O. J. Simpson:

Livet ble snudd på hodet da moren ble drept

Slik har det gått med barna til O.J. Simpson og Nicole Brown.

GRUSOMT: Sydney Simpson, her fotografert med foreldrene i 1991, har hatt en unik oppvekst. Da hun var liten ble moren hennes, Nicole Brown, drept. Faren hennes, O.J. Simpson, ble tiltalt for drapet. Det var starten på et mediesirkus uten like for familien. Foto: NTB scanpix
GRUSOMT: Sydney Simpson, her fotografert med foreldrene i 1991, har hatt en unik oppvekst. Da hun var liten ble moren hennes, Nicole Brown, drept. Faren hennes, O.J. Simpson, ble tiltalt for drapet. Det var starten på et mediesirkus uten like for familien. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Han har på et tidspunkt vært en av verdens mest omtalte menn. Den tidligere fotballstjerna Orenthal James Simpson (71) var en nasjonal helt i USA, frem til den skjebnesvangre kvelden i juni 1994. Hans ekskone Nicole Brown Simpson og hennes venn, Ronald Goldman, ble funnet drept, og eksmannen ble raskt tiltalt for drapet.

Den rettslige prosessen som fulgte var et mediesirkus av dimensjoner, med pressedekning fra hele verden. Nylig har mange fått gjenoppleve kaoset, i form av seriene «O. J: Made in America» og «The People vs. O.J. Simpson», som har belyst alle sidene av den makabre drapssaken.

Han ble senere frikjent av juryen, men måtte betale 33,5 millioner kroner i erstatning til ofrenes familier.

Ryktet hans var allerede ødelagt den gang. At han i 2008 ble dømt for væpnet ran, overfall og kidnapping, har ikke hjulpet på.

Unna rampelyset

I 2017 kom han ut av fengsel, og siden har han holdt en lav profil. Det samme gjelder de to barna han fikk med Nicole, som nærmest gikk i dekning etter de grufulle rettssakene mot faren deres.

Det er først de siste årene at de to barna Simpson fikk med Nicole Brown, Sydney (33) og Justin Simpson (30), har begynt å stikke hodet fram igjen. På 1990-tallet ble de fotografert med foreldrene hele tiden, på alt fra premierer til fotballkamper.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer