Gravide «Farmen»-Karoline:

- Livets største prøvelse

Karoline Røed har slitt med depresjon og ubehag under store deler av graviditeten. Nå er hun to dager over termin, men roligere enn noensinne.

OVER TERMIN: Karoline Røed og kjæresten Ståle Svendby kan snart ønske en liten gutt velkommen til verden. Foto: Privat
OVER TERMIN: Karoline Røed og kjæresten Ståle Svendby kan snart ønske en liten gutt velkommen til verden. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Karoline Røed (34) fikk drøyt to uker på skjermen da hun kom inn som utfordrer i TV 2-programmet «Farmen» i 2017. Til slutt røyk hun ut i tautrekking mot Eunike Hoksrød, som har fått mye oppmerksomhet i media også i årene etterpå.

For Røed har livet vært litt mer stille. Men, på privaten har det skjedd saker og ting. I slutten av april kunne nemlig Se og Hør melde at hun har rukket å få seg både kjæreste og baby i magen siden den gang vi så henne på tv.

Tonje Frøystad Garvik og Lene Sleperud åpner opp om prosessen de var gjennom for å bli gravide. Video: Dagbladet / Frank Karlsen Vis mer

Gikk på en smell

Men svangerskapet har vært alt annet enn enkelt.

- Det har vært ganske tøft å være gravid, så ærlig må jeg være. Det har vært tyngre enn jeg hadde trodd, både fysisk og psykisk, sa hun til Dagbladet i april, før hun la til:

- Jeg fikk meg en liten smell. Jeg var kvalm veldig lenge, nesten halve svangerskapet. Det var det verste. Så hadde jeg én god periode, men da fikk jeg tidlig bekkenløsning. Hele coronasituasjonen har nok satt sitt preg på ting det også.

Røed hadde termin 23. juni, for to dager siden. Men den lille gutten lar fortsatt vente på seg.

- Jeg har ikke vært så veldig utålmodig heller - fram til nå. For de siste dagene har jeg vært ganske rastløs. Formen er egentlig ganske bra, bedre enn den har vært under hele graviditeten, forteller hun til Se og Hør.

KUNSTIG KOMA: Terje Leer, kjent fra «Farmen» 2019, fikk corona i midten av januar. Han ble så dårlig at han ble lagt i kunstig koma. Video: Se og Hør Vis mer

Føler seg mye bedre

Kanskje er det også derfor hun ikke har vært så stressa for å få fødselen unna også, mener hun.

- Jeg har liksom hatt masse energi, og i dag har jeg vært ute og luket i beddene. Jeg har nesten stått på hodet for å prøve å få litt fortgang i dette.

Hun forteller om de siste månedene, der magen bare har vokst og vokst:

- Det mentale har blitt mye bedre, jeg tror det har hjulpet meg veldig å gå til samtaleterapi. Men det er klart, det kan jo være at sol og sommer og slikt også bidrar til at det føles bedre. Nå gleder jeg meg til å møte han lille som har herjet med kroppen min i flere måneder. Halve meg og halve samboeren min kan jo ikke bli noe annet enn helt prima det, sier hun og ler.

FARMEN KJENDIS: Dette er gjengen som skal delta i den kommende sesongen av «Farmen Kjendis». Video: Rød Løper Vis mer

- Rett og slett en helt

34-åringen er nemlig full av lovord om kjæreste og samboer, Ståle Svendby.

- Han er rett og slett en helt, og det har han vært gjennom hele svangerskapet. Han er mer utålmodig enn meg nå, faktisk. I dag har han sendt meg fire eller fem meldinger der han har spurt om det har skjedd noe mer siden sist. Så da må jeg bare skuffe ham da, og svare at «her er det ingen som skal ut med det første».

VISER MAGEN: Slik ser eks-tv-profil Karoline Røeds mage ut når fødsel nærmer seg med stormskritt. Foto: Privat
VISER MAGEN: Slik ser eks-tv-profil Karoline Røeds mage ut når fødsel nærmer seg med stormskritt. Foto: Privat Vis mer

Den tidligere Farmen-deltakeren avslører at paret allerede har bestemt seg for navn på den lille gutten, et navn som betyr veldig mye for dem.

Røed legger ikke skjul på at hun er redd for at hun skal få det tøft psykisk igjen etter at barnet er kommet til verden.

- Ja, for selv om jeg føler meg mye bedre nå, tenker jeg jo på hvordan det går om noen uker. Det blir livets største prøvelse. Lite søvn mens alt er nytt. Jeg tror ingen føler at de mestrer livet veldig bra da, altså når man får barn for første gang. Jeg gruer meg jo litt, og er spent på hvordan jeg skal takle det.

SNIPP, SNAPP, SNUTE: Karoline Røed (til venstre) tapte tautrekkingstvekampen mot Eunike Hoksrød da hun deltok i «Farmen» i 2017. Foto: Alex Iversen / TV 2
SNIPP, SNAPP, SNUTE: Karoline Røed (til venstre) tapte tautrekkingstvekampen mot Eunike Hoksrød da hun deltok i «Farmen» i 2017. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Vil ikke være for positiv

Heldigvis vet hun at helsestasjonen hun er tilknytta, og psykologen der, vil støtte henne også i tida etter fødselen.

- Det er beroligende å vite at man er i gode hender, bedyrer hun, før hun fortsetter:

- Jeg tror mange tenker at det å bli mamma er mer rosenrødt enn det egentlig er, og da får man i hvert fall sjokk. Så jeg har valgt ikke å være for positiv. Det er jo det som er bra med denne situasjonen, om man kan si det på den måten.

INTIMT: En rekke videoer og bilder på sosiale medier av en fest med tidligere «Farmen»-deltakere har skapt reaksjoner. Vis mer

- Det blir kanskje en liten pause før dere går igang med barn nummer to?

- Haha, ja det kan nok være at vi gjør det, sier Karoline Røed med et smil til Se og Hør.

LES OGSÅ: Prins Harry tatt i tittelbløff

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer