Aksel Hennie:

- Livet er forandret for alltid

Åpner opp om tapet av lillebroren.

MISTET BROR: Aksel Hennie mistet lillebroren etter en fallskjermulykke i 2011. Foto: Andreas Fadum
MISTET BROR: Aksel Hennie mistet lillebroren etter en fallskjermulykke i 2011. Foto: Andreas Fadum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Aksel Hennie (45) ble for alvor et kjent navn i Norge da han landet rollen som Johnny Vang i filmen med samme navn.

Etter det har det ballet på seg med store filmer, både nasjonalt og internasjonalt, noe som har gjort at han raskt ble en av de mest kjente ansiktene i landet.

Med hovedrollen i store filmer som «Max Manus», «Hodejegerne» og «Mordene i Kongo», har de fleste et forhold til skuespilleren.

Men 45-åringen er også kjent for å være en mann som verner om privatlivet sitt. I mars gjestet han Ida Fladens podkast, «Ida med hjertet i hånden», der han beskrev kona som «det mest respektfulle mennesket jeg har møtt».

Nå, ti år etter tragedien, snakker Aksel ut om tapet av lillebroren. Det gjør han i VG Helg.

MINNES: Aksel Hennie minnes vennen Ari Behn. Reporter: Thea Hope. Video: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Hoppet sammen

Det var som nevnt i 2011 at ulykken fant sted. Aksel og broren, Annan Forbes, er i Tønsberg for å hoppe i fallskjerm, Det har de gjort mange ganger før, men det ingen av de visste - var at denne gangen skulle bli den siste.

Annan krasjet i en annen fallskjermhopper og mistet livet etter den fatale ulykken. Han ble bare 29 år gammel.

Til VG foreller Aksel at hans første tanke etter ulykken var at han aldri skulle hoppe i fallskjerm igjen.

Men det skulle ikke ta mer enn et par måneder før han hoppet igjen.

Han så hva det gjorde med folk rundt seg, og ikke minst familien. De opplevde at han sluttet med noe han likte å holde på med, og at det var en redsel som gjorde at han sluttet.

Han forteller at han ikke ville være en sånn person, og at det ikke var noe han hadde lyst til å lære bort heller. Ifølge VG har Aksel hoppet i fallskjerm nesten 1.300 ganger.

GRÅTER: I en episode av «Helt Harald» er det Solveig Kloppen som er gjest. Og når Solveig forteller om hvor mye hytten betyr for henne begynner hun å gråte. Vis mer

Men det som skjedde med broren har imidlertid satt en støkk i han, og han innrømmer at han nå hopper med en roligere tilnærming enn det han gjorde i forkant av ulykken.

Se og Hør har ikke lykkes i få en kommentar fra Aksel Hennie.

Livet forandret for alltid

Aksel forteller at det ikke bare var han og broren som drev med fallskjermhopping - også faren er en ivrig hopper.

- Broder'n begynte først så begynte jeg, og så begynte fatter'n. Vi var en trio. En veldig tydelig trio, vi tre. Nå er den isteden en veldig tydelig duo, sier han og legger til:

- Jeg føler at jeg stort sett lever veldig fint med det som skjedde broder'n, men livet er forandret for alltid. Sånn er det.

Nå har det gått ti år siden tre ble til to. Selv om Aksel forsikrer om at han har det fint nå, kommer også de kjipe dagene:

- Jeg opplever at sorg er en lunefull faen. Du tror du er forbi, og så kommer det en låt eller en smak eller en sang eller et bilde. Poff, så er du tilbake (...).

LES OGSÅ: - Det er tungt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer