Lothepus:

Lothepus om årets «Farmen»-gjeng:­ - Drittunger på en gård

Fjorårets vinner er skarp i sin beskrivelse.

BEDRE FØR: Leif Einar «Lothepus» Lothe mener sin egen sesong med «Farmen kjendis» bød på mindre drama og mer samhold enn denne. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
BEDRE FØR: Leif Einar «Lothepus» Lothe mener sin egen sesong med «Farmen kjendis» bød på mindre drama og mer samhold enn denne. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Vi er inne i siste uke av «Farmen kjendis». Årets vinner skal kåres, og seere landet rundt følger spent med på hvem som vil gå i fotsporene til Leif Einar «Lothepus» Lothe (48).

Det stilles også spørsmål ved hvorvidt årets intriger vil prege finaleuka. Blir det mer krangling mellom Mira Craig og Erlend Elias når de møtes finaledagen? Nøstes det opp i matkranglene? Får vi se Frank Løke bryte fra machomønsteret?

Episodene mandag, onsdag og søndag vil vise sannheten. Det spørs om finalen vil samle like mange nordmenn som den gjorde i fjor, hvor hele 1,5 millioner TV-seere fulgte dramatikken på gården denne søndagskvelden. Men man kan nok utvilsomt regne med at hundretusenvis av nordmenn trolig får den med seg i år også.

Noen som vet godt hvordan det er å være i en finale og å stå i stormen etterpå, er nevnte «Lothephus». Til Dagbladet forteller han at han har forsøkt å følge med på årets sesong, og at han tidlig skapte seg et inntrykk av deltakerne.

MANNDOMSPRØVE: På oppfordring fra Se og Hør, gjorde «Farmen-kjendis»-deltaker Petter Pilgaard noe han aldri har gjort før. Etterpå kom han med en klar beskjed til kompis og meddeltaker «Lothepus». Video: Anders Ellingsen / Se og Hør Vis mer

- Jævlig mye grining

- Det har vært jævlig mye grining der inne og masse drama. Da vi spilte inn, hadde vi et mye bedre samarbeid med hverandre og vi kom bedre overens. Nå er det masse drittunger på en gård. Det er ingen som irriterer meg spesielt mye, men de lager mye drama synes jeg, forteller han og fortsetter:

- Vi var heldigere med blandingen av folk der inne.

Første sesong av serien var ikke foruten drama den heller, men denne runden har bydd på mye … Vel, tårer og drama, som Lothe selv sier. Romansen mellom Petter Pilgaard og Vendela Kirsebom var det som klarte å tiltrekke seg mest oppmerksomhet i ettertid.

Lothe har siden seieren i fjor utvilsomt blitt landets mest populære og omtalte mann, noe han har kapitalisert på med produkter som kondomer, gensere og cider. Han forteller at han ikke vet hvorvidt årets deltakere klarer å benytte seg av oppmerksomheten.

- Jeg tror ikke de er glupe nok til å unytte det. Skal man få noe ut av det, må man gjøre det selv, ja.

Han forteller at han heier litt på alle som går inn i finaleuka, men at han har pekt seg ut to favoritter.

- Jeg vet ikke hvem som vinner til slutt, men jeg håper litt ekstra på Inga Berit og Stian «Stays», da. Stian har jeg truffet en del ganger nå, og vi har samarbeidet litt med musikk. En ordentlig kjernekar, han, sier Lothe og ler.

- Har du lagt merke til noen forskjeller på årets sesong og den du var med i?

- Nei, jeg vet ikke. Jeg har ikke sett om det er noe forskjell på hvor mye mat og sånt de fikk i forhold til oss. Men det ser nå ut som de har fått større fisk enn det vi klarte å dra i land, forklarer han.

Han kan sporenstreks avkrefte at han skal på finalefesten søndag kveld i Oslo. Der har han ikke noe å gjøre.

- Det kommer ikke på tale. Jeg vet ikke hva jeg skulle gjort der, og jeg har heller ikke tid. Jeg skulle egentlig synge noe greier med Stays på lørdag, men vet ikke om jeg rekker det heller. Vi skal ha premierefest for «Fjorden Cowboys» i Bergen, sier han.

Saken fortsetter nedenfor.

