GLEDER SEG: Johanna Grønneberg ser frem til avduking av plakaten. På bildet er Johanna helt naken, bare dekket av et skjerf. Foto: Erlend Stokkedal
GLEDER SEG: Johanna Grønneberg ser frem til avduking av plakaten. På bildet er Johanna helt naken, bare dekket av et skjerf. Foto: Erlend StokkedalVis mer

Livredd for nakenbildet

- Johanna, du er helt naken og kun iført skjerf, sa stylisten.

SEHER.NO: Johanna Grønneberg (28) ble livredd da hun hørte planen for sitt første modellbilde, som snart blir å se på en gigaplakat i Los Angeles.
 
MTV-reporteren ble kjent med designeren M, eller Michael Luis Asis Herrara, gjennom et intervju.
- Han er veldig opptatt av å lage økologiske klær, så vi hadde en felles interesse der, dessuten syntes jeg klærne hans var så fine, sier hun til Seher.no.

Et par uker senere ringte hans folk hennes folk, det vil si MTV for å forhøre seg hvorvidt hun ville stille som frontmodell. Da stod det mellom henne og ei skuespillerinne fra "High School Musical".

"M"s klær har blitt sett på stjerner som Kid Rock, Beyoncé og Jessica Alba, og Johanna har i alt ti bilder i hans nyeste kolleksjon M- the Movement.  Men hovedbildet, det skulle være Johanna kun iført et skjerf og et par høyhælte sko.

- Skjerfet skulle sendes fra USA, så mens jeg ventet tenkte jeg, kjære Gud la det være stort!

Det ønsket kom i oppfyllelse, men tanken på bildet føltes skremmende likevel.

- Klær kan fikse så mye, så jeg ble livredd! Men jeg visste at jeg ville få jobbe med min faste stylist, som også har fått jobb i USA nå. Hun er helt fantastisk, så jeg visste at hun ville få bildene til å se bra ut. Også fikk retusjering gjøre resten.

At hun var mer eller mindre naken i fotostudio var ikke noe problem for den tøffe reporteren.

- Nora, stylisten, kom bort til meg og sa: "Johanna, du er helt naken og kun iført skjerf." Slutt å smile! Jeg er jo ikke noen modell, jeg kan ikke posere, ler hun.

Så det tok det rundt 200 bilder før de fikk det riktige bildet, og fotograf, stylist og modell var fornøyd. Grunnen til at akkurat det bildet ble tatt i Norge, var at det hastet med å få det klart til moteuken i Peru. Der skulle det vises som et gigantisk bakgrunnsbilde mens modellene skredet ned catwalken.

- M var kjempefornøyd, han var litt skeptisk først i og med at han ikke hadde full kontroll da det skulle foregår i Norge, men han hadde jobber med Nora før og stolte på henne.

Men høydepunktet gjenstår ennå. Kolleksjonen M- the Movement og Ms nyeste butikk skal lanseres med brask og bram om et par uker. Da avdekkes en hel vegg av butikken med Johannas dristige bilde, i selveste kjernen av stjernemekkaet Los Angeles.

- Jeg kommer til å bli utrolig stolt. Dette er stort, og utrolig stort for meg, sier hun.

Den litt krevende debuten som modell har ikke skremt henne fra modell-oppdrag.

- Kommer det noen bra tilbud er jeg med jeg!

Det neste på planen hennes nå, i tillegg til jobben for MTV, er å designe et skjerf i samarbeid med M. Det skal sammen med originale M skjerf selges på det norske markedet gjennom hennes nettside.

- Jeg har mast litt på ham om å gjøre klærne hans tilgjengelige i Norge, men det blir i første omgang skjerf.

Selv har hun sikret seg god tilgang, takket være vennskapet til designeren får hun gratis velge og vrake i utvalget.

LES OGSÅ: Den nye sladderprinsessa