Bill Cosby:

Løslates

Komiker og tv-profil Bill Cosby løslates fra fengsel, tre år etter at han ble dømt for overgrep.

SLIPPER UT: Bill Cosby har sitte i fengsel i over to år. Foto: Matt Slocum/NTB
SLIPPER UT: Bill Cosby har sitte i fengsel i over to år. Foto: Matt Slocum/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bill Cosby (83) løslates fra Pennsylvania State Prison, melder amerikanske medier. Ifølge nyhetsbyrået AP er overgrepsdommen omgjort.

Bill Cosby har vært fengslet i Philadelphia i mer enn to år, etter at en jury dømte ham for å ha dopet ned og mishandlet Andrea Constand hjemme hos ham i 2004. I 2019 tapte han en ankesak, men året etter ble den likevel godkjent.

Det hele har nå resultert i at høyesterett i Pennsylvania har bestemt at dommen til Bill Cosby settes til side. Det kreves videre at han slippes ut av fengsel i dag, melder AP.

Ombestemte seg

I juni i fjor ble det kjent at høyesterett i Pennsylvania hadde akseptert Cosbys anke, som han året tidligere ikke fikk medhold i. Ifølge nyhetsnettstedet AP.

Vis mer

Høyesterett sa seg villige til å gjennomgå to sider av saken. Hvorav den ene av dem var dommerens avgjørelse om å la aktoratet kalle inn fem andre Cosby-anklagere, som vitnet om møtet med Cosby for lang tid tilbake.

Cosbys advokater på sin side mente at vitnemålene var upålitelige.

Vis mer

Retten har også vurdert om juryen burde fått høre bevisene om at Cosby skal ha gitt rusmiddelet quaaludes - kjent som et hypnotiserende partydop - til flere kvinner i fortiden.

For det andre ville retten undersøke Cosbys argument om at han hadde en avtale med en tidligere aktor om at han ikke ville bli siktet i saken. Cosby har uttalt at han stolte på den avtalen, før han gikk med på å vitne i søksmålet for saksbehandleren.

LES OGSÅ: - Det er hjerteskjærende for henne

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer