Lise (daglig leder, Dressmann) Foto: Se og Hør, Tore Skaar
Lise (daglig leder, Dressmann) Foto: Se og Hør, Tore SkaarVis mer

Livet på kjøpesenteret

I høst er det shopping for alle penga...

I kveld starter NRK høstens dokusåpe ”Livet på kjøpesenteret”. Denne gangen tar skaperne av ”Sydenliv” og ”Campingliv” oss med til Strømmen storsenter.

Dette er gjengen vil blir nærmere kjent med i den nye NRK-serien:


Per Kristian (42) er senterleder med ansvaret for alt som skjer på Strømmen Storsenter. Han har satt seg ambiøse mål. Kjøpesenteret skal bli Norges største, og samtidig det første som når en årsomsetning på to milliarder kroner. Trøen og gjengen puster de største konkurrentene i nakken, men sliter med å slå Kvadrat i Sandnes og Lagunen utenfor Bergen.


Bayram (46) er den tyrkiske innehaveren av den lille butikken Rockopop som har et rikt vareutvalg. Her selges alt fra t-skjorter med dødninhodeskaller, til sørstatsflagg, hawaiiskjorter og samuraisverd. Bayram drømmer om å få råd til å kjøpe sin egen leilighet, men har fått avslag på flere lånesøknader.


Steinar er butikkdetektiv, og driver sitt eget sikkerhetsbyrå. Han er innleid av Strømmen Storsenter for å prøve å få bukt med alle butikktyveriene, og tar oppgaven svært alvorlig. Sammen med et team av sivile spanere avslører han butikktyver i alle kategorier.


Lise (41) er daglig leder for Dressmannbutikken på senteret. Hun gjør sitt ytterste for å sette nye salgsrekorder, og målet er å slå rivalen på City Syd i Trondheim. For to år siden resulterte den harde jobbingen i en psykisk smell, og Lise måtte ta seg en pause fra butikken.


Atief (24) er assisterende restaurantsjef på Burger King, og har vært i restaurantbransjen i seks år. Atief har lenge drømt om å bli sjef på egen Burger King-restaurant, men må først overbevise ledelsen om at han takler ansvaret.


Tormod og Anita Johansen har i mange år drevet taco-restauranten Santa Fe. Nå mener senterlederen at spisestedet er gammeldags, og ekteparet må i løpet av kort tid utvikle et nytt konsept. Målet er å bli ferdig før julehandelen starter, men det viser seg å bli vanskelig.


Ole er driftsleder og senterleder Per Kristians assistent. Han har ansvaret for bygningsmassen og teknisk drift ved senteret. Han har også ansvar for avfallshåndteringen, og er ikke fornøyd med butikkkenes innsats når det gjelder kildesortering.


Nina (41) er den entusiastiske lederen av hobbybutikken Livs Butikk. Hun jobber sammen med moren sin, som er den egentlige innehaveren, og pappa Nils som er altmuligmann. Familiesamarbeidet får stort sett bra, men når butikken skal ominnredes byr det på flere utfordringer.


Kristian (28) er en av securitasvaktene som har ansvaret for ro og orden på senteret. Han skal hjelpe både kunder og ansatte, og med fem millioner årlig besøkende kan det skje litt av hvert.