O. J. Simpson:

Livet ble snudd på hodet da moren ble drept

Slik har det gått med barna til O.J. Simpson og Nicole Brown.

GRUSOMT: Sydney Simpson, her fotografert med foreldrene i 1991, har hatt en unik oppvekst. Da hun var liten ble moren hennes, Nicole Brown, drept. Faren hennes, O.J. Simpson, ble tiltalt for drapet. Det var starten på et mediesirkus uten like for familien. Foto: NTB scanpix
GRUSOMT: Sydney Simpson, her fotografert med foreldrene i 1991, har hatt en unik oppvekst. Da hun var liten ble moren hennes, Nicole Brown, drept. Faren hennes, O.J. Simpson, ble tiltalt for drapet. Det var starten på et mediesirkus uten like for familien. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Han har på et tidspunkt vært en av verdens mest omtalte menn. Den tidligere fotballstjerna Orenthal James Simpson (71) var en nasjonal helt i USA, frem til den skjebnesvangre kvelden i juni 1994. Hans ekskone Nicole Brown Simpson og hennes venn, Ronald Goldman, ble funnet drept, og eksmannen ble raskt tiltalt for drapet.

Den rettslige prosessen som fulgte var et mediesirkus av dimensjoner, med pressedekning fra hele verden. Nylig har mange fått gjenoppleve kaoset, i form av seriene «O. J: Made in America» og «The People vs. O.J. Simpson», som har belyst alle sidene av den makabre drapssaken.

Han ble senere frikjent av juryen, men måtte betale 33,5 millioner kroner i erstatning til ofrenes familier.

Ryktet hans var allerede ødelagt den gang. At han i 2008 ble dømt for væpnet ran, overfall og kidnapping, har ikke hjulpet på.

Unna rampelyset

I 2017 kom han ut av fengsel, og siden har han holdt en lav profil. Det samme gjelder de to barna han fikk med Nicole, som nærmest gikk i dekning etter de grufulle rettssakene mot faren deres.

Det er først de siste årene at de to barna Simpson fikk med Nicole Brown, Sydney (33) og Justin Simpson (30), har begynt å stikke hodet fram igjen. På 1990-tallet ble de fotografert med foreldrene hele tiden, på alt fra premierer til fotballkamper.

FAMILIEN: O.J. og Nicole var gift fra 1985 til 1992. I løpet av ekteskapet fikk de datteren Sydney og sønnen Justin. I 1994 ble Nicole drept, og faren ble raskt tiltalt for drapet. Siden den gang har barna deres levd livene sine utenfor offentligheten. Foto: Rex / NTB scanpix
FAMILIEN: O.J. og Nicole var gift fra 1985 til 1992. I løpet av ekteskapet fikk de datteren Sydney og sønnen Justin. I 1994 ble Nicole drept, og faren ble raskt tiltalt for drapet. Siden den gang har barna deres levd livene sine utenfor offentligheten. Foto: Rex / NTB scanpix Vis mer

Alt endret seg brått da deres mor ble drept, og deres far ble tiltalt for drapet. De to barna opplevde en enorm sorg og påkjenning på samme tid, og ble av naturlige årsaker holdt unna rampelyset. De var bare fem og åtte år gamle da moren ble drept, og oppstyret var naturligvis svært vanskelig for dem.

Umiddelbar familie, som morens søster Tanya Brown, tok vare på dem under rettssaken. Omsorgen ble også delt mellom henne og Simpson, da han ble frikjent for drapene. Det var, ifølge barnas tante, ingen enkel oppgave.

- Jeg og mamma var team Brown etter rettssaken. Vi hadde et møtepunkt hvor vi leverte og hentet barna. Vi måtte være i konstant kontakt med [O.J] på grunn av barna … Han kommer alltid til å leve videre i Sydney og Justin, og er derfor bundet til min familie for resten av livet hans, uttalte Tanya Brown til Radar i 2014.

I BEGRAVELSEN: O.J. hadde med seg barna sine da ekskona hans ble gravlagt 16. juni i 1994. Foto: NTB scanpix
I BEGRAVELSEN: O.J. hadde med seg barna sine da ekskona hans ble gravlagt 16. juni i 1994. Foto: NTB scanpix Vis mer

Gjorde det for dem

At det var anspent mellom de to familiene, var det ingen tvil om. Selv om Simpson ble frikjent for drapet, har enkelte spekulert på om han likevel kan ha vært involvert. I 1994 var han og Nicole allerede skilt, så forholdet mellom de to familiene var anspent nok som det var.

Tanta bestemte seg for å gjøre det hun kunne for barna.

- Jeg gikk inn i huset hans og så møblene som Nicole pleide å sitte på da hun levde. Jeg var skikkelig omtåket, men jeg dro frem et smil fordi det er faren deres. De kommer alltid til å elske ham. Det har jeg valgt å respektere, sa hun i intervjuet.

I og med at faren deres gikk fra å være elsket til forhatt av folket, ble det bestemt at de skulle flytte ut til forstedene i Florida - der barna kunne vokse opp i anonymitet. De fikk fred fra pressen, og hadde etter forholdene, relativt normale oppvekster.

De hadde litt med faren å gjøre, men da han ble dømt i 2008, mistet de mye av kontakten. Da O.J. kom ut av fengsel igjen, var barna hans blitt voksne - med helt egne liv.

Voksne

Sydney og Justin bor i dag begge i St. Petersburg, som er en by i Florida. Der har de begge gjort det stort på egen hånd, og lever muligens helt andre liv enn de ville gjort om moren fortsatt var i live og faren ikke var straffedømt.

MED PAPPA: I november ble de voksne barna til den tidligere fotballspilleren fotografert for første gang på lenge. Her står han med datteren Sydney, som jobber med eiendom. Foto: NTB scanpix
MED PAPPA: I november ble de voksne barna til den tidligere fotballspilleren fotografert for første gang på lenge. Her står han med datteren Sydney, som jobber med eiendom. Foto: NTB scanpix Vis mer

Sydney har gått på universitetet i Boston, der hun i 2010 fullførte en bachelorgrad i sosiologi. Hun eier sitt eget hus i St. Petersburg, og driver i dag en egen bedrift - Simpsy LLC. Ifølge E! Online innebærer det at hun leier ut tre bygninger i området, blant annet.

New York Post hevdet i 2017 at hun hadde funnet kjærligheten med lokalpolitikeren Robert Blackmon. Han sa selv i et intervju med avisen at han synes eksfotballspillerens datter var fantastisk og at hun hadde vært veldig støttende.

- Jeg bør ikke prate om Simpson-familien uten deres tillatelse, men hele familien er flott. De er fantastiske venner å ha, sa han.

Et par dager senere gikk han derimot tilbake på uttalelsene, og hevdet at det ikke foregikk noe romantisk likevel. Sydney har selv ikke uttalt seg om det påståtte forholdet.

LIKHET?: Sønnen Justin ligner på sin berømte pappa. Her er de fotografert sammen i november, like etter Thanksgiving. Foto: NTB scanpix
LIKHET?: Sønnen Justin ligner på sin berømte pappa. Her er de fotografert sammen i november, like etter Thanksgiving. Foto: NTB scanpix Vis mer

Justin Simpson bor like i nærheten av søsteren, og driver også med eiendom og megling. Tidligere jobbet han som megler i selskapet Coldwell Banker Homes, et firma som beskriver seg som familievennlig. Nå jobber han i selskapet DHM Real Estate, og blir i sosiale medier beskrevet som en flink og omgjengelig megler. Ifølge tanta er han i et forhold, men det er ikke kjent med hvem.

- De er profesjonelle. De har gått på universitetet. De er i forhold. De er lykkelige. De er akkurat som alle andre, sa hun i intervjuet med Radar.

USANT: Det har vært stille fra OJ Simpson siden han slapp ut fra fengsel for to år siden. Nylig la han ut en video på Twitter, der han avkreftet flere rykter om ham. Bilder: NTB Scanpix. Video: @TheRealOJ32 Vis mer

Holder tett

O.J. Simpson har tidligere uttalt at han forsøker å ha så mye dialog med barna som han kan. Da han besøkte dem i Florida i fjor høst, ble han fotografert med dem flere ganger. Til AP sa han følgende om forholdet med barna:

- Jeg har vært der to-tre ganger for å besøke dem. Jeg har til og med fått spille golf med barna, sa han.

De prøver å ha et så normalt familieliv som mulig, sett bort fra at O.J. må si fra til en tilsynsverge fra politiet hver gang han skal møte dem. De prøver å fokusere på fremtiden, og snakker derfor lite om det som skjedde i 1994.

- Vi trenger ikke å gjenoppleve den verste dagen i livene våres. Temaet kommer aldri til å bli pratet om igjen. Familien min og jeg har beveget oss inn i det vi kaller en «ingen-negativitet-sone». Vi fokuserer på det positive, har han uttalt.

LES OGSÅ: - Jeg brøt helt sammen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer