<strong>FAMILIENAVN:</strong> NRK-programleder Live Nelvik fikk datteren Elsa tidligere i år. Til Seoghør.no forteller hun at minstedatteren er oppkalt etter oldemor. Her er hun avbildet på NRKs høstlansering i midten av august. Foto: Morten Eik/ Se og Hør
FAMILIENAVN: NRK-programleder Live Nelvik fikk datteren Elsa tidligere i år. Til Seoghør.no forteller hun at minstedatteren er oppkalt etter oldemor. Her er hun avbildet på NRKs høstlansering i midten av august. Foto: Morten Eik/ Se og Hør Vis mer

Live Nelvik røper hvem datteren er oppkalt etter

- Det er synd filmen «Frost» kom akkurat da dette barnet dukket opp, sier NRK-profilen.

Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: I starten av februar kom nyheten om at NRK-paret Live Nelvik (33) og Tore Sagen (35) hadde blitt foreldre for annen gang.

Det var den nybakte tobarnsfaren som annonserte nyheten da han gjestet TVNorge-programmet «I kveld med Ylvis LIVE».

Mens Live Nelvik gikk gravid med barn nummer to spilte hun dessuten inn det nye NRK-programmet sitt, «Live redder verden. Litt».

Da Seoghør.no møtte den relativt ferske tobarnsmoren på NRKs høstlansering, røpet hun hvem yngstedatteren er oppkalt etter.

- Hun heter Elsa. Nelvik Sagen. Hun er ikke oppkalt etter Elsa i «Frost», selv om veldig mange tror det. Det er synd at den filmen kom akkurat da dette barnet dukket opp. Men hun er oppkalt etter en oldemor, som er 95 år, forteller Live Nelvik.

<strong>SUPERPOPULÆR:</strong> Dronning Elsa i Disney-filmen «Frost» er blitt en stor hit hos både barn og filmkritikere. Animasjonsfilmen hadde premiere i Norge 1. juledag 2013, men er fortsatt enormt populær.  Foto: The Walt Disney Company Nordic/ Filmweb.no
SUPERPOPULÆR: Dronning Elsa i Disney-filmen «Frost» er blitt en stor hit hos både barn og filmkritikere. Animasjonsfilmen hadde premiere i Norge 1. juledag 2013, men er fortsatt enormt populær. Foto: The Walt Disney Company Nordic/ Filmweb.no Vis mer

- Glad jeg slapp tøybleier

I tillegg til datteren Elsa (7 mnd.) har Live Nelvik og ektemannen Tore Sagen datteren Liv (4) sammen.

Under innspillingen av «Live redder verden. Litt» måtte Live leve mest mulig miljøvennlig i to måneder. Hun erkjenner at timingen av miljøprosjektet var ganske heldig:

- Jeg hadde så flaks at hun eldste har slutta med bleier, og hun yngste blei ikke født under innspillingen. Så jeg slapp unna tøybleier. Og menskopp, som jo også er det nye innenfor menstrausjonsindustrien, når man er gravid. Så ja, jeg slapp de to tingene, sier hun til Seoghør.no.

Ble tyngre og tyngre

I de par månedene gravide Live levde som miljøforkjemper, måtte kjøttmaten og bilen vike for vegetarkost og sykkel.

33-åringen merket likevel ikke at hun ble sprekere av den miljøvennlige og temmelig sunne livsstilen.

- Siden jeg var gravid ble jeg bare tyngre og tyngre fremfor lettere og sprekere, selv om jeg ikke spiste kjøtt og syklet masse. Dessverre, hehe, legger hun lattermildt til.

Saken fortsetter under bildet.

<strong>FIKK LITE STØTTE:</strong> Live Nelviks to måneder lange miljøprosjekt falt ikke i god jord hos ektemannen Tore Sagen, som stort sett fortsatte med sin vanlige livsstil. Foto: Espen Solli/ Se og Hør
FIKK LITE STØTTE: Live Nelviks to måneder lange miljøprosjekt falt ikke i god jord hos ektemannen Tore Sagen, som stort sett fortsatte med sin vanlige livsstil. Foto: Espen Solli/ Se og Hør Vis mer

NRK-programlederen legger heller ikke skjul på at prosjektet ble litt ekstra utfordrende fordi hun var gravid. Og innstillingen til ektemannen hennes hjalp neppe noe særlig heller. «Radioresepsjonen»-profilen fortsatte nemlig med biffspisingen og bilkjøringen.

- Tore var veldig lite støttende. Men det er jeg på en måte vant til. Tore er ikke en veldig sånn begeistra type. Jeg visste hva jeg gifta meg med. Men at han skulle kalle meg «klimapsyko» og «MDG-psyko» og sånn, den så jeg ikke komme. Men… ja. Han er sånn, sier Live.

Fiskekaker - ikke croissanter

Etter at Lives miljøbevisste NRK-prosjekt var gjennomført og lille Elsa hadde kommet til verden, har 33-åringen hatt mammaperm. Snart skal hun i gang med sitt neste prosjekt, mens ektemannen tar over permisjonen.

Live Nelvik håper å få jobbet med både TV og radio fremover, men mammapermisjonen har vært relativt avslappet:

- Perioden etter fødselen har vært fin. Jeg har ikke gjort så mye, liksom.

Saken fortsetter under bildet.

<strong>TV-SUKSESS:</strong> På TV-prisutdelingen Gullruten i midten av mai, vant Live Nelvik prisen for beste reality med «Dama til». NRK-kollega Line Elvsåshagen (t.v) var nominert i samme kategori med «Line jorda rundt».  Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
TV-SUKSESS: På TV-prisutdelingen Gullruten i midten av mai, vant Live Nelvik prisen for beste reality med «Dama til». NRK-kollega Line Elvsåshagen (t.v) var nominert i samme kategori med «Line jorda rundt». Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer

Den populære TV-profilen legger til at man fort ser for seg at man skal lære masse nytt mens man er i permisjon, men at det ikke nødvendigvis blir en realitet.

- Jeg skulle egentlig lære meg å bake croissanter og brioche, det hadde jeg som mål for denne permisjonen, hehe. Jeg har ikke gjort noe av det. Jeg har lagd hjemmelagde fiskekaker da, én gang, det har jeg gjort, sier Live Nelvik til Seoghør.no.

«Live Nelvik redder verden. Litt.» sendes på NRK1 torsdager klokken 20.25.

LES OGSÅ: - Jeg hadde gitt min venstre arm for å være gutt

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer