TÅREVÅTT: Det ble tårevått da vinneren av «Farmen Kjendis» 2017ble utropt. Leif Einar Lothe ga samboeren Randi Sørum et godt kyss, og deretter fikk hun hele premien. Video: Christian Roth Christensen / Reporter Henriette Eilertsen Vis mer Vis mer

«Farmen kjendis»

Lothepus vant «Farmen kjendis»

- Vennskapene jeg har knyttet betyr mer enn å vinne. 

Publisert
Sist oppdatert

Så var det endelig klart. Entreprenøren og tv-profilen som har tatt Norge fullstendig med storm de siste månedene, Leif-Einar «Lothepus» (47), har vunnet TV 2s første kjendisversjon av «Farmen».

Den rappkjefta 47-åringen var lenge overlegen i kunnskapsduellen mot bakekjendis Ida Gran-Jansen (29). Sistnevnte hadde likevel mulighet til å snu resultatet, men forspranget ble for stort.

Etter å ha unnagjort syv av ti oppgaver, med fire poengs ledelse, kunne Lothepus endelig slippe jubelen løs.

Ikke så viktig å vinne

- Njæ, det betyr ikke så mye å vinne «Farmen» egentlig, sier 47-åringen når Dagbladet ringer.

VENNSKAP: Petter Pilgaard og Leif-Einar Lothe viste å sette pris på vennskapet sitt da de ankom årets finalefest for Farmen Kjendis 2017. Video: Christian Roth Christensen / Reporter: Henriette Eilertsen Vis mer

- Ingenting?

- Jo, det gjør jo det. Men vennskapene jeg har knyttet betyr mer enn å vinne, legger han til.

<strong>NY BIL:</strong> Lothepus poserer med «Farmen»-premien etter seieren. Foto: Alex Iversen / TV 2
NY BIL: Lothepus poserer med «Farmen»-premien etter seieren. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

«Fjorden Cowboys»-profilen nevner spesielt den nyvunnede kontakten med realityprofil Petter Pilgaard (36) og tidligere modell Vendela Kirsebom (50) som verdifull. «Farmen» ble en langt mer trivelig affære enn han først hadde trodd, forteller han.

- I begynnelsen var jeg litt skeptisk. Men det var bare fine folk!

I seks uker har 47-åringen bodd og drevet en gård slik nordmenn gjorde for 100 år siden, uten moderne hjelpemidler eller kontakt med omverdenen. Han har ikke vært i en eneste tvekamp og sto aldri i fare for å ryke ut før finaleuka.

- Hvorfor ble det deg?

<strong>SAMLET TIL FEST:</strong> «Farmen kjendis»-deltakerne returnerte til tv-gården for å overvære finalen. Foto: Alex Iversen / TV 2
SAMLET TIL FEST: «Farmen kjendis»-deltakerne returnerte til tv-gården for å overvære finalen. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Flaks. Nei, jeg vet da faen. Jeg greide nå dette, da. Skriv noe fint du, så går det nok veldig bra.

- Satt tilbake

Lothes finalemotstander, Ida-Gran Jansen, innså tidlig at hun ville ende opp med den sure andreplassen.

- Jeg ble nok satt litt tilbake da de andre deltakerne ga Lothepus flest stemmer (stemmerunde før kunnskapsoppgavene som gir poeng), og det ble ikke bedre da vi fikk oppgaver jeg ikke kunne svare på.

TV-bakeren forteller at hun ikke tok nederlaget spesielt tungt.

- Nei, jeg unnet Lothepus seieren og var veldig fornøyd med egen innsats. Også jeg var glad for å endelig kunne reise hjem. «Farmen» har vært en fantastisk opplevelse, og jeg lært veldig mye - også å sette mer pris på enkle ting som melk og brød, sier Gran-Jansen.

<strong>LÅ DÅRLIG AN:</strong> Ida Gran-Jansen klarte aldri å ta igjen motstanderen i kunnskapskonkurransen. Foto: Alex Iversen / TV 2
LÅ DÅRLIG AN: Ida Gran-Jansen klarte aldri å ta igjen motstanderen i kunnskapskonkurransen. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Ikke lært «en dritt»

Men har Lothepus lært noe? Har han lært noe om seg selv? Når Dagbladet lurer på om «Farmen» har endret ham som person, svarer han først «ikke en dritt», og humrer i røret.

Så tenker han seg om, og fortsetter:

GJORDE OPP: Aylar Lie og Kari Jaquesson la «Farmen kjendis»-krangelen bak seg med en klem og en skål på finalefesten søndag kveld. Video: Christian Roth Christensen / Reporter: Henriette Eilertsen Vis mer

- Jeg har blitt mindre egoistisk, det har jeg. Samarbeid er viktig, og jeg har nok blitt flinkere til å ta vare på folk.

Selv om det kanskje ikke har vært synlig på utsida, innrømmer Lothe at savnet etter nære og kjære hjemme i Odda har vært stort.

- Jeg er veldig glad for at jeg ikke fikk ringe familien der inne, for da hadde jeg antakeligvis tenkt enda mer på det, sier Lothe.

TOMMYLIFE: Bloggeren Bjørnar Løberg aka Tommylife har laget tidenes parodi av årets deltakere i «Farmen Kjendis». Den hysteriske videoen har blitt delt i kanonfart den siste uka. YouTube-kontoen til Løberg finner du her: https://www.youtube.com/user/SuperTommylife/videos Vis mer

Enorm oppmerksomhet

Ikledd sin etter hvert så karakteristiske cowboyhatt, strikkegenser og tilhørende tobakkspipe, har 2,5 millioner nordmenn fulgt ham gjennom tv-ruta hver uke.

BESTIKKELSER: Leif Einar «Lothepus» Lothe hadde ingen planer om å dra tomhendt inn på «Farmen kjendis». I de to første episodene av «Fjorden Cowboys» får seerne et innblikk i timene opp mot ankomsten på gården. Video: Flimmer Film / TV 2 Vis mer

Han har bannet, sunget og levert den ene friske uttalelsen etter den andre. I løpet av den første uka fikk han kjeft av Kari Jaquesson for å diskutere kjønnsroller.

Oppmerksomheten fra publikum har vært, og er enorm. Dagbladet har tidligere skrevet om hvordan Lothepus mottar rundt 300 telefoner hver eneste dag.

- Jeg trodde ikke det skulle bli så mye oppstyr. Problemet mitt er at jeg gjerne sier ting, uten å tenke først. Hadde jeg greid å holdt kjeft av og til, så hadde livet mitt sikkert blitt enklere, sa han den gang.

«SKAM»?: Jeg skammer meg aldri. Sist jeg skamma meg var jeg ferdigskamma på et halvt minutt. Hjemme på kjøkkenet sitter Lothepus og samboeren Randi Sørum. Dagbladet utfordrer paret i kjendisquiz. Hvor mye tror du at de kan? Video: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer