Natalie Portman:

Livet som barnestjerne: - Gjorde meg redd

Den Oscar-vinnende skuespilleren har vært i filmbransjen siden tenårene. Det har ikke alltid vært like enkelt.

SEKSUALISERT: Natalie Portman uttaler seg om hvordan hun opplevde å bli kjendis i ung alder - med oppmerksomheten som hørte til. Her avbildet i 1994. Foto: Alex Berliner/BEI/REX/NTB
SEKSUALISERT: Natalie Portman uttaler seg om hvordan hun opplevde å bli kjendis i ung alder - med oppmerksomheten som hørte til. Her avbildet i 1994. Foto: Alex Berliner/BEI/REX/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skuespilleren Natalie Portman (39) har gjennom årene blitt en av Hollywoods aller største stjerner. Oscar-vinneren var bare 13 år gammel da hun debuterte på det store lerretet, med filmen «Léon».

Det betyr at skuespilleren allerede har lang fartstid i filmbransjen, faktisk hele 27 år, og det har satt sine spor.

Det var nemlig i filmen «Beautiful Girls» fra 1996 det hele startet. I filmen utvikler nemlig en voksen mann, spilt av Timothy Hutton, en forelskelse i hennes 13 år gamle rollefigur. Karakteren kan nemlig Portman i aller høyeste grad relatere til.

- Ødela min egen seksualitet

I en ny episode av Dax Shepards podkast, «Armchair Expert», forteller hun nemlig hvordan berømmelse og beundring fra fremmede i en så ung alder førte til at hun måtte beskytte seg selv, og hvordan det faktisk var å bli seksualisert allerede som barn.

- Å bli seksualisert tror jeg ødela min egen seksualitet, fordi det gjorde meg redd, sier hun i podkasten, gjengitt av People.

Videre forteller skuespilleren at man som kvinne ofte blir fortalt at det er en bra ting å bli sett på som attraktiv, og utdyper:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.