Kjendiser om valentinesdagen:

Lothepus: - Skal man gi ting til dama si i dag? Nei, hun har fått nok. Hun har meg

...og det spørs om middagsmenyen til Lothepus vil imponere samboeren Randi. 

INGEN STOR FEIRING: Det blir ingen stor feiring på Lothepus og samboeren Randi. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
INGEN STOR FEIRING: Det blir ingen stor feiring på Lothepus og samboeren Randi. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

(SEOGHØR.NO): 14. februar er det St. Valentinsdagen, som for de fleste kanskje er kjent som «alle hjerters dag» eller simpelthen Valentine's. Her feires kjærligheten og det romantiske i oss alle, også her i Norge.

Tradisjonen er større i engelskspråklige land, men vi har ikke latt den gå oss hus forbi. I 2015 ble det kjøpt Valentine's-effekter til over 255 millioner kroner, ifølge NRK. Det er ikke bare mannen i gata som har tatt tradisjonen til hjertet.

Norske kjendiser har flere ganger gått i bresjen for den romantiske dagen, mens andre har tatt helt avstand.

Slik skal norske kjendiser feire Valentine's:

Hva er det for noe?

Da Se og Hør ringte «Farmen kjendis»-vinner Leif-Einar «Lothepus» hadde han ingen referanser til Valentinsdagen,

- Hva er det for noe da? Det har jeg aldri hørt om, svarte den populære TV-profilen.

- Skal man gi ting til dama si i dag? Nei, hun har fått nok. Hun har meg, legger Lothe til, som har få planer om å stelle i stand en romanstisk middag til samboeren Randi. Det har han rett og slett ikke tid til.

- Jeg har planer om å sprenge litt i hagen i dag, så en frossen pizza får holde.

TÅREVÅTT: Det ble tårevått da vinneren av Farmen Kjendis 2017ble utropt. Leif Einar Lothe ga samboeren et godt kyss, og deretter fikk hun hele premien. Video: Christian Roth Christensen / Reporter Henriette Eilertsen Vis mer

- Oi, shit

Toppblogger Sophie Elise Isachsen (22) har den siste tida vært svært opptatt med å vinne flere prestisjetunge bloggpriser, besøke kjæresten på Malta og å turnere rundt med sin egen bok. Valentine's har hun rett og slett ikke tid til.

- Oi shit, det hadde jeg glemt. Jeg tror egentlig aldri jeg har gjort noen ting på Valentine's Day. Jeg har alltid hatt kjæreste, bortsett fra i fjor, men som regel har jeg hatt det, sier hun til Dagbladet og fortsetter:

- Jeg har egentlig aldri gjort noe spesielt egentlig, men i år tror jeg faktisk at jeg er på jobb i Bodø i forbindelse med boka mi, forteller hun.

JOBBER: Sophie Elise har tradisjonelt sett pleid å feire sammen med kjæresten, men må ofre det i år til fordel for jobb. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
JOBBER: Sophie Elise har tradisjonelt sett pleid å feire sammen med kjæresten, men må ofre det i år til fordel for jobb. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

En annen som heller ikke har bestemt seg helt for planene er komiker Else Kåss Furuseth (36). I kjent stil brukte hun humor som virkemiddel for å beskrive den dagen.

- Jeg skal se om jeg har noen planer, skal vi se her. Nei, ingen planer, der altså, sier hun og fortsetter:

INGEN PLANER: Komidronning Else Kåss Furuseth husker som liten at hun ringte inn romantiske hilsener til seg selv på radioen. I år har hun ikke lagt noen spesielle planer. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
INGEN PLANER: Komidronning Else Kåss Furuseth husker som liten at hun ringte inn romantiske hilsener til seg selv på radioen. I år har hun ikke lagt noen spesielle planer. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Pleier egentlig single folk å ha noen planer? Jeg driver ikke og bestiller en sånn bamse for å få den levert hjem til meg selv. Da jeg var liten ringte jeg til radioprogrammet «Kjærlighet uten grenser» og ga beskjed om at de skulle lese opp følgende: «Kjære Else, du er veldig hyggelig og jeg er veldig glad i deg. Hilsen Hans Morten», forteller komikeren og ler.

Fikk ikke bord

Ekteparet bestående av blogger Marna Haugen (35) og komiker Ørjan Burøe (42) har allerede planene klare da Dagbladet møtte dem i begynnelsen av januar. Burøe skal ha show, og Haugen skal være til stede i salen.

Foregående feiringer av den romantiske dagen har imidlertid ikke alltid gått helt etter planen.

- Det hender vi er litt seint ute i planleggingen. Da har vi prøvd å gå ut for å spise, men ikke fått noe bord. I år skal jeg være litt raskere, sier Burøe.

FRIDDE: Ørjan Burøe fridde til Marna Haugen på Valentinsdagen. I år er de ikke helt sikre på hvor kvelden leder dem, den det kan hende de skal prøve å få til et stevnemøte. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
FRIDDE: Ørjan Burøe fridde til Marna Haugen på Valentinsdagen. I år er de ikke helt sikre på hvor kvelden leder dem, den det kan hende de skal prøve å få til et stevnemøte. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Nå er det egentlig jeg som pleier å stå for den dagen hos oss. Jeg fridde jo på den ene. Vi hadde et år hjemme også, hvor jeg lagde litt «Lady og landstrykeren»-stemning. Vi spiste kjøttboller og rullet dem rundt, skyter bloggekona inn.

Feirer hele året

Valentine's er en gammel tradisjon, men har ikke vært i Norge altfor lenge. Det er derfor i stor grad den yngre generasjonen som omfavner dagen, men landets eldre befolkning lar ikke kjærligheten svinne hen av den grunn.

Overfor Dagbladet hyller «Sofa»-kjendisene Jan E. Ridd og Silvia Leina ekteskapet.

- Vet du hva Valentine's er, Jan? Jeg pleier alltid å være sammen med en venninnegjeng den dagen, jeg, forteller Leina.

- Vi feirer den dagen 24 timer i døgnet resten av året vi, så det går veldig greit, skyter ektemannen hennes inn fra siden.

HVER DAG: Silvia Leine og Jan E. Ridd fra NRK-suksessen «Sofa» feirer kjærligheten hver dag, hele året. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
HVER DAG: Silvia Leine og Jan E. Ridd fra NRK-suksessen «Sofa» feirer kjærligheten hver dag, hele året. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

En annen «Sofa»-profil, som de siste ukene heller har blitt kjent som «Farmen kjendis»-profil, er Tore Petterson (37).

- Vi har vært sammen i et halvt år, så vi har ikke vært gjennom noe Valentine's ennå. Det er en veldig fin dag å feire sammen, og jeg synes det er hyggelig å få en eller annen form for oppmerksomhet. Nå er jeg jo så heldig å ha en kjæreste som vil feire kjærligheten hver måned, forteller han til Dagbladet.

Den tidligere norske skihopperen Anders Jacobsen (31) har heller ikke lagt noen store planer for den romantiske dagen. Romantikk skal likevel stå i fokus, og kona Birgitte skal få all oppmerksomheten.

- Jeg har egentlig ikke bestemt meg for noe stort på Valentine's, men det blir jo en date med min kjære. Jeg overrasker ikke veldig, men jeg prøver alltid å få til at det blir en kveld med bare oss to, forklarer han.

- Jåleri

Realitykjendis og «Charterfeber»-profil Svein Østvik (55) gir på sin side blanke beng i «alle hjerters dag».

IKKE INTERESSERT: Svein Østvik kunne ikke ha brydd seg mindre om Valentine's day. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
IKKE INTERESSERT: Svein Østvik kunne ikke ha brydd seg mindre om Valentine's day. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Jeg bryr meg ikke om sånne Valentine's-greier. Jeg bryr meg ikke om jul, jeg bryr meg ikke om nyttår - ingenting. Jeg synes Valentine's er jåleri, det er bare tull og tøys. Da ligger jeg heller hjemme og spiller på trav og sånn, eller ser på tv, sier «Charter»-Svein, før han legger til:

- Kjærligheten bør komme spontant!

Heller ikke internettkjendis Vegard Harm har noen planer om å feire Valentine's.

- Jeg har ikke et spesielt godt forhold til den dagen, siden jeg aldri har hatt en kjæreste. Men nå har jeg akkurat kjøpt meg en ny dildo, og den er helt nydelig. 19 centimenter og rosa. Så det blir Valentine's day med den i år, da. Og «50 Shades» på tv. Så får vi se hva neste år bringer, spøker Harm.