STOLT MAMMA: Da toppblogger Anna Rasmussen ble gravid før hun hadde fylt 15 år, ble livet hennes snudd på hodet - til det bedre. Neste uke fyller datteren Michelle fem år.  Foto: Privat/ mammatilmichelle.blogg.no
STOLT MAMMA: Da toppblogger Anna Rasmussen ble gravid før hun hadde fylt 15 år, ble livet hennes snudd på hodet - til det bedre. Neste uke fyller datteren Michelle fem år. Foto: Privat/ mammatilmichelle.blogg.noVis mer

- Livet mitt var ingenting før jeg ble mamma

Anna Rasmussen fikk livet snudd på hodet for fem år siden. Men toppbloggeren angrer ikke på at hun ble mor som 15-åring.

SEOGHØR.NO: Norges største blogger, Anna Rasmussen (20), ble først kjent for det norske folk i FEM-serien «Unge mødre» etter at hun ble gravid som 14-åring.

Bare 15 år gammel ble hun mamma til datteren Michelle, som fyller fem år neste uke.

I løpet av disse årene har Anna Rasmussen oppnådd stor suksess med bloggen «Mamma til Michelle», og hun har figurert i flere sesonger av «Bloggerne» på TV 2 Livsstil. Hun har også fått sønnen William (1), og venter nå en liten gutt med kjæresten Jan Lossius (23).

Denne uken delte Rasmussen et personlig innlegg på sin populære blogg, der hun forteller hvordan livet forandret seg etter at hun ble mor.

«Jeg var bare et barn selv da jeg ble mamma, men denne lille jenta har faktisk gjort meg til en kvinne. Jeg har vokst utrolig mye selv de siste fem årene, men er det en ting som alltid har vært det samme, er stoltheten jeg har for min nydelige Michelle» skriver hun i innlegget.

- Ingen selvfølge at det går bra

I blogginnlegget skriver Rasmussen at det faktum at hun ble mor som 15-åring, var mye av grunnen til at hun startet bloggen - som viste seg å bli enormt populær.

Saken fortsetter under bildet.

BLIR FEM: Nylig flyttet Anna Rasmussen, Jan Lossius, William og Michelle fra Stavanger til Kristiansand, der de til høsten blir en familie på fem.  Foto: Geir Egil Skog/ TV 2
BLIR FEM: Nylig flyttet Anna Rasmussen, Jan Lossius, William og Michelle fra Stavanger til Kristiansand, der de til høsten blir en familie på fem. Foto: Geir Egil Skog/ TV 2 Vis mer

Den vordende trebarnsmoren har nemlig måttet tåle mye kritikk for familievalgene sine, og bloggkollega Sophie Elise Isachsen (21) har tidligere kommet til hennes forsvar.

«Det er ingen selvfølge at det skal gå godt med en så ung mamma som det jeg var, derfor var det så viktig for meg å få frem at det er mulig også. Jeg ville vise frem hvor stolt jeg var over min lille jente, og at jeg ikke skjemtes over henne eller valget om å bli mamma så ung» legger Rasmussen til.

Når datteren fyller fem år i starten av neste uke, er det naturlig nok bursdagsbarnet selv som får bestemme. Det forteller Anna Rasmussen til Seoghør.no.

- Dagen til Michelle skal vi feire etter hennes ønsker, bare oss fire sammen på selve dagen. Så blir det en større feiring med selskap og besøk ut i august, røper hun.

Tung tid

TOPPBLOGGER: Anna Rasmussen er en av Norges mest kjente bloggere. I 2015 deltok hun på Se og Hørs kjendisgalla. Foto: NTB scanpix
TOPPBLOGGER: Anna Rasmussen er en av Norges mest kjente bloggere. I 2015 deltok hun på Se og Hørs kjendisgalla. Foto: NTB scanpix Vis mer

Tidligere har den profilerte bloggeren, som fylte 20 år forrige måned, vært åpen om en vond og vanskelig oppvekst og flere traumatiske opplevelser.

I et intervju med «God kveld Norge» i januar røpet Rasmussen at hun på et tidspunkt var suicidal og trodde hun ikke ville få oppleve å bli voksen.

- For ti år siden hadde jeg aldri trodd at jeg skulle sitte med Norges største blogg, verdens beste kjæreste og ha to fantastiske unger. Jeg tenkte vel ikke at jeg kom til å bli mer enn 14 år, avslørte hun den gang.

I intervjuet fortalte hun også at kjæresten Jan, som hun ble sammen med i fjor, har fått henne til å innse at hun ikke kan klandre seg selv for alt hun har opplevd.

- Du har hatt vanskelige forutsetninger, men du har en fantastisk viljestyrke, sa Jan Lossius rosende til henne i TV-intervjuet.

- Livet mitt ble verdt noe

Da Michelle kom til verden sommeren 2011, forandret imidlertid alt seg for Anna Rasmussen. I blogginnlegget hun publiserte tirsdag, innrømmer hun at datteren har en litt ekstra spesiell plass hos henne.

«Den dagen hun ble født, startet også mitt liv. Om en uke er det fem år siden livet mitt hadde mening, for tro meg, livet mitt var ingenting før jeg ble mamma!» avslutter Rasmussen innlegget.

Overfor Seoghør.no utdyper bloggeren hva hun legger i setningen om at datterens fødsel også ble starten på hennes eget liv.

- Jeg var ung, og følte vel at livet mitt fikk en ny start den dagen jeg ble mamma. Livet mitt var plutselig verdt noe, jeg var plutselig verdt noe for et annet menneske. Jeg var en liten jente sin mamma. Det var plutselig et lite menneske som var helt avhengig av å ha meg rundt seg, forklarer Rasmussen åpenhjertig.

Saken fortsetter under bildet.

TV-PROFIL: Denne våren har Anna Rasmussen vært aktuell i «Bloggerne» på TV 2 Livsstil sammen med blant andre Louise Angelica og John Arne Riise. Her avbildet på seriens premierefest i mars.  Foto: Geir Egil Skog/ TV 2
TV-PROFIL: Denne våren har Anna Rasmussen vært aktuell i «Bloggerne» på TV 2 Livsstil sammen med blant andre Louise Angelica og John Arne Riise. Her avbildet på seriens premierefest i mars. Foto: Geir Egil Skog/ TV 2 Vis mer

Anna Rasmussen har tidligere fortalt på bloggen at hun ble voldtatt få måneder etter at sønnen William ble født.

Nedenfor kan du se henne snakke med Seoghør.no om hvordan hun kom seg videre etter den traumatiske hendelsen.

LES OGSÅ: - Jeg var redd for å ta på henne i starten