GIKK BORT: Politiet bekrefter at artisten Liv Marit Wedvik mistet livet i en drukningsulykke i Risør lørdag.
GIKK BORT: Politiet bekrefter at artisten Liv Marit Wedvik mistet livet i en drukningsulykke i Risør lørdag.Vis mer

Liv Marit Wedvik er død

Den norske countrystjernen mistet livet i drukningsulykke i Risør lørdag.

SEOGHØR.NO: Den kjente norske artisten Liv Marit Wedvik har mistet livet i en drukningsulykke etter å ha falt i vannet ved Moen Camping i Risør lørdag.

Hun ble 45 år gammel.

Det var Agderposten som først skrev om ulykken.

Operasjonsleder Ingrid Mæhre i politiet bekrefter overfor VG at det er Liv Marit Wedvik som er død.

– Ja, det er hun som er død. Familien har en innstendig oppfordring til pressen om at de skal få være i fred. De har det tungt nok.

Politiet har ingen indikasjon på at det har skjedd noe kriminelt.

– Men som alltid når en person dør alene, skal politiet varsles på vanlig måte. Nå vil etterforskningen vise hva som har skjedd, sier Mæhre til avisen.

DANSEKJENDIS: I 2007 var Liv Marit med i TV 2-konkurransen «Skal vi danse?». Her får hun en klem av dommer Christer Tornell. Foto: NTB scanpix
DANSEKJENDIS: I 2007 var Liv Marit med i TV 2-konkurransen «Skal vi danse?». Her får hun en klem av dommer Christer Tornell. Foto: NTB scanpix Vis mer

Ulykkesstedet er ifølge Agderposten rett ved et bryggeanlegg ved Moen Camping.

Politiet skal ha rykket ut etter at en tilfeldig forbipasserende slo alarm.

- Det ble foretatt gjenopplivningsforsøk. Men hun ble erklært død på stedet, sier operasjonsleder Martin Ugland til VG.

Liv Marit Wedvik har gitt ut en rekke countryalbum.

I 2007 deltok hun i TV 2-konkurransen «Skal vi danse?». Hun har også vært med i «71 grader nord» på TVNorge

Liv Marit Wedvik har tidligere vært sammen med forretningsmannen Bjørn Rune Gjelsten og Hellbillies-vokalist Aslag Haugen.

I 2008 giftet hun seg med Kjetil Bergan.

Liv Marits artistkollega Hanne Sørvaag sier til Dagbladet at hun mottok dødsbudskapet med stor sorg.

- Sender varme tanker til familien. For en forskjell en dag kan gjøre, så skjørt er livet, skriver hun i en tekstmelding til avisen.

- Dypt tragisk

Skuespiller Mari Maurstad - som deltok i «Skal vi danse?» sammen med Liv Marit i 2007 beskriver bortgangen som «dypt tragisk».

- Dette er fullstendig meningsløst og tragisk. Liv Marit var en stor gledesspreder og en utrolig levende person. Mine tanker går til hennes nærmeste, sier Maurstad til Se og Hør.

DANSEKOLLEGER: Mari Maurstad og Liv Marit Wedvik ble godt kjent gjennom «Skal vi danse?» i 2007. (F.v.): Finn Christian Jagge, Pia Haraldsen, Mona Grudt, Mari Maurstad, Liv Marit Wedvik, Esben Esther Pirelli Benestad, Dag Otto Lauritzen og Trine Hattestad. Foran: Tshawe Baqwa. Foto: Se og Hør
DANSEKOLLEGER: Mari Maurstad og Liv Marit Wedvik ble godt kjent gjennom «Skal vi danse?» i 2007. (F.v.): Finn Christian Jagge, Pia Haraldsen, Mona Grudt, Mari Maurstad, Liv Marit Wedvik, Esben Esther Pirelli Benestad, Dag Otto Lauritzen og Trine Hattestad. Foran: Tshawe Baqwa. Foto: Se og Hør Vis mer

Knut «Sputnik» Storbukås tar beskjeden om dødsfallet svært tungt.

– Jeg fikk sjokk. Går dette an, tenkte jeg, sier han til TV 2.

Artisten Jenny Jenssen beskriver Liv Marit som ei jente med mye liv og latter.

- Dette er bare så ufattelig trist. Liv Marit var et stort smil og så full av liv. Hun var en glad jente med en herlig smittende latter.

- Glemmer aldri hennes glede over å motta sin første gullplate. Hun var en komet som kom seilende inn i den folkelige countrymusikken. Et friskt pust som tok pusten fra oss andre. Tenker på hennes døtre, ektemann og familie. Dette er så uforståelig og bare så trist, så trist, sier hun til Se og Hør.

LES OGSÅ: Anne Rimmen i sorg