NYTT RADARPAR? I sesong 3 av «Broen» står Saga Norén (Sofia Helin) uten sin makker Martin (Kim Bodnia). Her er Hans (Dag Malmberg) og Saga på jobb i TV-serien. Foto: NRK
NYTT RADARPAR? I sesong 3 av «Broen» står Saga Norén (Sofia Helin) uten sin makker Martin (Kim Bodnia). Her er Hans (Dag Malmberg) og Saga på jobb i TV-serien. Foto: NRKVis mer

Livredd for å bli sett

Han har et kjent fjes for alle som elsker svensk TV og film. Derfor liker Dag Malmberg helst å sitte hjemme og drikke vin.

SEOGHØR.NO: Dag Malmberg (62) er en sånn person som alltid står litt i bakgrunnen på TV.

Mandag så du ham i tredje sesong i TV-suksessen «Broen», som den erfarne politimannen Hans.

Egentlig er det helt utrolig at han ble skuespiller – og at han holder ut å bli sett på av «Broen»- fans i over 100 land.

– Mine gamle venner har sagt at jeg var den absolutt siste de kunne tippe skulle bli skuespiller. På gymnaset var jeg en taus betrakter. Jeg likte ikke å være i fokus, forteller han i et intervju med nyhetsbyrået TT Spektra.

I SALG NÅ: Hele saken leser du i Se og Hør, som er i salg nå.
I SALG NÅ: Hele saken leser du i Se og Hør, som er i salg nå. Vis mer

Etter å ha utdannet seg på Scenskolan i Göteborg, var ikke veien til de store rollene spesielt enkel.

– Jeg var skrekkslagen for å bli sett. Den redselen er det farligste en skuespiller kan oppleve, og det tok meg flere år å overvinne den. Valget sto mellom å komme over skrekken, eller å gi opp skuespillerkarrieren og ta opp nye studielån.

Men selv om rollefiguren Hans har en tydligere rolle i den nye sesongen av «Broen», lar han ikke suksessen gå til hodet på ham.

– Jeg er ganske sky. For det meste er jeg hjemme og drikker god vin. Men jeg er sosial når jeg treffer mine gamle venner, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hele saken leser du i Se og Hør, som er i salg nå.

GANSKE SKY: - Jeg prøver å fortrenge de rollene jeg har gjort, men kan fremdeles rødme av skam over ting jeg ikke er fornøyd med, sier skuespiller Dag Malmberg. Foto: NTB Scanpix
GANSKE SKY: - Jeg prøver å fortrenge de rollene jeg har gjort, men kan fremdeles rødme av skam over ting jeg ikke er fornøyd med, sier skuespiller Dag Malmberg. Foto: NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: - Jeg har født tre barn, men bare fått beholde to