«Skal vi danse»

- Livredd for skade

Andreas Wahl ble brått en favoritt for mange i årets dansekonkurranse.

IMPONERTE: Andreas Wahl svinger seg med Mai Mentzoni i år, til gode tilbakemeldinger fra både dommerne og fansen. Foto: Espen Solli / TV 2
IMPONERTE: Andreas Wahl svinger seg med Mai Mentzoni i år, til gode tilbakemeldinger fra både dommerne og fansen. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hadde det ikke vært for «Skal vi danse», hadde tvilsomt vitenskapsmann Andreas Wahl (37) ikledd seg paljetter på en parkett. Fysikeren og tv-profilen har blitt et kjent fjes for mange, men det er gjerne iført vernebriller eller i dialog med forskere han har vært mest synlig.

Søsknene hans har opp gjennom livet vært gode dansere, men han har aldri selv vært den personen som har dratt i gang dansegulvet.

- Jeg har danset, men det har vært i de sene nattetimer etter noen øl, flirer han.

Favorittstempel

Han avkrefter at deltakelsen er i forbindelse med en kommende episode av «Folkeopplysningen» på NRK, men sier samtidig at han kan si hva han vil om det uten at ryktene om akkurat det stanser.

Han er ikke spesielt sjenert, men dans har bare aldri vært hans greie. Det har riktignok endret seg de siste månedene. Wahl er nemlig blant årets favoritter, og ligger særdeles godt an på oddsen. Det hadde han ikke sett for seg da han takket ja.

- VELDIG GØY: Andreas Wahl her gjort det bra i konkurransen så langt. Stemmer oddsen, kan han faktisk nå helt til topps. Foto: TV 2
- VELDIG GØY: Andreas Wahl her gjort det bra i konkurransen så langt. Stemmer oddsen, kan han faktisk nå helt til topps. Foto: TV 2 Vis mer

- Det er veldig gøy å føle at vi får det til, og tilbakemeldingene har vært hyggelige. Det var et par stykker som sa tydelig fra at de sluttet å følge meg da jeg kunngjorde at jeg skulle være med, men det virker som flertallet synes det er overraskende, sier han.

Sist lørdag danset han og dansepartner Mai Mentzoni til låten «Baby Shark», en sang de fleste småbarnsforeldre trolig vil omtale som en pest og en plage.

Wahl sier at produksjonen har forsøkt å få noen til å danse til den i tre år, men at deltakerne har nektet. Mentzoni synes derimot at det var en spennende utfordringer.

De fikk gode poenger av dommerne og stående applaus - noe de også har fått de siste ukene.

KNAS: Etter en fantastisk «Skal vi danse»-premiere for Synnøve Skarbø, har det vært en treningsuke med uventede komplikasjoner. Vis mer

- Den låten er helt forferdelig, og det tok en stund å få den ut av hodet. Mai er ekstremt flink, for det er ikke helt enkelt å lage en fengslende dans til den musikken. Hun skal også ha skryt for å ha gjort meg flink, det er ikke bare bare å få en 0,1 tonn tung nerd til å danse pent, sier han.

Nå til helgen skal duoen danse om et vendepunkt i livet. Mens andre har gått for skjellsettende hendelser og triste situasjoner, har Wahl bestemt seg for å dedikere dansen til somrene han jobbet i Bø Sommarland.

- Jeg var underholdningsartist i tenårene, noe som er en litt mindre kjent side av meg. Mye startet da jeg begynte å jobbe der, sier han, og fortsetter:

- Jeg er veldig nerd på fornøyelsesparker, og et sånt sted passet meg midt i blinken. Jeg hadde min første sommer der som 14-åring, og jeg ble i elleve sesonger. Det har vært formativt for meg.

GOD KJEMI: Nathan «Nate» Kahungu og dansepartneren Helene Spilling har fått mye oppmerksomhet i forkant av «Skal vi danse»-premieren. Video: Rød Løper Vis mer

Privat fyr

Wahl håper at han på lørdag kan få folk til å kose seg litt foran tv-skjermen. At man kan glemme alt som heter pandemi og heller nyte det som utvilsomt blir en artig dans. Han kan også røpe at han forsøker å inkorporere et par trylletriks i den kommende dansen.

- Og man kan jo ikke ha det sånn at alle dedikerer dansen til sine ektefeller eller barn heller, det blir for mye. Jeg er heller ikke så glad i å brette ut om familie- og kjærlighetslivet mitt, så det valget var enkelt, sier han.

PRIVAT: Andreas Wahl er i et forhold med Mari Tvede Lunde. Han foretrekker å holde privatlivet unna mediene. Her er paret fotografert sammen for en del år siden. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
PRIVAT: Andreas Wahl er i et forhold med Mari Tvede Lunde. Han foretrekker å holde privatlivet unna mediene. Her er paret fotografert sammen for en del år siden. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Tv-profilen er sammen med Mari Tvede Lunde, som han har to barn med. Han sier at hun er en viktig støtte, og er takknemlig for at hun holder fortet på hjemmebane mens far har lange dansedager, men ønsker ikke å utdype noe særlig mer om privatlivet sitt.

- Det er ikke alt som trenger å stå i mediene, sier han.

Han prater derimot mer enn gjerne om forskning, fysikk og sin noe særegne hobby - morellsteinspytting. Det har seg nemlig slik at Wahl er fire ganger norgesmester i grenen, som går ut på å spytte steinen etter en morell så langt som mulig.

OPPMERKSOMHET: Birgit Skarstein og Philip Raabe fikk stående applaus etter deres første dans i «Skal vi danse». Nå forteller hun om oppmerksomheten og den veldig gode kjemien med dansepartneren. Reporter: Emma Eriksson. Video: Steffen Pettersen/ Rød Løper Vis mer

- Jeg har aldri trent aktivt i noen idrett, annet enn tunge og gane på grunn av spyttingen. Derfor begynner jeg å kjenne dansingen litt på kroppen nå, ja. Jeg har igjen én bukse som fortsatt sitter på hoftene, flirer han.

- Det å ha Mai som personlig dansetrener er et privilegium. Dansingen har absolutt gitt mersmak, og jeg håper vi kan nå langt. Jeg er livredd for at vi skal skade oss under trening, så vi tar det rolig og sakte. Det tror jeg er smart, sier Wahl.

- Da krysser vi fingrene for at det går fint på lørdag.

- Nei, det gjør vi ikke. Jeg tror selvsagt ikke på kryssing av fingre. Hallo! Her er beinhard trening det eneste som duger, humrer Wahl.

LES OGSÅ:- Kollapset på innsiden

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer