NYTT RADARPAR? I sesong 3 av «Broen» står Saga Norén (Sofia Helin) uten sin makker Martin (Kim Bodnia). Her er Hans (Dag Malmberg) og Saga på jobb i TV-serien. Foto: NRK
NYTT RADARPAR? I sesong 3 av «Broen» står Saga Norén (Sofia Helin) uten sin makker Martin (Kim Bodnia). Her er Hans (Dag Malmberg) og Saga på jobb i TV-serien. Foto: NRKVis mer

Livredd for å bli sett

Han har et kjent fjes for alle som elsker svensk TV og film. Derfor liker Dag Malmberg helst å sitte hjemme og drikke vin.

SEOGHØR.NO: Dag Malmberg (62) er en sånn person som alltid står litt i bakgrunnen på TV.

Mandag så du ham i tredje sesong i TV-suksessen «Broen», som den erfarne politimannen Hans.

Egentlig er det helt utrolig at han ble skuespiller – og at han holder ut å bli sett på av «Broen»- fans i over 100 land.

– Mine gamle venner har sagt at jeg var den absolutt siste de kunne tippe skulle bli skuespiller. På gymnaset var jeg en taus betrakter. Jeg likte ikke å være i fokus, forteller han i et intervju med nyhetsbyrået TT Spektra.

I SALG NÅ: Hele saken leser du i Se og Hør, som er i salg nå.
I SALG NÅ: Hele saken leser du i Se og Hør, som er i salg nå. Vis mer

Etter å ha utdannet seg på Scenskolan i Göteborg, var ikke veien til de store rollene spesielt enkel.

– Jeg var skrekkslagen for å bli sett. Den redselen er det farligste en skuespiller kan oppleve, og det tok meg flere år å overvinne den. Valget sto mellom å komme over skrekken, eller å gi opp skuespillerkarrieren og ta opp nye studielån.

Men selv om rollefiguren Hans har en tydligere rolle i den nye sesongen av «Broen», lar han ikke suksessen gå til hodet på ham.

– Jeg er ganske sky. For det meste er jeg hjemme og drikker god vin. Men jeg er sosial når jeg treffer mine gamle venner, sier han.

Hele saken leser du i Se og Hør, som er i salg nå.

GANSKE SKY: - Jeg prøver å fortrenge de rollene jeg har gjort, men kan fremdeles rødme av skam over ting jeg ikke er fornøyd med, sier skuespiller Dag Malmberg. Foto: NTB Scanpix
GANSKE SKY: - Jeg prøver å fortrenge de rollene jeg har gjort, men kan fremdeles rødme av skam over ting jeg ikke er fornøyd med, sier skuespiller Dag Malmberg. Foto: NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: - Jeg har født tre barn, men bare fått beholde to