TOMROM: Tidligere LO-leder Yngve Hågensen gjør sitt beste for å fylle hverdagen med mening og mye aktivitet etter at han mistet sin kjære kone før jul for halvannet år siden. Her er 75-åringen avbildet på vei til bisettelsen til Karin Stoltenberg  Foto: NTB scanpix
TOMROM: Tidligere LO-leder Yngve Hågensen gjør sitt beste for å fylle hverdagen med mening og mye aktivitet etter at han mistet sin kjære kone før jul for halvannet år siden. Her er 75-åringen avbildet på vei til bisettelsen til Karin Stoltenberg Foto: NTB scanpixVis mer

- Livet har føltes meningsløst

Yngve Hågensen snakker ut om det brå tapet av kona Astrid.

SEOGHØR.NO: For halvannet år siden mistet tidligere LO-leder Yngve Hågensen (75) sin kone gjennom 43 år, Astrid Hågensen. Hun døde brått fra ham av hjertestans etter en vennetur til Danmark.

I bisettelsen omtalte datteren deres ekteparets kjærlighet som bunnløs, noe som også er betegnende for sorgen og savnet 75-åringen fortsatt føler.

- Jeg har spurt meg selv om hva som er vitsen med dette (livet, journ.anm.) her nå, innrømmer Hågensen overfor VG Helg.

Heldigvis har enkemannen datteren Kari (38) og sønnen Harry (42), samt barnebarna Vår og Bruno, som viktige lyspunkt i tilværelsen. Ellers holder han seg i så mye aktivitet som mulig, nå snart i form av valgkamp for fagbevegelsen.

- Det er nesten som om halve livet er borte for meg, nå som Astrid ikke er her lenger. Astrid og jeg fant hverandre på alle måter, og hun ble den støttespilleren i livet mitt som jeg aldri hadde hatt før, forteller 75-åringen - som vokste opp på ulike barnehjem - åpenhjertig til VG Helg.

LES OGSÅ: - Jeg har blitt klok av skade