NY HVERDAG: For «Farmen kjendis»-deltakere som Petter Pilgaard, Lothepus og Vendela Kirsebom, her på lanseringen av Gullruten-nominasjonene tidligere i år, har livet forandret seg etter oppholdet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
NY HVERDAG: For «Farmen kjendis»-deltakere som Petter Pilgaard, Lothepus og Vendela Kirsebom, her på lanseringen av Gullruten-nominasjonene tidligere i år, har livet forandret seg etter oppholdet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

«Farmen kjendis»:

- Livet har blitt snudd opp ned

Petter Pilgaard forteller at livet har bydd på endringer etter «Farmen»-oppholdet. 

Publisert

(Seoghør.no): Første sesong av «Farmen kjendis» ble historisk tidligere i år, da en rekke norske kjendiser skulle teste sine gårdskunnskaper på riksdekkende tv. Det var den markante vestlendingen Lothepus som til slutt trakk det lengste strået, og stakk av med seieren i programmet.

MANNDOMSPRØVE: På oppfordring fra Se og Hør, gjorde «Farmen-kjendis»-deltaker Petter Pilgaard noe han aldri har gjort før. Etterpå kom han med en klar beskjed til kompis og meddeltaker «Lothepus». Video: Anders Ellingsen / Se og Hør Vis mer

Flere måneder har gått siden den gang, men deltakerne har ikke lagt seg til hvile på sine laurbær av den grunn. De er stadig å se i pressen, om det så er i forbindelse med egne foredrag, andre tv-prosjekter eller intervjuer.

Dagbladet Pluss har intervjuet samtlige av «Farmen kjendis»-deltakerne om hvordan livet har vært siden de returnerte til det 21. århundret.

Spesielt for Petter Pilgaard (37) har de siste månedene vært svært hektiske.

- Takknemlig

- Det har vært, og er, mye oppmerksomhet. Livet har blitt snudd opp ned når det gjelder henvendelser, og jeg har masse å gjøre. Jeg har også fått min egen genser, ha-ha. Så det er hyggelig om dagen, sier Petter til Dagbladet Pluss.

Han har gått fra å være «Paradise»-Petter til å bli allemannseie på svært kort tid. Spesielt sitt nære forhold med «Farmen kjendis»-vinneren Lothepus har han gått oppmerksomhet for.

De to har blant annet vært med hverandre på botox-klinikk, festet og har vært med i en spesialutgave av «Fjorden Cowboys».

FORANDRINGER: For Petter Pilgaard, Vendela Kirsebom og Lavrans Solli har de siste månedene vært hektiske. Etter «Farmen kjendis» har nemlig mye skjedd i livene deres. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FORANDRINGER: For Petter Pilgaard, Vendela Kirsebom og Lavrans Solli har de siste månedene vært hektiske. Etter «Farmen kjendis» har nemlig mye skjedd i livene deres. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Dette har generert store muligheter for vestkantgutten Petter. Han blir stadig booket til arrangementer, både som konferansier og som gjest. Det har gitt økonomisk gevinst for 37-åringen.

- Jeg hadde nok ikke trodd at «Farmen» skulle bli så stort, og er veldig takknemlig for at jeg fikk muligheten til å være med. Det var først og fremst en veldig fin opplevelse, der jeg har fått mange gode venner og erfaringer, sier gladgutten.

PÅ FERIE: Se og Hør møtte «Farmen Kjendis»-duoen under oppholdet på den spanske øya. Video: Se og Hør Vis mer

En som ikke har hatt det så bra etter oppholdet er tv-personlighet Jarl Goli (59). Til Se og Hør har han tidligere fortalt at han har blitt hetset etter oppholdet. Han har blant annet blitt sammenlignet den psykopatiske hovedrollefiguren i filmen «American Psycho» - som spilles av Christian Bale.

- Det oppleves veldig vondt at jeg hetses. Dette er vondt for mine nærmeste -spesielt mine barn, sa han.

PROSJEKT MANN: Petter Pilgaard viste under oppholdet at han slett ikke var så pysete som mange kanskje trodde. I ettertid har han tullet med at han ble mann under oppholdet.. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
PROSJEKT MANN: Petter Pilgaard viste under oppholdet at han slett ikke var så pysete som mange kanskje trodde. I ettertid har han tullet med at han ble mann under oppholdet.. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Hemmelig kontrakt

Se og Hør har tidligere fått tilgang på kjendisenes kontrakt med produksjonsselskapet Strix Televisjon AS. Det ble kjent at de var underlagt strenge, men lukrative krav.

I kontrakten får deltakerne svart på hvitt klare ordrer om hva som ikke er akseptabel oppførsel - og hvilke konsekvenser det kan få dersom de skulle velge å utfordre grensene.

Dersom en av kjendisene for eksempel legger ut avslørende bilder i sosiale medier, forteller til venner og kjente hvilken plassering de kom på eller bryter kontrakten på noe punkt, vanker det en saftig bot.

Et hvert brudd koster deltakerne 50 000 kroner. Lekkasjer av detaljer i kontrakten vil også kunne medføre gigantboten.

Det finnes også regler for hva deltakerne kan ta for seg inne på gården. Dersom man opptrer som påvirket av alkohol eller narkotika, er det grunn til utkastelse. Da pokerstjernen Aylar Lie (32) smuglet en mobiltelefon inn på gården, brøt hun med reglene til Strix.

Bruddet fikk likevel ingen økonomiske konsekvenser for stjernen. På tross av en potensielt saftig bot, lever deltakerne godt. Etter det Se og Hør kjenner til, får de mellom 50 - 100 000 kroner for å være med.

Og det stopper ikke der. I bonus fikk hver av deltakerne 25 - 30 000 kroner for hver uke de var med i programmet. Det vil si at TV 2, i tillegg til premiebilen til 350 000 kroner, har måtte legge ut over to millioner kroner til deltakerne.

LES OGSÅ: «Hele» Norge krangler om hvem som bør vinne «Farmen kjendis»

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer