Leif Einar Lothe:

«Lothepus» frikjent i retten

Beskyldt for å stjele stein.

BESKYLDT: Leif Einar Lothe ble beskyldt for å ha stjålet, nå er han frikjent. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
BESKYLDT: Leif Einar Lothe ble beskyldt for å ha stjålet, nå er han frikjent. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den tidligere «Farmen kjendis»-vinneren Leif Einar «Lothepus» Lothe (49) ble denne uka frikjent i Hardanger tingrett, etter å ha blitt beskyldt for å ha stjålet steinmasse i 2015.

Det skriver BT.

Selskapet ble beskyldt for å stjele stein fra Osnes Maskin v/ Gunnar Lien, som hevdet at selskapet kjørte vekk steinmassene etter en jobb hos en privatperson, og brukte det på andre prosjekter.

Dette falt ikke i god jord, bokstavelig talt. Sjefen for Osnes Maskin, Gunnar Lien, sto på sitt og påsto at han hadde en avtale med tomteeier om å overta overskuddet, noe Lothe mener aldri sto i kontrakten.

Kreften er ikke det som har skremt Lothepus mest. Han har har hatt to arbeidsulykker der han var sikker på at han var ferdig. I kveldens «Senkveld med Helene og Stian» forteller han om dramatikken. Vis mer

Osnes Maskin gikk dermed til sak mot TV-profilens selskap, og krevde 205 000 kroner i erstatning, men slik ble det altså ikke.

I dommen fra tingretten kommer det fram at Nå Maskin AS ikke kunne vite at det var inngått en avtale om steinmassen, noe som nå resulterer i at Lothe er frikjent, mens saksøker er dømt til å betale 150 000 kroner i saksomkostninger.

Leif Einar Lothe har vært på jobb hele dagen, og derfor ikke fått satt seg ordentlig inn i alle detaljene rundt frikjennelsen, men forteller til Se og Hør at han er fornøyd med utfallet i saken.

- Jeg er fornøyd. Jeg er alltid blid og fornøyd, sier han.

«Lothepus» eier flere foretak, og driver med alt fra anleggsarbeid til gründervirksomhet. Han har blant annet gitt ut kondomer, gensere og annet merch i det foregående året, en virksomhet som har eksplodert etter realitydeltakelsen.

I tillegg eier han som nevnt Nå Maskin AS, et selskap som driver med sprenging, maskinutleie og andre byggeprosjekter. Totalt er han involvert i seks selskaper, samt at han investerer i eiendom i både Odda og Bergen på si.

STOR FORVANDLING: Lothepus sitter i stolen på Jan Thomas Studio i Oslo. Her blir han klippet, stylet og sminket. Til slutt kommer Jan Thomas med et nøye håndplukket antrekk som reality-kjendisen skal ha på seg. Video: Lise Rafaelsen Vis mer

Gir seg

I 2014 tok Leif Einar Lothe og Joar Førde (39) hele Norge med storm, med deres første sesong av programmet «Fjorden Cowboys». Siden den gang har seerne fått fulgt tett på de barske arbeidskarene gjennom fire sesonger. Men tidligere i år ble det derimot slutt for seriesuksessen.

- Det har vært veldig kjekt. En har jo fått oppleve mye rart, sa Leif Einar «Lothepus» Lothe til TV 2 den gang.

Han var med andre ord en etablert artist lenge før «Farmen kjendis», men etter deltakelsen eksploderte det virkelig for realityprofilen.

I november i fjor kunne Se og Hør melde om at 49-åringen hadde seksdoblet inntekten sin fra 2016 til 2017.

Mens han hadde en inntekt på 1,1 millioner i 2016, før han var med i «Farmen kjendis», viser tallene for 2017 svimlende 6,7 millioner kroner. Noe av dette er selvsagt også salg av musikk og konserter.

LES OGSÅ: Slått konkurs: - Var en uteligger

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer