ELISE: Elise Haugen (21), Haugesund var svært nervøs under fotoshooten på Karl Johan, men fikk god støtte av =Osloselgerne. - Det var veldig snille folk, sier Elise til Seher.no. Foto: Bjørn Opsahl/TV3
ELISE: Elise Haugen (21), Haugesund var svært nervøs under fotoshooten på Karl Johan, men fikk god støtte av =Osloselgerne. - Det var veldig snille folk, sier Elise til Seher.no. Foto: Bjørn Opsahl/TV3Vis mer

- Lov meg at dere bruker kondom

I kveld får modellene et brutalt møte med virkeligheten. Se bildespesial.


Hvem tror du vinner årets Top Model? Stem til høyre i saken.

SEHER.NO: – Dere vil få mange tilbud, men husk på at ikke alle er ærlige der ute. Dere har bare det ordet fra en person som sier at han er frisk. Hvor mange av dere har tatt en HIV-test? Kan dere love meg at dere bruker kondom? spør den HIV-positive =Oslo-selgeren Steinar Hulback.

I fjerde episode av TV3-serien Top Model får de unge modellspirene møte nye utfordringer. Men denne gangen er det ikke kontroversielle fotografer, stekende sol, eller dramatisk hårklipp som står i fokus.

I kveld er det den harde virkeligheten som møter jentene da de skal ta bilder sammen med selgere av gatemagasinet =Oslo. Dette er vanskeligstilte mennesker som har fått en mulighet til å jobbe gjennom bladsalget.

Den glamorøse mote- og modellverdenen settes i perspektiv når jentene møter mennesker som deler erfaringer med dem om helt andre ting enn sminke, hårfarge og posering.

HIV-positive Steinar beveger jentene til tårer med sin historie om hvordan han gikk på en herionsprekk og ble smittet av en annen misbruker for 14 år siden.

Elise Haugen fra Haugesund syntes at det var rørende at Steinar fortalte denne historien til dem. ting fikk et litt annet perpektiv innrømmer hun.

- Dagen før hadde vi lært hvor viktig det var med designersko. Det føltes ikke så viktig lenger. Det er stor forskjell på de tingene og det var en veldig spesiell opplevelse, sier hun til Seher.no.

- Hensikten med dette samarbeidet med =Oslo er blant annet å sette fokus på narkotikaproblematikk både generelt og i modellbransjen, samtidig som det er en ypperlig anledning til å fremheve =Oslos arbeid, sier informasjonarbeider Line Vee Hanum i TV3 til Seher.no.

Elise har hørt at det er mye narkotika i bransjen, men er sikker på at hun selv skal klare å stå i mot.

- Det er noe du velger selv. Jeg kjenner folk på min alder som er på god vei i den retningen der, og det er en trist livsstil.

Hele fotoshooten er viet =Osloselgerne, og de er selv bidragsytere i programmen. Seriens fotograf Bjørn Opsahl mener faktisk til tider at selgerne er langt bedre på bildene enn jentene.

Redaktør for programmet, Dan Halle, tror noen vil reagere på Top Models bruk av =Osloselgere.

– Vi kunne jo brukt skuespillere. Narkomane skal man helst ikke se, de skal gjemmes bort. Men når virkeligheten er sånn, hvorfor skjule det? Veien fra glamour til gata er faktisk ikke så lang, særlig ikke i modellbransjen. Supermodellen Gia Carangi ble heroinavhengig og døde av AIDS da hun var 26, sier han til =Oslo

TV3 lover dessuten at det blir en overraskende vri fra dommerpanelet i kveld.

Hvem tror du vinner årets Top Model. Stem til høyre i saken.

Top Model går på TV3 mandag kl 20.30.

Har du et tips om Top Model-deltakerne? Tips oss på seher@seher.no

LES OGSÅ: - Tidenes beste Top Model-bilde

ELISE: Elise Haugen (21), Haugesund var svært nervøs under fotoshooten på Karl Johan, men fikk god støtte av =Osloselgerne. - Det var veldig snille folk, sier Elise til Seher.no. Foto: Bjørn Opsahl/TV3
HELENE Hornstuen Urberg (19) fra Drammen. Foto: Bjørn Opsahl/TV3
TOP MODEL: Martine Bjørke Dyb (19) fra Rælingen. Foto: Bjørn Opsahl/TV3
TOP MODEL: Mona Lisa Ibrahim (22) fra Somalia/Kristiansand. Foto: Bjørn Opsahl/TV3
TOP MODEL: Ida Serine Nykås (22) fra Skien. Foto: Bjørn Opsahl/TV3
TOP MODEL: Nyankommer Silje Hellenes (19) fra Nevlunghavn. Foto: Bjørn Opsahl/TV3
TOP MODEL: Frøydis Labowsky (24) fra Moss. Hun fikk skamros for sitt bilde fra forrige fotoshoot. I kveld får vi se dommernes reaksjoner på dette bildet. Foto: Bjørn Opsahl/TV3
TOP MODEL: Marita Skeivik Frost (17) fra Stavanger/Kvernvik. Foto: Bjørn Opsahl/TV3
TOP MODEL: Martine Lervik (17) fra Ålesund. Foto: Bjørn Opsahl/TV3
BEDENDE: Dette er Goshias resultat av kveldens fotoshoot med =Oslo-selgerne. Foto: Bjørn Opsahl/TV3
TOP MODEL: Christina Slette Johnsen (20) fra Andenes/Svolvær Foto: Bjørn Opsahl/TV3
ANNEN VIRKELIGHET: I kveldens episode av Top Model får jentene møte en helt annen virkelighet enn den glamorøse modellverdenen. Vanskeligstilte i Oslo gir dem en leksjon i livet. Her er to =Oslo-selgere sammen med Vendela Kirsebom. Foto: TV3
SAMMEN: Top Model-jentene poserte sammen med selgere av gatemagasinet =Oslo. Foto: TV3
KLEM: Vendela Kirsebom ble tatt god i mot av =Oslo-selgerne. Foto: TV3