Mira Furlan:

«Lost»-stjerne er død

Mira Furlan ble 65 år gammel.

GIKK BORT: Mira Furlan hadde blant annet en rolle i «Lost». Her med motspiller Michael Emerson. Foto: Snap Stills / REX / NTB
GIKK BORT: Mira Furlan hadde blant annet en rolle i «Lost». Her med motspiller Michael Emerson. Foto: Snap Stills / REX / NTB Vis mer
Publisert

Den kroatisk-amerikanske skuespilleren Mira Furlan har gått bort, 65 år gammel. Det kommer fram i et innlegg på hennes offisielle konto på Twitter.

Hun døde 20. januar. Årsaken til dødsfallet er ikke kjent.

STJERNE: Mira Furlan er mest kjent for sin rolle i serien «Babylon 5», som gikk på tv på 1990-tallet. Foto: Moviestore / REX / NTB
STJERNE: Mira Furlan er mest kjent for sin rolle i serien «Babylon 5», som gikk på tv på 1990-tallet. Foto: Moviestore / REX / NTB Vis mer

Furlan er nok best kjent for sin rolle som «Ambassadør Delenn» i science fiction-serien «Babylon 5» som gikk på tv på 1990-tallet. Serien var svært populær i sin tid, og Furlan medvirket også i flere oppfølgerfilmer.

Hun hadde også en rolle i den kjente tv-serien «Lost». Hun har medvirket i over 25 filmer, blant annet den kritikerroste filmen «When Father Was Away On Business» fra 1985.

Furlan var en stor skuespiller i hjemlandet, og var til stadighet å se i større og mindre roller der.

- Stor sorg

Skuespilleren ble født 7. september 1955 i Kroatia, i daværende Jugoslavia. Hun ble født inn i en familie med mange akademikere, og hadde forfedre fra Kroatia og Slovenia.

DØD: Furlan ble 65 år gammel. Foto: Terry Williams / Ray Tang / REX / NTB
DØD: Furlan ble 65 år gammel. Foto: Terry Williams / Ray Tang / REX / NTB Vis mer

Mira Furlan etterlater seg ektemannen Goran Gajić, som er fra Serbia, og sønnen deres Marko Lav Gajic (22). Ekteparet flyttet til New York i USA i 1991.

Skaperen av «Babylon 5» - J. Michael Straczynski - minnes Furlan slik i et innlegg på Twitter:

«Det er en natt med stor sorg, for vår venn og kamerat har gått ned en vei hvor vi ikke kan nå henne. Som med alle andre ting, vil vi ta henne igjen i tide, og jeg tror at hun vil ha mange historier å fortelle oss, og mange nye roller å dele med universet».

DØD: Disse kjendisene måtte vi ta farvel med i 2020. Vis mer

LES OGSÅ: Skadet seg - hastet til feil sykehus

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer