Leif Einar Lothe:

Lothepus vil kline til mot «Veslemannen»

- Det er bare å ringe hvis de trenger hjelp. Jeg kommer.

VIL SPRENGE: Leif Einar «Lothepus» har sett seg lei på ventingen på at det skal bli ras i formasjonen «Veslemannen». Foto: NTB Scanpix
VIL SPRENGE: Leif Einar «Lothepus» har sett seg lei på ventingen på at det skal bli ras i formasjonen «Veslemannen». Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Se og Hør): Leif Einar Lothe (48), bedre kjent som Lothepus, har det siste året bemerket seg på TV i både i «Farmen kjendis», og hans eget TV-program «Fjorden Cowboys» på TV 2.

Han er kjent som den rappkjefta spregningsarbeideren som sammen med kompisen Joar Førde (37) har sprengt nok av fjell både foran og bak kamera.

Søndag ble befolkningen i Rauma kommune evakuert for femte gang på fire år, etter at Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) hevet farenivået på fjellpartiet «Veslemannen» til rødt.

Dette får Lothepus til å dra seg i håret.

- Du må bare bruke nok sprengstoff, sier Lothepus til VG.

De siste ukene har det nemlig blitt observert bevegelse i fjellpartiet «Veslemannen» i Rauma kommune i Romsdalen. Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har pumpet inn over 75 000 liter vann for å løsne fjellet - men hittil til ingen nytte.

Saken fortsetter under bildet:

POPULÆR DUO: Joar Førde og Leif Einar Lothe ble begge kjente gjennom «Fjorden Cowboys». Foto: Eivind Senneset / TV 2
POPULÆR DUO: Joar Førde og Leif Einar Lothe ble begge kjente gjennom «Fjorden Cowboys». Foto: Eivind Senneset / TV 2 Vis mer

Han kan nemlig ikke forstå hvor vanskelig det kan være å sprenge fjellet, og forteller til avisen at han hittil ikke har møtt et fjell han ikke kan sprenge.

- Det er bare å ringe hvis de trenger hjelp. Jeg kommer. De er vel redde for at det skal utløse mer enn planlagt. Det forstår jeg. Men de må enten sprenge det, eller sitte der og vente, og det hadde vært morsomt å se det sprenge, forteller han til avisen.

Havnet på sykehus

Lothepus har lang erfaring med sprengstoff, men det er ikke alltid ting går som planlagt.

I fjor fikk nemlig 48-åringen virkelig kjenne på konsekvensene da alt gikk galt under et arbeidsoppdrag ved en metallfabrikk.

- Jeg fikk sjokk da det eksploderte. Plutselig merket jeg at det begynte å brenne i håret, og min umiddelbare reaksjon var å dekke til hodet med armen min, mens jeg løp mot sjøen, fortalte Lothepus til Se og Hør den gangen.

Saken fortsetter under.

PÅ SYKEHUSET: Leif Einar Lothe får besøk av familien og samboer, etter at han var involvert i en arbeidsulykke. Video: TV 2 / Flimmer Film. Vis mer

Det var under en episode av «Fjorden Cowboys» seerne fikk et innblikk i den dramatisk hendelsen som fant sted i fjor.

Ulykken skal ha skjedd da Lothepus gjorde en feilberegning, mens han jobbet i nærheten av ekstremt varme materialer. Lothe ble deretter fraktet i hui og hast til akutten ved Odda sykehus. Der ble det konstatert andregrads forbrenning.

- Det var jeg som gjorde en tabbe. Jeg trodde ikke det var så varmt som det faktisk var. Heldigvis vet jeg at man må handle raskt, og jeg kom meg derfor ned til sjøen, fortalte han.

Kjendis over natta

Etter at Lothepus stakk av med seieren i «Farmen kjendis» vant han også flere av Norges hjerter med sin munnrappe sjarm.

I ettertid har imidlertid oppmerksomheten blitt viet til andre enn bare Lothepus i Lothe-familien.

TV-profilen har nemlig tre barn fra et tidligere forhold, deriblant Stian Lothe (23). Etter at sistnevnte dukket opp i en videosnutt på Facebook-profilen til «God kveld Norge», har interessen rundt ham vært enorm.

Klippet, der 23-åringen blant annet tok et oppgjør med farens forhold til kjønnsroller, fikk på kort tid i underkant av 700 000 visninger.

I kommentarfeltet påpekte flere at de er stor fan av Lothepus, men at hans «oppegående, jævlig kjekke, og skjønne gutt» i dette tilfellet vinner deres gunst.

- Det tikker inn meldingsforespørsler hele tiden, og jeg kan tenke meg at det er kommet rundt 1500 nye følgere på Instagram, sa han den gangen.

I skrivende stund har Stian over 64 000 følgere på Instagram, og stadig rettes søkelyset mot den populære 23-åringen.

LES OGSÅ: Full splid på «Farmen»-gården etter mattyveri