FJORÅRETS VINNER: Leif-Einar Lothe stakk av med seieren under fjorårets finale av «Farmen Kjendis». Han har sitt å si om årets deltakere. Foto: TV 2
FJORÅRETS VINNER: Leif-Einar Lothe stakk av med seieren under fjorårets finale av «Farmen Kjendis». Han har sitt å si om årets deltakere. Foto: TV 2 Vis mer

- Alle er så opptatt av at de er på TV

Tore Petterson (38), som selv trakk seg under fjorårets finaleuke, er enig med Lothe i at det er mye drama i årets utgave av «Farmen Kjendis». Men det er ikke mengden drama som overrasker Petterson, det er heller den spesille formen for dramatikk som utspiller seg mellom årets deltakere.

- Det er så mye drama, men så lite sjel. Det er en helt annen stemning i gruppa. Alle er så opptatt av at de er på tv, sier Petterson og forklarer videre:

- Vi skjønte liksom ikke at det var reality før langt ute i oppholdet, og dermed fikk du en helt annen type dramatikk. Da fikk man se hva som skjer naturlig når en gjeng ukjente personer bor tett oppi hverandre over lengre tid. Nå virker alt så iscenesatt, de saboterer, lager kvalme og dårlig stemning.

Han mener det overdrevne fokuset på spillet og hvordan kranglene utspiller seg mellom deltakerne, gjør at folk har vanskeligere for å leve seg inn i situasjonen.

- Det er jo ingen som reagerer sånn som enkelte gjør inne på den gården.

Petterson forklarer også at han synes det er trist å se at gruppen tilsynelatende er så «klikkete», at de ikke klarer å se at de tilbringer tid med nye mennesker som de heller kunne brukt tiden på å lære å kjenne.

- Grunnen til at det ble så bra i fjor, er at det hele tiden var godhet i bunnen, sier han og legger til:

- Jeg klarer ikke å bli glad i deltakerne i år.

Saken fortsetter nedenfor.

EN ANNEN TYPE DRAMA: Tore Petterson trakk seg under fjorårets finaleuke. Han mener årets deltakere er for opptatt av å skape drama og lage kvalme. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
EN ANNEN TYPE DRAMA: Tore Petterson trakk seg under fjorårets finaleuke. Han mener årets deltakere er for opptatt av å skape drama og lage kvalme. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Slipper billig unna

Foruten konfliktene mener Petterson det er én ytterligere ting som skiller årets «Farmen Kjendis» fra fjorårets, og det er arbeidsmengden på gården.

- Jeg synes de slipper sykt billig unna. I fjor så ble oppgavene lagt opp på en måte som gjorde at det ble umulig å oppnå ukesmålene. Og vi jobbet døgnet rundt. Det er mye enklere i år. Men- dette sa vi også fra om, så det er nok noe produksjonen har lært av, sier Petterson.

Når finaleuka nå er i gang, må Petterson innrømme at han er misfornøyd med at så mange av de konkurranseinnstilte i årets «Farmen»-gjeng skal kjempe om finaleplassene. For Petterson er nemlig konkurranse-biten det kjedeligste med hele programmet. Likevel har han favoritter blant de gjenværende deltakerne.

- Aller helst skulle jeg sett at «Newton»-Stian vant. Han var helt ærlig på at han ikke kunne noe når han kom inn, men han er den som har lært aller mest av oppholdet. Sånt fortjener man å vinne av. Han har dessverre blitt klippet bort altfor mye av serien. Det er trist. Det er akkurat sånn det var med Lavrans i fjor også, sier han.

Men, i likhet med Lothe, har også Petterson Stian «Staysman» Thorbjørnsen blant sine favoritter.

- Stian «Staysman» er veldig hyggelig, en fin fyr.

I finaleuka er deltakerne Stian «Staysman» Thorbjørnsen, Frank Løke, Inga Berit Lien, Maiken Wahlstrøm Nilssen, Martine Ek Hansen, Pål Anders Ullevålseter og Stian Sandø igjen. Kun én av dem kan stikke av med seier, men en etter en vil sendes vekk fra gården og inn i 2018 denne uka.

Les også:​Nybakt pappa: - Du blir jo tisset i ansiktet​

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer