IDOL-EKSPERT: Jostein Pedersen skal være Seher.nos ekspert under Idol 2007. Foto: Oddvar Walle Jensen, Se og Hør
IDOL-EKSPERT: Jostein Pedersen skal være Seher.nos ekspert under Idol 2007. Foto: Oddvar Walle Jensen, Se og HørVis mer

Lover Jan Fredrik kjeft

Jostein Pedersen er klar til å si sin mening om både deltakere og dommere i årets Idol.

BILDESPESIAL: Se alle som så langt har gått videre i Idol


SEHER.NO: Jostein Pedersen (48) er nok best kjent som stemmen bak Grand Prix, men denne høsten tar han på seg en litt ny rolle. Pedersen skal nemlig være Seher.nos ekspertkommentator under årets Idol-sendinger.


Allerede fredag kveld kommer han med sin dom.
Og selv om han ikke har sett de første episodene av sangkonkurransen i år, har han allerede funnet seg en favoritt - i juryen!


- Benedicte Adrian! Hun er en berikelse for denne konkurransen. Hun vet hva det vil si å være artist. Hun er allsidig og ser nok etter andre verdier enn det gutta i juryen gjør, sier Jostein til Seher.no, med et aldri så lite stikk i sida til juryformann Jan Fredrik Karlsen.


- Jan Fredrik har så begrenset vokabular at det nesten er trist. Han skal nok få gjennomgå litt, ler Jostein.


Idol-eksperten eller überdommeren, som han liker å kalle det selv, mener også at de fire i juryen ser etter ulike ting ved de unge håpefulle.


- Jeg tror at jentene ser på artisteriet hos deltakerne. De er jo artister selv og vet hva det vil si. Guttene derimot tror jeg bare ser etter hvor mange plater de kan selge...


Men selv om han nå skal være Idol-ekspert, innrømmer Jostein at han egentlig aldri har likt Idol.


- Det har alltid vært en liten krig mellom Idol og Grand Prix, så da jeg jobbet i NRK var jeg ikke så glad i Idol.


- Idol er jo litt som Grand Prix, enten er det veldig underholdende eller så er det veldig trist, sier han og legger til at de to sangkonkurransene også er veldig forskjellig.


- Jeg synes det er trist at 16-åringer står og synger Whitney Houston og ikke aner hva de egentlig synger om. Det handler nemlig om livserfaring, og det å ha opplevd ting. Men i Grand Prix så er det artister som har jobbet med egne sanger i ett år, og som virkelig har kjempet for det.


Det er ingen tvil om at Jostein Pedersen gleder seg til å kunne si akkurat det han mener om både deltakere og juryen, men likevel er det én ting han virkelig gruer seg til.


- Jeg gruer meg til at deltakerne skal synge Robbie Williams. Han er virkelig en stor favoritt, og deltakerne har en tendens til å ødelegge sangene hans. For eksempel når Kjartan Salvesen synger Robbie har jeg mest lyst til å kaste fjernsynet ut av vinduet. Redselsfullt, sier Jostein.


- Kan de ikke heller ødelegge Jørn Hoel, eller en sang fra Sandes da?


Men om ikke deltakerne ødelegger Robbie for Jostein, er han positiv og glede seg til å følge idolene.


- Jeg håper og tror at det blir spennende og underholdende. Tror det blir veldig bra med to jentene i juryen. Jeg håper det blir litt fælt og litt bra! Jeg har virkelig troen på at vi i år kan finne i hvert fall to store talenter.


- Måtte den beste vinne..., avslutter Seher.nos Idol-ekspert, Jostein Pedersen. LES OGSÅ: Synger om eksene


 BILDESPESIAL: Se alle som så langt har gått videre i Idol