Petter Northug:

Lover damehistorier i ny bok

Petter Northug gir ut selvbiografi.

BIOGRAFI: Petter Northug gir ut bok om livet sitt og karrieren, til høsten. Foto: NTB Scanpix
BIOGRAFI: Petter Northug gir ut bok om livet sitt og karrieren, til høsten. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge Petter Northug (32) vil boka bli hans måte å svare alle eksperter som har kommentert opp igjennom årene.

- Det er mange «eksperter» og «bedrevitere» som har fortalt omverdenen hva jeg har tenkt og hva som har motivert meg i karrieren. Nå er det på tide at alle som har fulgt meg får vite hva jeg virkelig tenker og føler, sier Northug til VG, der han også lover at boka vil inneholde damehistorier og en egen del om fyllekjøringen.

Boken kommer til høsten på Pilar forlag, og forlegger Jonas Forsang er medforfatter.

Bilulykken skal med

Skriveprosessen pågår fortsatt, og Forsang forteller at det blir en veldig åpen og personlig selvbiografi, fortalt av Northug og skrevet i jeg-person.

Han sier skiløperen har imponert ham veldig med sin åpenhet underveis, og sine refleksjoner rundt sitt eget liv og hvorfor han har fått til det han har fått til.

Northug har ikke tenkt å ta et oppgjør med skiforbundet, men på spørsmål om bilulykken vil bli omtalt svarer han slik:

- For å si det sånn: Man skriver ikke biografi om Thor Heyerdahl uten å nevne Ra-ekspedisjonen, sier Petter Northug.

«LANGRENNSFAR»: Se Ylvis-brødrenes musikkvideo om Petter Northug her, fra deres aktuelle TV-program «Stories of Norway» på TV Norge. Vis mer

Stordalen-forlag

Forlaget Pilar, som gir ut boka, er et av de nyetablerte forlagene hvor Petter Stordalen er medeier. De andre to er Capitana og Gloria, og de tre forlagene skal samarbeide tett.

Tre av Norges største krimforfattere, Jørn Lier Horst, Tom Egeland og Tom Kristensen, har forlatt Aschehoug og Gyldendal, for å gå over til Stordalens satsninger.

Det har ført til kritikk om at de «kupper» etablerte bestselgende forfattere fra ander forlag, etter at disse forlagene har investert mye tid og penger på å etablere forfatterskapene deres i offentligheten.

Jonas Forsang, forlegger i Pilar Forlag og en av Stordalens medeiere, har derimot argumentert med at strategien er nødvendig.

- Uten forfattere som selger, ville vi ha vært hjelpeløse mot de store forlagenes enorme maskineri, sa han til Aftenposten.

FLØRT?: «Farmen»-deltager Amalie Snøløs snakker ut om ryktene om henne og Petter Northug. Video: Christian Roth Christensen Vis mer

LES OGSÅ: Petter Northug avslører drømmedama