- Livet mitt må gå videre uten Sten Anders

Skistjernen Astrid Uhrenholdt Jacobsen snakker ut om brorens død.

TØFFING: De siste årene har Astrid Uhrenholdt Jacobsen både måttet takle morens kreftsykdom, alvorlige skader og brorensbortgang. Her er skitalentet i aksjon under Aktiv mot Krefts skishow i Oslo sommeren 2011. Foto: Stella Pictures
TØFFING: De siste årene har Astrid Uhrenholdt Jacobsen både måttet takle morens kreftsykdom, alvorlige skader og brorensbortgang. Her er skitalentet i aksjon under Aktiv mot Krefts skishow i Oslo sommeren 2011. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Snart ni måneder har gått siden langrennsløper Astrid Uhrenholdt Jacobsen (27) og resten av landslaget fikk sjokkbeskjeden om at Astrids bror var død.

Det tragiske budskapet kom like før OL i Sotsji skulle begynne for alvor, og Astrid fulgte de innledende øvelsene fra sidelinjen.

- På en måte var det kanskje lettere å få beskjeden der, enn om jeg hadde vært hjemme, sier 27-åringen til VG Helg i dag.

Astrids ett år yngre bror Sten Anders var også en god venn og treningskamerat av Therese Johaug (26) og Marit Bjørgen (34), i tillegg til å jobbe som advokatfullmektig - nesten klar til å bli advokat.

SER FREMOVER: Astrid sier til VG Helg at hun håper på å møte Sten Anders igjen i en annen verden, men at hun nå har sluttet å spørre seg selv om hvorfor han gikk bort. Her på lanseringen av VM-genseren for VM i Falun 2015. Foto: Stella Pictures
SER FREMOVER: Astrid sier til VG Helg at hun håper på å møte Sten Anders igjen i en annen verden, men at hun nå har sluttet å spørre seg selv om hvorfor han gikk bort. Her på lanseringen av VM-genseren for VM i Falun 2015. Foto: Stella Pictures Vis mer

Saken fortsetter under bildet.

Broren trivdes kjempegodt i jobben sin og hadde god helse, og verken Astrid eller noen andre hadde mistanke om at noe var galt, forteller hun til VG Helg.

- Jeg tenker fortsatt på Sten Anders hver eneste dag. Savnet og sorgen sitter der. Men jeg har nå klart å legge fra meg spørsmålet om hvorfor han forlot oss, jeg vil uansett ikke få noen svar på det (...) Livet mitt må gå videre uten Sten Anders, sier Astrid åpenhjertig til avismagasinet om brorens brå død.

Uvurderlig støtte

I september fortalte den snart VM-klare langrensstjernen at hun hadde klart å trene bra i løpet av sommeren og fokusere på positive ting.

GODE VENNER: Kvinnelandslaget kom seg gjennom OL i Sotsji sammen etter dødsbudskapet. Her omfavnet gullvinner Marit Bjørgen sølvvinner Therese Johaug (t.v) og bronsevinner Kristin Størmer Steira etter 30km fellesstart mot slutten av OL. Foto: All Over Press
GODE VENNER: Kvinnelandslaget kom seg gjennom OL i Sotsji sammen etter dødsbudskapet. Her omfavnet gullvinner Marit Bjørgen sølvvinner Therese Johaug (t.v) og bronsevinner Kristin Størmer Steira etter 30km fellesstart mot slutten av OL. Foto: All Over Press Vis mer

- Det går bedre og bedre med meg for hver dag. Likevel tar jeg en dag av gangen, understreket hun overfor Her og Nå dengang.

Overfor VG Helg minnes hun en uventet stor støtte fra så vel lagkamerater og trenere som konkurrerende utøvere de tunge dagene i Sotsji. Langrennsesset Marit Bjørgen har tidligere fortalt hvordan OL-laget taklet sorgen sammen.

- Vi oppdaget at vi fantes der for hverandre når det trengtes mest. Vi kom oss igjennom det sammen. Som et lag. Og det styrket oss alle, sa Bjørgen til Sports-Expressen i september.

LES OGSÅ: Fant kjærligheten på jobben

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer