Lot håret gro i 30 år

54 år gammel bestemte Luo seg for at sjampo og barberhøvel ikke var noe for ham. Nå har han endelig gått med på å vaske håret.

TYKT HÅR: Håret er som en gigantisk rastaflette! Foto: SCANPIX
TYKT HÅR: Håret er som en gigantisk rastaflette! Foto: SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Hei sveis!

Kina kan ikke bare skilte med verdens lengste mur. Nå kan de også skryte av verdens lengste skjegg.

Med mer pels enn King Kong slår mannen fra Chongqing alle rekorder. Luo Shiyuan (80) har nemlig verdens lengste skjegg, med sine en og en halv meter lange hårtuster dinglende under haken. I tillegg har han to meter langt hår på skalpen, så tykt og uflidd at det minner mest om en beverhale.

OVER TIL KJENDISNYTT: Hollywood i natt (TV)

Det er over 30 år siden Luo bestemte seg for å la alt kroppshår gro. Bare fire år senere fant han også ut at hårvask var bortkastet tid. Siden den gang har han vært en bortgjemt merkverdighet, isolert fra omverdenen i den lille hjembyen. Men ikke nå lenger.
Nå står han nemlig frem for verden, og satser alt på å udødeliggjøre luggen i Guinness rekordbok.

Da rekordboken meldte sin interesse fant endelig kineseren motivasjon til å renske opp i håret. Utvilsomt til de nærmestes lettelse. Halve bygda stilte opp for å passe på at det gikk ordentlig for seg. Bevæpnet med lusekam og godt humør tok hele familien vaskejobben på skift.

Men innsatsen til tross, det ser nok ut som det kan gå 30 år til før Luo kan skryte av flokefritt og glansfullt hår…

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer