Lori Loughlin:

Løslatt mot svimlende kausjon

Stjernen er siktet etter omfattende universitetsskandale.

LØSLATT: Skuespiller Lori Laughlin skal være løslatt etter å ha betalt en svimlende høy kausjon. Hun anklages for å bedrageri for å få sine to døtre inn på prestisjeuniversitet. Her er hun med døtrene Bella og Olivia i 2017. Foto: NTB scanpix
LØSLATT: Skuespiller Lori Laughlin skal være løslatt etter å ha betalt en svimlende høy kausjon. Hun anklages for å bedrageri for å få sine to døtre inn på prestisjeuniversitet. Her er hun med døtrene Bella og Olivia i 2017. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Tirsdag kunne en rekke medier melde at flere kjente personligheter i USA er siktet for svindel og bedrageri i operasjonen som har fått navnet «Operation Varsity Blues».

Årsaken er at de omkring 50 involverte skal ha betalt millionvis for å sikre barna sine plass på prestisjeuniversiteter som Yale, Stanford, Goeorgetown og The University of Southern California.

Blant de siktede er skuespillerne Felicity Huffman (56) og Lori Loughlin (54). Nå er Loughlin løslatt med tillatelse til å reise til Canada, hvor hun for tiden holder på med et filmprosjekt. Det melder flere internasjonale medier.

Det hadde sin pris.

Fikk tilbake passet

Skuespilleren, blant annet kjent fra tv-serien «Full House», skal ha måttet punge ut hele én million dollar, mer enn åtte millioner kroner, for løslatelsen, etter å ha møtt i en føderal domstol i Los Angeles.

Rettsmøtet konkluderte også med at Loughlin fikk tilbake passet, slik at hun kunne dra tilbake til Canada for å fortsette sitt arbeid.

Både skuespilleren og ektemannen Mossimo Giannulli, som også er siktet i saken, skal ha fått tillatelse til å sikre summen i huset deres.

MØTTE I RETTEN: Lori Loughlin foreviget av en rettstegner under høringen i Los Angeles onsdag. Foto: Mona Shafer Edwards/Reuters/ NTB scanpix
MØTTE I RETTEN: Lori Loughlin foreviget av en rettstegner under høringen i Los Angeles onsdag. Foto: Mona Shafer Edwards/Reuters/ NTB scanpix Vis mer

Også Huffman måtte møte i retten tirsdag som følge av siktelsen. Et stort presseoppbud hadde møtt opp ved Los Angeles Federal Court of Justice, etter at tiltalen var blitt kjent, i håp om å få et glimt av den bedragerisiktede stjernen.

Hun skal, ifølge USA Today ha blitt løslatt mot en kausjon på 250 000 dollar, omkring to millioner kroner.

Jukset med opptaksprøve

Ifølge USA Today skal anklagene mot de involverte dreie seg om at flere universiteter skal ha tatt imot bestikkelser i bytte mot å rekruttere studenter på idrettslag, på tross av manglende ferdigheter.

Washington Post skriver at Huffman er anklaget for å betale 15 000 dollar under dekke av å være en «veldedig donasjon», slik at hennes datter nå er involvert i bedragerisaken. En tredjepart skal til gjengjeld ha jukset med datterens opptaksprøve etter at hun tok den, slik at poengsummen ble høyere enn det som var reelt.

LØSLATT: Felicity Huffman skal ha blitt løslatt etter å ha betalt en kausjon på omtrent to millioner kroner. Foto: NTB Scanpix
LØSLATT: Felicity Huffman skal ha blitt løslatt etter å ha betalt en kausjon på omtrent to millioner kroner. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Som en del av etterforskningen, skal FBI ha avhørt en rekke vitner, samt avlyttet telefoner. Ifølge New York Daily News er det administratorer og trenere som skal ha latt seg bestikke ved de gjeldende universitetene i tidsrommet 2011 til 2019.

LES OGSÅ: - Han var ikke klar for Khloés planer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer