidligere i dag og fikk akkurat en fantastisk melding fra henne. Jeg er veldig positiv til at vi skal klare å løse opp i dette, sier Michael Douglas ifølge Female First.

VANSKELIG TID: Michael Douglas fikk strupekreft og Catherine Zeta Jones havnet på sykehus med depresjon.  Foto: UPI
VANSKELIG TID: Michael Douglas fikk strupekreft og Catherine Zeta Jones havnet på sykehus med depresjon. Foto: UPI Vis mer

Paret, som traff hverandre i 1999, har hatt flere tøffe år sammen og offentliggjorde i sommer at de har tatt en pause fra ekteskapet.

- Som jeg har sagt har vi tatt en pause, på grunn av flere problemer. Noen ganger trenger man en pause, sier Douglas ifølge nettstedet.

Skuespilleren skal ifølge kilder bo hos vennen George Soros mens han jobber for å redde sitt 13 år lange ekteskap.

LES OGSÅ:   Kom alene - men med giftering

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer