HADDE ANGST: - Jeg ble overrasket over hvor mange andre som har den samme angsten i større eller mindre grad, men hvor få som tør snakke om det, skriver Elin Tvedt i sin boka "Gravid, jeg? Dagbok fra et svangerskap". Foto: SCANPIX
HADDE ANGST: - Jeg ble overrasket over hvor mange andre som har den samme angsten i større eller mindre grad, men hvor få som tør snakke om det, skriver Elin Tvedt i sin boka "Gravid, jeg? Dagbok fra et svangerskap". Foto: SCANPIXVis mer

- Livredd den inderlige smerten

Norsk TV-profilen fikk diagnosen sterk fødselsangst.

SEHER.NO: I boka "Gravid, jeg? Dagbok fra et svangerskap" skriver Elin Tvedt (35) åpent om både opp og nedturer fra tiden da hun var gravid med datteren Milla. En av grunnene til dette er at hun under svangerskapet fikk diagnosen "sterk fødselsangst", skriver Dagbladet.

Ifølge Ullevål Universitetssykehus har tre prosent av alle fødende problemer med fødselsangst. I 2008 fikk sykehuset 245 henvendelser fra bekymrede gravide.

"Jeg ble overrasket over hvor mange andre som har den samme angsten i større eller mindre grad, men hvor få som tør snakke om det", skriver den norske TV-profilen i forordet.

For Elin Tvedts del var det i første rekke redselen for en smertefull fødsel som sto sterkest. Skal man tro boka trodde hun hele tiden at det hele ville ende med keisersnitt.

"Jeg er livredd for den inderlige smerten som jeg vet kommer under fødselen! Jeg vet at jeg ikke kan komme meg bort derfra hvis jeg ikke takler det. Jeg er redd for at smertene er så store at jeg heller vil dø - men så er det ingen som hjelper meg bort derfra", skriver hun.

Det var 6. mai i fjor at datteren Milla til slutt kom til verden. Ifølge Dagbladet er Tvedt nå kvitt fødselsangsten, og gleder seg til et nytt svangerskap.

"Det var vanvittig vondt mot slutten, men jeg skjønte der og da at det ikke var smerten jeg hadde vært redd for, slik jeg trodde. Det var det å ikke ha kontroll", skriver hun i boka.

Har du et kjendistips? Tips oss her eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: - Drittlei to store pupper