SUKSESS: "Lollipop" var et av NRKs mest sette program på slutten av 80-tallet og begynnelsen av 90-tallet.
SUKSESS: "Lollipop" var et av NRKs mest sette program på slutten av 80-tallet og begynnelsen av 90-tallet. Vis mer

Lollipop endelig tilbake!

NRK lager nye episoder av 80-tallssuksessen.

SEHER.NO: I år er det 20 år siden NRK viste første sending av det som skulle bli en av 80-tallets største seersuksesser, nemlig musikkprogrammet "Lollipop".

Programmet, som ble skapt av NRK-veteran Rune Larsen (60), var en serie der man mimret om musikk fra 50- og 60-tallet, mens et orkester spilte mange av de mest kjente sangene fra samme periode.

Med seg i programmet hadde Larsen blant annet musikerne Tor Endresen (49) og Trygve Thue (58), og "Lollipop" skulle i ettertid vise seg å bli Endresens store gjennombrudd som artist.

Etter den enorme suksessen ble det også utgitt flere bestselgende plater, og Larsen og Endresens kjendisstatus var sikret i lang tid fremover.

Og dersom du var tidligere "Lollipop"-fan og sørget da programmet ble nedlagt, kan du nå kan glede deg til sommeren.

Under NRKS sommerlansering tirsdag, kunne nemlig rikskanalen avsløre at de lager nye episoder av suksess-programmet, da med Larsen og Endresen tilbake i programlederrollene.

Og overfor Seher.no avslører Larsen at det var veldig spesielt å samles igjen, 20 år etter at programmet først ble sendt.

- Det er jo 20 år siden første program ble sendt, så det å komme sammen igjen var veldig stas. Det som er så morsomt er at NRK har fått til å lage et slags retroprogram om et retroprogram. Folk som satt og så på den gangen, har nå barn som antagelig vil sitte og se på, humrer Larsen.

NRK-veteranen tør imidlertid ikke håpe på at programmet blir en like stor suksess denne gangen.

- Nei, da måtte vi nok fått en annen sendetid. Vi konkurrerer jo med sol, sommer og ferie, og det er verre enn alle mulige programmer TV 2 kunne sendt. Forrige gang ble det sendt høst og vinter, og det er mye bedre. Men vi tror jo at de som så på den gang vil like det like godt nå. Musikken er eviggrønn, sier han.

Ifølge Larsen hender det fortsatt at folk kommer opp til han og mimres de gamle episodene av "Lollipop".

- Folk kommer av og til bort til meg og forteller at de vokste opp med meg. Så det er litt pussig å tenke på at det er minst tre generasjoner som har fulgt denne musikken, og kanskje to som har fulgt selve programmet, sier han.

"Lollipop" har premiere fredag 26. juni kl. 19.30 på NRK1!

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: - Rune festa med Snoop!