Charlize Theron:

- Livet mitt er litt overveldende

Hollywood-stjernen åpner seg om hvordan hun håndterer livet som karrierekvinne og alenemor.

HEKTISK HVERDAG: Charlize Theron takker venner og familie for at de stiller opp for henne. Foto: NTB Scanpix
HEKTISK HVERDAG: Charlize Theron takker venner og familie for at de stiller opp for henne. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Charlize Theron (44) vokste opp i Sør-Afrika, og barndommen hennes var alt annet enn rosenrød. I 1991, da hun var 15 år gammel, opplevde hun at moren Gerda Martiz skjøt og drepte faren.

«Monster»-stjernens mor ble senere frikjent fordi domstolen mente hun hadde handlet i nødverge.

- Han skrek at han ville drepe oss, utrydde oss, har skuespilleren tidligere fortalt om den fryktelige hendelsen.

Til tross for at Charlize har vært i lange forhold med stjerner som Sean Penn (59) og Stuart Townsend (46), så valgte hun å adoptere barna Jackson (7) og August (4) som alenemor.

Og nå avslører 44-åringen hvilke verdier som står høyest hos henne når det kommer til oppdragelsen av ungene.

- En viktig ting for meg er godhet. Vi lever etter vår egen religion som sier: «Gjør mot andre det du vil at andre skal gjøre mot deg». Vi setter respekt høyt og tenker på andre før vi tenker på oss selv, forteller hun til US Weekly.

Videre innrømmer Charlize at det til tider er tøft å sjonglere singellivet med to små barn og en karriere i filmbransjen. I tillegg adopterte familien nylig to valper og hun klarte også å skade seg stygt i hånden mens hun spilte inn «Fast & Furious 9».

- Livet mitt er litt overveldende. Jeg hadde akkurat tre operasjoner, og jeg promoterer to filmer. Vi har ingen barnepike akkurat nå, og jeg vet at jeg aldri kunne ha gjort det jeg gjør, og å ha denne karrieren, uten hjelp og støtte.

Imponerende karriere

Helt siden gjennombruddet i filmen «Djevelens advokat» i 1997 har Charlize vært regnet som en av Hollywoods fremste kvinnelige skuespillere.

Og siden den gang har hun klatret seg oppover Hollywood med roller i filmer som «The Italian Job», «Mad Max», «Fast & Furious» og «Snow White & the Huntsmen».

I 2004 vant hun en Oscar for beste kvinnelige hovedrolle som seriemorderen Aileen Wuornos i filmen «Monster», og hun har en rekke ganger blitt nominert til både Oscar- og Golden Globe Awards for sine prestasjoner på lerretet.

- Hver eneste person i livet mitt som jeg ser på som familie har hjulpet til og det betyr utrolig mye for meg, forklarer hun videre, ifølge nettstedet.

Saken fortsetter nedenfor.

Vis mer

«Jeg er ikke en gutt»

Selv vokste Theron opp som enebarn og den vanskelige barndommen knyttet henne og moren svært tett sammen.

Da hun adopterte barna som alenemor, i henholdsvis 2012 og 2015, gjorde hun det etter å ha fått bekreftet at moren ville hjelpe henne.

- Det ville vært å lyve å si at jeg har oppdratt dem alene. Jeg hadde aldri klart det uten henne, skrøt filmstjernen i et intervju med Elle i fjor, skriver US Weekly.

Under Oscar-utdelingen i februar tok Charlize med moren som date:

Da Jackson først ble en del av familien, introduserte skuespilleren syvåringen til verden som gutt. I vår fortalte 44-åringen derimot at Jackson er transkjønnet, og oppdras som jente. Det skrev irske Independent.

- Ja, jeg trodde hun var en gutt jeg også. Helt til hun så på meg da hun var tre og sa «jeg er ikke en gutt», delte skuespilleren, og la til at hun nå har to nydelige døtre som hun vil beskytte og se utvikle seg.

- De ble født som de er, og akkurat hvor i verden de begge finner seg selv og hvem de vil være, er ikke opp til meg å bestemme, sa hun, ifølge nettstedet.

LES OGSÅ: Jennifer Aniston «knakk» Instagram