PÅGREPET: Lørdag ble Kristian Valen pågrepet på Aker Brygge i Oslo for ulovlig bevæpning på offentlig sted. Selv hevder han at det var snakk om et lekevåpen i forbindelse med innspillingen av en sketsj.  Foto: NTB scanpix
PÅGREPET: Lørdag ble Kristian Valen pågrepet på Aker Brygge i Oslo for ulovlig bevæpning på offentlig sted. Selv hevder han at det var snakk om et lekevåpen i forbindelse med innspillingen av en sketsj. Foto: NTB scanpixVis mer

Løslatt etter politiavhør

TV-profil Kristian Valen ble lørdag pågrepet med pistol på Aker Brygge.

SEOGHØR.NO: Lørdag morgen ble komikeren Kristian Valen (41) pågrepet på Aker Brygge i Oslo for ulovlig bevæpning på offentlig sted.

Det var VG som først omtalte saken, og opplyser at Valens advokat John M. Hammervoll ikke vil kommentere saken.

Lørdag morgen sendte politiet ut en twittermelding der de skrev at «de har kontroll på en mann som ble observert med en pistol i område Aker Brygge. Har ikke vært noe trusselsituasjon i forkant».

Det var et vaktselskap som tok kontakt med politiet etter å ha observert en kamuflasjekledd mann med pistol sittende på en benk i området.

Søndag meldte avisen at Valen er løslatt etter avhør. Politiet vil ikke si hva som kom frem i avhøret, men Valen selv hevder det dreide seg om et lekevåpen.

- Det er blitt spilt inn en sketsj på fredag, og i den anledning har han benyttet seg av et lekevåpen, sier advokat Ida Andenæs til VG.

Pågrepet etter trusler

Det er ikke første gang Valen har vært i klammeri med lovens lange arm. I februar ble han pågrepet og siktet etter Facebook-trusler mot politiet. Saken skal opp i Oslo tingrett i løpet av september.

Komikeren venter nå på å bli avhørt omkring hendelsene.

– Vi kommer til å avhøre vedkommende enten i løpet av ettermiddagen, kvelden eller muligens i morgen tidlig, sier jourhavende jurist ved Oslo politikammer, Henrik Rådal til VG.

Rådal opplyser at våpenet var plombert, men at de likevel ser alvorlig på situasjonen.

Etter avhørene vil politiet ta stilling til om Valen vil bli fremstilt for varetekt.

Saken fortsetter under bildet.

HUMOR-SUKSESS: 41-åringen har både gitt ut musikk og laget flere humorprogram, blant annet for TvNorge.
HUMOR-SUKSESS: 41-åringen har både gitt ut musikk og laget flere humorprogram, blant annet for TvNorge. Vis mer

Politi hjemme hos Valen

Tiltalen som snart skal opp i retten stammer fra en konfrontasjon Kristian Valen hadde med politiet i februar i år. Politiet var hjemme hos Valen etter anmodning fra ambulansesentralen, som ønsket bistand. Valen kontaktet selv ambulansesentralen på grunn av uhell der samboeren skadet seg. Politiet var på stedet med fem mann, og Valen skal ha blitt provosert av det store politioppbudet.

- Vi var ikke populære da det var politiet som kom. Litt aggresjon ble det, sa stasjonssjef Tore Soldal til Dagbladet etter hendelsen, men understrekte at politiet ikke var der på grunn av et straffbart forhold.

Saken fortsetter under bildet.

PARODIER: Valen har blitt spesielt kjent for sine morsomme parodier. Her er han som Morten Harket.  Foto: Aftenposten
PARODIER: Valen har blitt spesielt kjent for sine morsomme parodier. Her er han som Morten Harket. Foto: Aftenposten Vis mer

Men saken utviklet seg da Kristian Valen tok både bilder og video av politimennene, og la ut en melding på Facebook hvor han utlovet dusør til dem som hadde informasjon om de aktuelle politibetjentene.

Komikeren skrev at han ville gi 10 000 kroner til folk som kunne gi ham informasjon om dem, og adressene deres. Det er disse Facebook-meldingene Valen er tiltalt for.

I 2007 ble Valen ilagt et forelegg på 10.000 kroner etter at politiet fant flere våpen med ulovlig pistolgrep i komikerens leilighet.

I 2009 gikk en mann med kniv til angrep på komiker Kristian Valen hjemme i hans egen leilighet på St. Hanshaugen i Oslo.

LES OGSÅ: Valen tiltalt for trusler på Facebook