Trude Vasstrand:

- Løs kanon på dekk

«Funkyfam»-mamma Trude Vasstrand (56) kan stikke av med Gullruten-pris. Selv skjønner hun lite av nominasjonen.

NOMINERT: Firebarnsmoren Trude Vasstrand (56) kan hente hjem pris under Gullruten fredag. Her med barna Emil, Jørgine, Noah og Silas. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
NOMINERT: Firebarnsmoren Trude Vasstrand (56) kan hente hjem pris under Gullruten fredag. Her med barna Emil, Jørgine, Noah og Silas. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

56 år gamle Trude Vasstrand er blant dem som kan stikke av med Gullruten-statuett fredag kveld, når utdelingen avholdes på Clarion Hotel Oslo.

  • Følg Se og Hørs Gullruten-sending direkte fra cirka klokken 18 fredag kveld på Seoghør.no!

Inntil et par år siden var firebarnsmoren fra Ålesund ukjent for nordmenn flest. Nå er hun altså nominert i kategorien årets deltaker, på bakgrunn av deltakelsen i realityprogrammet «Funkyfam» - som baserer seg på hverdagen til hennes stadig mer profilerte barn.

SELSKAP: Da Jørgine Vasstrand ba kjente og kjære til feiring, var det ikke alle som overholdt reglene og hun fikk besøk av politiet. Video: TV 2/Rød Løper Vis mer

- Jeg klarer ikke helt svare på hvordan det føles, men må understreke at jeg helt fra hjertet er glad på vegne av produksjonen og TV 2. Det er morsomt for meg også, men mest av alt en fin anerkjennelse for dem, forteller Trude Vasstrand til Se og Hør.

MOR OG DATTER: Trude Vasstrand er først og fremst kjent som moren til treningsblogger og influenser Jørgine Massa Vasstrand. Foto: Espen Solli / TV 2
MOR OG DATTER: Trude Vasstrand er først og fremst kjent som moren til treningsblogger og influenser Jørgine Massa Vasstrand. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

- Må passe meg

Til tross for barna - og spesielt datteren Jørgine Massa Vasstrand (30) - får mest tv-tid i «Funkyfam», har også mamma Trude fått kjenne på oppmerksomhet fra offentligheten. Firebarnsmoren forteller at interessen stort sett oppleves uproblematisk.

- Men jeg må passe meg litt for jentegjenger i 12-13-årsalderen. De er veldig på, humrer hun, og legger til:

- Jeg har også fått noen venneforespørsler på sosiale medier, der enkelte trolig vil bli bedre kjent med meg. Personlig tenker jeg at det kanskje ikke lønner seg å være så rett frem, hvis det er et frierbrev man prøver seg på.

Hva Vasstrand, som for tiden er singel, ser etter i en potensiell partner, synes hun er vanskelig å svare på.

- Det vet man vel først når man treffer personen - om man vil møtes igjen og bli bedre kjent. Men en felles interesse for fysisk aktivitet er viktig, understreker 56-åringen, som i likhet med resten av familien er svært opptatt av trening.

POPULÆR FAMILIE: Trude Vasstrand sammen med barna under TV 2s høstlansering i fjor. Foto: Eivind Senneset / TV 2
POPULÆR FAMILIE: Trude Vasstrand sammen med barna under TV 2s høstlansering i fjor. Foto: Eivind Senneset / TV 2 Vis mer

Har ikke trua

Å være nominert til Gullruten sammen med blant andre hunden Anton, fra «Fra bølle til bestevenn», synes Vasstrand er snodig. Selv er hun overbevist om at hun ikke vinner.

- Jeg er en biperson i en dokusåpe. At produksjonsselskapet sendte meg inn som kandidat varmer veldig, men jeg har ingen sjanse, altså. Men - jeg må nok jobbe med meg selv hvis jeg taper for en hund, spøker hun, og legger til:

- Kollegaene mine på jobb sier at de skal stemme på Anton, bare for å se meg klikke på tv.

SINT: Det blir amper stemning i «Funkyfam» når Jørgine besøker moren sin i Ålesund. Video: TV 2 Sumo/Rød Løper Vis mer

Hissig side

Etter at flere har fått øynene opp for firebarnsmoren, har hun tenkt mer over hvordan hun oppfører seg i hverdagen. Men at hun alltid kommer til å beholde temperamentet, er det ingen tvil om. På tv har 56-åringen vært høylytt ved flere anledninger.

- Men jeg tror ingen vet hvor hissig jeg kan bli, forteller Vasstrand, og henviser til en episode der hun eksempelvis kastet en sursild-boks etter eksmannen i fullt raseri.

- Men jeg traff ikke, altså.

Sønnmørskvinnen forsikrer om hun ellers stort sett er snill og grei.

- Det eneste jeg dreper er mygg. Alle andre insekt bæres ut. Jeg redder til og med meitemark fra å drukne når det regner, sier hun.

- Løs kanon

«Funkyfam»-moren tror at de som følger familiens hverdag, både på tv og i sosiale medier, vet det meste om dem. Selv om det selvsagt ikke er alt de ønsker å dele.

- Vi har alltid vært åpne og har aldri vært en fasade-familie, men det er klart at visse, personlige ting, er fint å holde for seg selv. Av og til må ting bearbeides først.

TÅREVÅTT: I TV-serien «Funkyfam» får vi blant annet en innblikk i hvordan Jørgine Massa Vasstrand tilsynelatende har hatt et dårlig forhold med faren sin. Nå skal de lage kokebok sammen, og da blir hun tvunget til dra frem gamle minner. Video: TV 2 / Rød Løper Vis mer

- Hva tenker du på da?

- Hvis noen sårer meg, for eksempel. Når det er sagt er ikke dette noe vi må håndtere veldig ofte. Jeg er jo gjerne den løse kanonen på dekket.

- Hva tenker du om at barna dine er blitt så offentlige?

- Jeg tenker at de må ta ansvar for de valgene de gjør. Det hender vi diskuterer, men vi planlegger ikke veldig mye. Vi snakker heller gjennom det etterpå, om man burde formulert seg på en annen måte, for eksempel. Stort sett går det veldig greit, sier hun.

FUNKYTWINS: Emil og Silas Massa blir til høsten å se i TV 2-serien «Funkyfam», og de har tydelige ambisjoner til hva de vil oppnå. Video: Thea Hope. Reporter: Jonas Hammer. Klipp: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

LES OGSÅ: Derfor ble det stille

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer