- ØDELAGT: Pink sender millioner av kroner i håp om å bidra til å hindre de voldsomme skogbrannene i Australia. Foto: NTB scanpix
- ØDELAGT: Pink sender millioner av kroner i håp om å bidra til å hindre de voldsomme skogbrannene i Australia. Foto: NTB scanpix Vis mer

Pink:

Lover 4,4 millioner kroner til skogbranner

- Jeg er helt ødelagt over å se på det som skjer i Australia akkurat nå.

Publisert

Siden september har kraftige skogbranner herjet i Australia. Minst 20 mennesker har mistet livet i delstatene Sør-Australia og New South Wales, og mer enn 1300 hjem er etterlatt ødelagte.

Australske myndighetene har kunngjort at de mange skogbrannene, som er ute av kontroll, skaper de reneste pyrostormer - eller pyrocumulonimbus (pyroCB) - som det heter på fagspråket.

Mange australiere har anklaget statsminister Scott Morrisons regjering for passivitet mot klimaendringer, i kjølvannet av brannkrisa, skriver BBC.

Donerer millioner

Én av dem som håper å kunne gjøre en forskjell i det brannherjede kontinentet er Alecia Beth Moore (40), bedre kjent under artistnavnet Pink.

- Jeg er helt ødelagt over å se på det som skjer i Australia akkurat nå med de grusomme skogbrannene. Jeg lover bort 500 000 dollar direkte til de lokale brannvesenene som kjemper så hardt på frontlinjene, skriver stjernen på Instagram.

Det tilsvarer over 4,4 millioner norske kroner.

- Hjertet mitt går ut til alle våre venner og familie i Oz, avslutter hun innlegget med.

Moore har også lagt ved opplysninger om hvordan man kan donere penger til de lokale hjelpemannskapene.

Popsanger har en rekke ganger skapt overskrift med sine politiske uttalelser, blant annet at hun er opptatt av at barna hennes ikke skal føle seg begrenset av tradisjonelle kjønnsroller. Hun har også engasjert seg for LGBTQ-rettigheter.

Det er ikke første gang de store stjernene trår til når branner tar for seg. I august i fjor opprettet Leonardo DiCaprio et krisefond i forbindelse med katastrofen i Amazonas.

Da flamme tok tak i Notre Dame strømmet kjendismilliardærene til for å redde den brannskadde katedralen.

Krisetilstander

Skogbrannene har brakt med seg temperaturer på opp mot 46 varmegrader i landet. I deler av New South Wales er det orkanvind på en styrke opp mot 130 kilometer i timen.

Et av stedene som er hardest rammet er kystbyen Mallacoota i delstaten Victoria lenger sør i landet.

Artisten Pink har ved flere anledninger tatt til motmæle mot nett-troll. Men hør kommentaren som fikk henne til å gråte. Video: The Ellen DeGeneres Show/Viaplay. Vis mer

Midt på dagen lørdag - i det som er midt på sommeren i Australia - ble himmelen i byen kullsvart, som følge av den kraftige brannen.

Et rød glød kunne synes på den nattsvarte himmelen, som oppsto midt på dagen. Byen har vært så herjet av brannene at folk har måttet flykte ned til havet.Myndighetene advarer ifølge Sydney Morning Herald med at storbrannen kan spre seg «fryktelig fort».

LES OGSÅ: Pink avslører sin mørke fortid

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer