Elisabeth Finch

Løy om kreftdiagnose

Manusforfatter for suksesserien «Grey’s Anatomy» kommer med sjokkerende avsløringer i nytt intervju. - Den største feilen i livet mitt, sier hun.

AVSLØRER LØGN: Manusforfatteren Elisabeth Finch (44) sluttet som manusforfatter «Grey’s Anatomy» i mars i år, da det kom fram at hun hadde løyet om sin egen medisinske historie. Foto: NTB Scanpix
AVSLØRER LØGN: Manusforfatteren Elisabeth Finch (44) sluttet som manusforfatter «Grey’s Anatomy» i mars i år, da det kom fram at hun hadde løyet om sin egen medisinske historie. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I 2012 fortalte manusforfatteren Elisabeth Finch (44) til kollegaene sine at hun hadde blitt diagnostisert med en sjelden form for kreft ved navn chondrosarcoma, som er kreft i benvevet.

I et nytt intervju med nettstedet The Ankler avslører hun imidlertid at det hele var en løgn.

KREFTSYK: Shabana Rehman gjestet «Lindmo», og der kunne hun dele oppløftende nyheter om kreftsykdommen. Video: NRK Vis mer

- Jeg fortalte en løgn da jeg var 34 år gammel, og det var den største feilen i livet mitt. Den ble bare større og større og ble begravet dypere og dypere i meg, sier Finch.

- Jeg vet at det jeg gjorde var helt feil. Jeg løy, og det er ingen unnskyldning for det, sier hun, og legger til at løgnen der og da fikk henne til å føle seg «trygg, sett og hørt».

Finch jobbet både som manusforfatter og medprodusent for «Grey’s Anatomy» fra 2014. I løpet av tiden hun jobbet med serien var hun produsent og manusforfatter for over 180 episoder totalt.

MARTIN LEPPERØD: Martin Lepperød åpnet seg om sin kreftsyke søster i TV 2-programmet «En kveld hos Kloppen». Video/Tv2 Vis mer

- Trengte støtten

Finch åpner også opp om at hun allerede i 2007 begynte å fortelle løgner, etter at hun hadde skadd kneet under en gåtur.

44-åringen forteller at hun opplevde at folk rundt henne var «veldig støttende».

- Jeg løy og fant opp ting fordi jeg trengte støtten og oppmerksomheten, og det var veien jeg gikk etter det. Det var der løgnene startet - i den stillheten.

Finch skal også i 2019 ha fortalt kolleger at broren hennes var død, mens han i virkeligheten lever og bor i Florida.

«MATILDA»: Flere fans har kommentert at skuespilleren som spiller Miss Trunchbul ikke er til å kjenne igjen. Video: Netflix Vis mer

Prisvinnende

Finch sluttet i jobben som manusforfatter «Grey’s Anatomy» i mars i år, da det kom frem at hun hadde løyet om sin egen medisinske historie, skriver Deadline.

Representanter for serien, som produseres av ABC, har foreløpig ikke kommentert saken, skriver CNN.

«Grey's Anatomy» hadde premiere i USA i 2005, og ble raskt en stor suksess. Året etter kom den til Norge, og har siden vært enormt populær. Serien har mottatt en rekke priser, blant annet flere Emmy-priser og Golden Globe.

FALSKT: Flere har reagert på bildebruken i traileren til Netflixs dokumentar om prins Harry og hertuginne Meghan. Video: Netflix/Dagbladet. Reporter: Maja Walberg Klev Vis mer

Det er regissør og produsent Shonda Rhimes (49) som står bak den populære dramaserien, som utspiller seg ved det fiktive sykehuset Grey Sloan Memorial i Seattle, der seerne får følge hverdagen til de ansatte tett gjennom deres oppturer og nedturer.

LES OGSÅ: Røper heftig krangel

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer