Løkes dansepartner røper hemmelige SMS-er

- Glad for at hun har innrømmet å ha vært med på spillet, sier Frank Løke.

BRYTER TAUSHETEN: Overfor TV 2 forteller Tone Jacobsen sin versjon av hva som hendte før og etter tv-skandalen. Foto: TV 2
BRYTER TAUSHETEN: Overfor TV 2 forteller Tone Jacobsen sin versjon av hva som hendte før og etter tv-skandalen. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Snart en uke etter at Frank Løke (38) sjokkerte TV-seere, dansepartner og endte med å bli kjeppjaget ut av hele dansekonkurransen, fortsetter ballen å rulle for fullt: Hvem visste om nakenstuntet på forhånd? Var TV 2 med på spillet i kulissene etterpå? Har Frank Løke blitt urettferdig dømt?

Løke har forlengst innrømmet at han stilte på parketten i Borat-truse uten å ha varslet produksjonen, dansepartner Tone Jacobsen eller andre medvirkende.

Det Løke i ettertid har forsøkt å få frem, er påstander om at Jacobsen hadde en finger med i spillet i det som utspilte seg i dagene etter nakenstuntet. Dette for å understreke at han ikke har det fulle ansvaret for tv-avskjeden.

Løke påstår hardnakket at duoen ble enige om at Jacobsen skulle spille en «offerrolle» for å skape ytterligere medieblest. Dette ble de enige om søndag ettermiddag, ifølge ham.

- Burde stoppet

Jacobsen har tidligere blitt konfrontert med Løkes harde beskyldninger, hvor proffdanseren svarte med å si at «hun ønsket å legge saken bak seg».

DET FØRSTE INTERVJUET: Frank Løke er hjemme igjen etter «Skal vi danse»-skandalen. Se det første intervjuet med ham her. Reporter: Linn Christin Marthinussen. Video: Andreas Fadum / Dagbladet Vis mer

Tirsdag skrev imidlertid Løke at han sitter på tekstmeldinger som beviser at Jacobsen var med på sirkuset som oppsto i ettertid av lørdagens tv-skandale. Se og Hør har fått tilgang på disse SMS-ene. (Se lenger ned i saken).

Overfor TV 2 kryper Tone Jacobsen i dag til korset og innrømmer at hun og Løke la en hemmelig strategi: Løke skulle gjennom uken jobbe for å vinne Jacobsen og det norske folk tilbake. Det skulle bli en tematikk gjennom den kommende uken, og ende opp i dansenummeret førstkommende lørdag, skriver kanalen.

I mellomtiden stilte Jacobsen opp på intervjuer der hun sa at duoen måtte jobbe for å bli venner igjen, men at hun fortsatt vurderte å trekke seg.

- Det var jo sant også. Jeg var såret, og vurderte time for time om jeg skulle fortsette eller gi opp. Det handlet aldri om å fremstille meg selv som et offer. Det handlet om å bidra til at Løke fikk mer sympati. Det ble en del av jobben min for å redde skinnet hans, sier Jacobsen til TV 2.

Nå føler hun seg lurt av Løke.

- Jeg føler han har manipulert meg med på dette. Jeg ble overkjørt og følte jeg måtte være med på denne strategien, sier hun.

Det som ble diskutert mellom Løke og Jacobsen i SMS-ene er hvorvidt førstnevnte dro det for langt i et intervju med Nettavisen på søndag.

Hun sendte deretter Løke følgende tekstmelding:

Foto: Skjermdump
Foto: Skjermdump Vis mer

Videre i korrespondansen mellom de to kommer kommer det frem at TV 2 på søndag rådet Jacobsen til «å bare være ærlig og ikke spille på det», etter Nettavisens artikkel. Der kom det blant annet frem at hun gikk rett i samtaler og krisehjelp med TV 2 etter nakensjokket, og at hun vurderte å trekke seg.

Videre skriver Jacobsen: «Jeg fikk skyldfølelse for det ...».

- Endelig innrømmet det

Når Se og Hør tar kontakt med Frank Løke torsdag kveld, er han positiv til det som er kommet fram hos TV 2.

- Endelig har Tone innrømmet det som skjedde etter selve nakenstuntet. Det er deilig. Jeg er glad for at hun innrømmet at hun var med på strategien, sier han og fortsetter:

- Jeg er uenig i det hun sier om at jeg har manipulert henne med på strategien. Hun prøver å si det på en måte slik at hun blir fremstilt i et positivt lys, men jeg vet hva som ble sagt. «Genialt», sa hun til meg, påstår han.

- Tone kunne sikkert uttalt seg om saken før, men jeg vet at hun har vært i en vanskelig situasjon. Hun har følt seg presset. Som sagt er jeg bare glad for at hun har lagt lokk på metoo-stempelet og innrømmet at hun var med på spillet.

SKAL VI DANSE: Dagbladets reporter Fanny intervjuer de nye «Skal vi danse»-deltakerne om både det ene og det andre. Video/klipp: Emilie Rydning Vis mer

Løke har erkjent at bløffen gikk for langt, og overfor Se og Hør tar han selvkritikk på at de to burde gitt seg «mens leken var god».

- Vi burde ha stoppet da vi skværet opp foran kamera på søndag.

Se og Hør har vært i kontakt med Tone Jacobsen, som ikke ønsker å kommentere saken ytterligere.

- Takk for interessen

Så sent som onsdag tok Se og Hør imidlertid kontakt med Løkes dansepartner for hennes versjon av hva som egentlig skjedde, og om hun tar på seg noe av ansvaret for utkastelsen.

- Frank har kommet med en rekke beskyldninger mot deg. Han hevder blant annet at du, i etterkant av stuntet, har hatt en finger med i spillet - samtidig som du utad har tatt på deg en «offerrolle». Hva er din versjon av dette?

- (...) At Frank gjennomførte dette «stuntet» var hans avgjørelse, og ingenting jeg visste noe om. Vi har hatt mye moro sammen gjennom noen intense uker som har skapt gode minner jeg vil ta med meg videre (...), skrev hun i en SMS.

Da Se og Hør nok en gang stilte et konkret spørsmål om hvorvidt hun var med på «offerspillet» i etterkant, svarte hun på følgende vis:

- Takk for interessen, men har ikke noe mer å si om det som hendte - nå ser jeg fremover.

Ett døgn senere har hun imidlertid gjort helomvending.

Saken fortsetter under.

SKVÆRER OPP: Da Frank Løke tidligere denne uken hang ut «Skal vi danse»-dommerne i sosiale medier, reagerte dommer Tore Petterson. Nå snakker de ut. Reporter: Henriette Eilertsen Video: Vilde Holta Røssland Vis mer

- Ta vare på Tone

Se og Hør har vært i kontakt med TV 2, og stilt spørsmål om hvorvidt kanalen føler et ansvar for å finne ut hva som egentlig skjedde etter stuntet.

- Vi har snakket med både Frank og Tone om hva som skjedde etter Franks stunt. Det blir feil av oss å kommentere hva som har skjedd dem imellom i etterkant av stuntet, uttaler programredaktør i TV 2, Jarle Nakken, og fortsetter:

- Men som sagt tidligere var det en helhetsvurdering som gjorde at Frank Løke ble fjernet fra «Skal vi danse», og ikke lenger har noe samarbeid med TV 2. Det var ikke bare fordi han dukket opp i Borat-drakt på direktesendt tv. Vårt fokus her har vært å ta vare på Tone, som havnet i en situasjon som hun var helt uforberedt på.

- Kan TV 2 ta selvkritikk på noe som helst vis? Er det noe dere gjerne skulle gjort annerledes når alt kommer til alt?

- Vi har allerede vært helt åpne på at «Skal vi danse»-produksjonen burde ha fått med seg TV2.no-saken hvor han stilte Borat-drakt. Vi må ta ansvar for at vi tok med Frank Løke i «Skal vi danse». Så tok vi ham av, og det var i hvert fall en riktig beslutning.

Løke har hele veien påstått at TV 2 fra starten av ga ham tommelen opp til å innta en rolle som ville by på underholdning og galskap - at han serverte akkurat det kanalen ville ha, men at han så ble kastet under bussen da alt gikk skeis.

- Stemmer dette? Har dere på noe som helst tidspunkt oppfordret Frank eller gitt klarsignal for å innta en slik rolle?

- Vi liker show i TV 2. Dette er ikke show. Dette var aldri avtalt, vi var ikke trygge på hva han ville gjøre framover, og hans oppførsel i etterkant var uakseptabel. Det var blant annet dette som førte til beslutningen om at vi ikke lenger ønsker å samarbeide med Løke.

LES OGSÅ: - Frank Løke hadde blitt hyllet i Danmark

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer