Carissa Pinkston:

Løy om å være transperson. Så ble hun tatt på fersken

- Jeg fikk panikk.

I HARDT VÆR: Carissa Pinkston slang med leppa om transpersoner før hun prøvde å redde sitt eget skinn. Det skulle hun ikke ha gjort. Foto: NTB Scanpix
I HARDT VÆR: Carissa Pinkston slang med leppa om transpersoner før hun prøvde å redde sitt eget skinn. Det skulle hun ikke ha gjort. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det er bare et drøyt år siden modellen Carissa Pinkston (20) fikk sin store debut på catwalken for Marc Jacobs. Siden den gang har 20-åringen gått for en rekke store motehus, deriblant Tommy Hilfiger.

Hun har vært i reklamer for Savage x FENTY, men nå får hun oppmerksomhet for noe helt annet enn yrket sitt.

Ifølge Paper Mag skal nemlig Pinkston ha delt en rekke meldinger på Facebook i mai under navnet Rissa Danielle, og hevdet at transkvinner ikke er kvinner. Hun skal blant annet også ha koblet transpersoner til pedofile.

Avslørte løgnen

Etter å ha blitt avslørt for de alvorlige påstandene og fått sparken fra managementet sitt, tok hun til Instagram Live gråtende for å forklare saken. Det eneste problemet var bare at hele livesendingen var uten lyd. Kort tid seinere delte Pinkston flere innlegg hvor hun kom ut av skapet - som transperson.

HOMOFOBISKE KOMMENTARER: Etter å ha delt en rekke homofobiske kommentarer om transpersoner kom modellen selv ut som transperson. Det var bare et problem - det hele var løgn. Foto: NTB Scanpix
HOMOFOBISKE KOMMENTARER: Etter å ha delt en rekke homofobiske kommentarer om transpersoner kom modellen selv ut som transperson. Det var bare et problem - det hele var løgn. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg var ikke klar for å komme ut ennå, men i dag fikk jeg sparken og har mottatt hatmailer og dødstrusler og ble derfor tvunget til å fortelle sannheten, skriver hun, og fortsetter:

- Jeg er transperson. Jeg byttet kjønn i veldig ung alder og har levd livet som kvinne siden det. Det har vært veldig vanskelig å holde dette hemmelig, men det jeg sa om transkvinner er en direkte refleksjon av min indre sikkerhet og jeg har innsett at jeg er en kvinne. Det er vi alle!

Mens mange i sosiale medier ble forvirret over modellens avsløring, spesielt etter de homofobiske kommentarene hun nylig hadde kommet med, hevdet flere andre kollegaer av henne at det hele bare var løgn fra Pinkstons side for å redde ryktet sitt.

En av dem er Aleece Wilson, som skrev at det var forferdelig og ekkelt at Pinkston løy til tusenvis av mennesker, og omtalte kollegaen som «dritt». Aaron Philip skrev på sin side følgende om saken:

- Tenk deg å være en modell som ble beskyldt for å være transfobisk i fortida og deretter lyve om å være transperson på internett som forsøk på å redde karrieren sin? Jeg kjenner denne personen i virkeligheten og hun er ciskjønnet.

SUKSESS: Carissa Pinkston har gått på catwalken for flere motehus. Her for Savage x Fenty i september. Foto: NTB Scanpix
SUKSESS: Carissa Pinkston har gått på catwalken for flere motehus. Her for Savage x Fenty i september. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Fikk panikk

Ifølge Store Medisinske Leksikon er personer som er ciskjønnet en person som opplever samsvar mellom det kjønn vedkommende ble tildelt ved fødsel og det kjønn vedkommende ville være komfortabel med å bruke i sin selvbeskrivelse.

Med andre ord er ikke ciskjønnede født i feil kropp. I helga var det over og ut for Pinkston, som for alle følgerne sine måtte legge seg flat.

TRANSPERSON: Skuespiller Hunter Schafer spiller transperson i «Euphoria». Det er hun også på ekte. Nå skal vennskapet mellom henne og Carissa Pinkston være over. Foto: NTB Scanpix
TRANSPERSON: Skuespiller Hunter Schafer spiller transperson i «Euphoria». Det er hun også på ekte. Nå skal vennskapet mellom henne og Carissa Pinkston være over. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg beklager alle transfobiske uttalelser jeg har kommet med mot trans-samfunnet, skriver hun på Instagram, og fortsetter:

- Jeg fikk panikk og tenkte at det å komme ut som transperson ville gjøre ting bedre for meg selv, men det viser seg å virke motsatt. Jeg er virkelig lei meg. Jeg er bare 20 år gammel og menneskelig. Jeg gjør feil men jeg nekter å la de definere meg som person.

Videre skriver modellen at hun håper følgerne kan tilgi henne og gå videre, og mener selv at hun er mye mer enn denne hendelsen og at hun ikke er feig. Med andre ord er Pinkston jente, og har vært det siden fødselen.

20-åringen har også delt bilder med skuespilleren Hunter Schafer (20), som har fått mye oppmerksomhet for rollen som den transseksuelle tenåringen Jules i «Euphoria».

PREMIERE: HBO har rullet ut sin nye ungdomsserie «Euphoria», og allerede i den første episoden blir seeren vitne til drøye scener. Vis mer

- Jeg hater å gjøre dette, for det ikke handler om henne, men at jeg er transfobisk er tullete. Jeg har vært venn med henne lenge før disse kommentarene, og nå vil hun ikke engang snakke med meg, skriver Pinkston til bildene.

Innleggene til modellen har seinere blitt slettet fra sosiale medier.

LES OGSÅ: Avslører hvorfor hun filmet slagsmålet

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer