Liv Ullmann (73) gjør comeback

Har sin første kinofilm-hovedrolle på 20 år.

<strong>COMEBACK-DIVA:</strong> Liv Ullmanns prestasjoner på det store lerretet er legendarisk. Nå gjør 73-åringen comeback. Foto: Scanpix
COMEBACK-DIVA: Liv Ullmanns prestasjoner på det store lerretet er legendarisk. Nå gjør 73-åringen comeback. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Norges største filmstjerne gjennom tidene, Liv Ullmann (73), gjør coeback som hovedrolleinnehaver i en storfilm. Filmdivaen hadde sist hovedrollen i en film i 2003, i eks-mannen Ingmar Bergmans tv-film «Saraband», men hun har ikke hatt hovedrollen i en kinofilm siden 1992. Dengang spilkte hun mot Michael York i Hollywood-produksjonen «The Long Shadow».

Nå har den to ganger Oscar-nominerte skuespillerinnen, som de siste årene har satset mest på regi og teater, en av hovedrollene i den tysk-norske storfilmen «To Liv», der handlingen er lagt til andre verdenskrig.

Ullmann spiller norske Åse, som får barn med en tysk soldat. Skuespillerinnen var selv seks år gammel ved krigens slutt, og husker godt hvordan norske kvinner som fikk barn med tyske soldater ble sett ned på.

- Ordet de ble kalt vil jeg ikke ta i min munn. Jeg synes det er forferdelig at vi laget skurker av mennesker som ikke fortjente det. Og det er trist at barn måtte gå med en skamflekk i pannen for noe de ikke skulle behøve å skamme seg over, sier hun til VG.

I tillegg til Liv Ullmann har Sven Nordin, Julia Bache-Wiig og Juliasne Köhler sentrale roller i «To Liv».

Opptakene startet i forrige uke.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Liv Ullmann: - NRK burde skamme seg

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer