George og Amal Clooney:

- Livet hennes betyr mer for meg enn mitt eget

Filmstjernen kom med rørende kjærlighetserklæring til kona.

STORMENDE FORELSKET: George Clooney var lenge en av verdens mes ettertraktede menn. Da han møtte kona Amal falt han pladask. Foto: THE CANADIAN PRESS / Nathan Denette
STORMENDE FORELSKET: George Clooney var lenge en av verdens mes ettertraktede menn. Da han møtte kona Amal falt han pladask. Foto: THE CANADIAN PRESS / Nathan Denette Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): I mange år var George Clooney (56) en av verdens mest ettertraktede unkarer. Han datet den ene skjønnheten etter den andre, men ingen klarte å få ham til å slå seg til ro.

I oktober 2013 møtte han kvinnen i sitt liv. Det skulle vise seg å være den 16 år yngre toppadvokaten Amal Alamuddin (40).

Saken fortsetter under bildet.

DUO: George Clooney fant endelig sin drømmedame Amal i 2013. Foto: Evan Agostini / INVISION
DUO: George Clooney fant endelig sin drømmedame Amal i 2013. Foto: Evan Agostini / INVISION Vis mer

Etter bare et halvt år som kjærester gikk «Ocean's Eleven»-stjernen ned på kne og fridde til den britiske skjønnheten.

- Som 52-åring fant jeg mitt livs kjærlighet, og jeg er utrolig lykkelig, sa skuespilleren i 2016 til Esquire Magazine, ifølge UsWeekly.com.

​I et nytt klipp der man kan få en sniktitt på en kommende episode av David Lettermans Netflix-serie «My Next Guest Needs No Introduction», kom han med en stor kjærlighetserklæring til kona.

Det var nettstedet UsWeekly som først omtalte saken.

Saken fortsetter nedenfor.

VAKKER: George Clooney får ikke nok av sin vakre kone Amal, og skryter av henne hver gang han får anledning. Foto: Xavier Collin / Splash News
VAKKER: George Clooney får ikke nok av sin vakre kone Amal, og skryter av henne hver gang han får anledning. Foto: Xavier Collin / Splash News Vis mer

- Jeg følte det med én gang, før vi fikk tvillingene. At jeg hadde møtt noen som jeg absolutt ville ofret livet mitt for, forteller skuespilleren.

- Livet hennes betyr mer for meg enn mitt eget. Og det har jeg aldri opplevd før, legger han til.

Eventyrbryllup

Lørdag 27. september 2014 ga duoen hverandre sitt ja, i en privat seremoni i romantiske Venezia i Italia. Det bekreftet filmstjernens talsperson.

Det var lenge usikkert om selve vielsen skulle finne sted på hotellet Belmond Hotel Cipriani eller på Aman Grand Canal.

Saken fortsetter under bildet.

NYGIFT: George og Amal Clooney giftet seg i Venezia i 2014. Her avbildet sammen et par dager etter vielsen. Foto: AP Photo / NTB scanpix
NYGIFT: George og Amal Clooney giftet seg i Venezia i 2014. Her avbildet sammen et par dager etter vielsen. Foto: AP Photo / NTB scanpix Vis mer

Stjerneparets valg falt på sistnevnte, og bryllupsfølget ble fraktet til luksushotellet i kanalbåter fra Hotel Cipriani i 18-tiden, ikke lenge før solnedgang. Der viet tidligere borgermester i Roma og Clooney-venn Walter Veltroni paret.

En kilde ved hotellet avslørte overfor UsWeekly at den nyrestaurerte 1500-tallsbygningen ble forvandlet til et romantisk bryllupslokale fredag kveld, takket være innsatsen til parets blomsterdekoratør.

- Staben gjorde klar buketter, blomsteroppsatser til bordene og andre blomsterdekorasjoner til langt på natt. Alt de brukte var hvitt, pyntet med grønt, masse roser og peoner, fortalte han.

Den storslåtte bryllupsfeiringen lørdag kveld var langt fra de eneste festlighetene de celebre gjestene fikk more seg med i Venezia.

Saken fortsetter nedenfor.

CELEBRE GJESTER: Det var mange profilerte gjester i George og Amals bryllup. Her er supermodell Cindy Crawford og hennes ektemann Rande Gerber. Foto: AFP
CELEBRE GJESTER: Det var mange profilerte gjester i George og Amals bryllup. Her er supermodell Cindy Crawford og hennes ektemann Rande Gerber. Foto: AFP Vis mer

Kvelden før bryllupet hadde George og Amal hver sin «utdrikningsmiddag» for nære venner og familiemedlemmer, og Belmond Hotel Cipriani disket opp med drinker og pianomusikk ved hotellets basseng til langt på kveld. Gjestene fikk også hver sin iPod med høyttaler på rommene sine, og ifølge UsWeekly hadde brudeparet laget en personlig spilleliste på forhånd.

Lørdag morgen ladet bryllupsfølget batteriene med en bedagelig frokost på Hotel Cipriani med Amals foreldre, Baria og Ramzi Alamuddin, som vertskap.

Saken fortsetter under.

A post shared by Amal Clooney (@amalclooney) on

Søndag ble den ekstravagante bryllupsmarkeringen avsluttet med en brunsj klokken 14 og en luksuriøs middag i Hotel Ciprianis kornkammere fra 1800-tallet, som for anledningen var blitt pyntet med blomster og enorme lysekroner i krystall, skrev UsWeekly.

Tvillingforeldre

I starten av juni i 2017 kunne at det uhyre populære Hollywood-paret glede seg over å bli tvillingforeldre. Vesle Ella og Alexander ble født i London, og straks begynte gratulasjonene å rulle inn fra fjern og nær.

Etter fødselen tok de nybakte foreldrene et steg ut av rampelyset, for å fokusere på barna i deres første levemåneder. På en storslått filmfestival i Venezia tre måneder senere, var paret imidlertid selvskrevne gjester.

Saken fortsetter nedenfor.

I forbindelse med besøket, gjorde George et intervju med Entertainment Tonight for å promotere filmen «Suburbicon». Noen spørsmål om de små tvillingene ble det også tid til, og skuespilleren leverte godt.

- Personligheten deres er der helt fra starten av. Alexander er allerede en bølle, sa han den gangen.

Saken fortsetter nedenfor.

Om datteren Ella hadde han dette å si:

- Hun er meget elegant, og har store øyne. Hun ser heldigvis ut som Amal, takk gud, sa han spøkende.

Han begrunnet også navnvalgene, og fortalte at Amal ville at barna deres skulle bære klassiske navn. Inspirasjonen fant de i navnebøker.

- Vi innså at disse barna kommer til å få mye oppmerksomhet, bli sett og dømt for alt de gjør, og da er det minste vi kan gjøre å gi dem gode navn, fortalte han.

VISSTE IKKE: George Clooney og Brad Pitt har vært venner i mange år. Da CNN- reporteren spør ham om å kommentere skilsmissen mellom Brad Pitt og Angelina Jolie, blir Clooney overrasket. Video: CNN Vis mer

​LES OGSÅ: Sangstjernen sjokkerte med kveldens høyeste splitt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer