Liv Grete Skjelbreid:

Liv Grete om terrorangrepet: - Alt var kaos

Skiskytterstjernen og barna havnet midt i dramaet.

UBEGRIPELIG HANDLING: 14. juli i fjor braste en terrorist inn i folkemengden i Nice og drepte 86 mennesker med denne lastebilen. Liv Grete Skjelbreid og døtrene Emma, Anna og Léna var i Nice under terrorangrepet i fjor. Foto: NTB Scanpix
UBEGRIPELIG HANDLING: 14. juli i fjor braste en terrorist inn i folkemengden i Nice og drepte 86 mennesker med denne lastebilen. Liv Grete Skjelbreid og døtrene Emma, Anna og Léna var i Nice under terrorangrepet i fjor. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Seoghør.no): I fjor dundret en terrorist i lastebil gjennom ferieparadiset Nice.

I tirsdagens utgave av Se og Hør forteller skiskytterstjernen Liv Grete Skjelbreid (43) om hvordan hun og barna havnet midt i det grufulle angrepet.

Mareritt

Liv Grete vant i løpet av sin fantastiske karriere åtte VM-gull, to OL-sølv og 22 enkeltseire i verdenscupen i skiskyting.

Men det er utvilsomt døtrene Emma (14), Anna (10) og Lena (8) som hun har med eksmannen, den franske skiskytteren Raphaël Poirée (42), som er hennes største bragder.

TIRSDAG: I tirsdagens utgave av Se og Hør kan man blant annet lese om Vendela Kirsebom og Petter Pilgaard. Foto: Skjermdump
TIRSDAG: I tirsdagens utgave av Se og Hør kan man blant annet lese om Vendela Kirsebom og Petter Pilgaard. Foto: Skjermdump Vis mer

For tiden nyter hun en fredelig ferie sammen med jentene sine. Kontrastene er store til fjorårets sommer.

Da fikk hun en vond påminnelse om hvor skjørt livet kan være.

- Det mest dramatiske jeg har opplevd var ferien i Nice i fjor. Jeg var der 14. juli, forteller Liv Grete til Se og Hør.

Det var denne dagen terroren rammet den vakre byen ved Middelhavet. 86 mennesker måtte bøte med livet, og mer enn 400 ble skadd da en terrorist kjørte en lastebil gjennom folkemengden på promenaden, der feststemte voksne og barn feiret Frankrikes nasjonaldag.

- Alt var kaos

Like i nærheten sto Norges skiskytterdronning og hennes tre døtre - og så marerittet utspille seg foran øynene deres.

- Vi var heldigvis i andre enden av promenaden da terroristen slo til. Det er det verste jeg har opplevd. Alt var kaos. Jeg var alene med de tre jentene mine. Det var ikke noe hyggelig, sier Liv Grete.

Norges-ferie

Denne sommeren holder Liv Grete seg i Norge, og skal foruten dette sysle med ulike saker på hjemmebane.

- Jeg skal på Norway Cup med jentene mine og ha en sommer der jeg skal få gjort mye. Jeg kommer ikke til å reise så mye bort, og skal male hus og kose meg litt hjemme, sier Liv Grete.

Det er gått fire år siden det tidligere skiskytterparet Raphael Poirée og Liv Grete Skjelbreid fortalte at de skulle separeres.

VAR GIFT I OVER TI ÅR: Liv Grete Skjelbreid og Raphael Poirée ble folkefavoritter med sin medaljesanking på skiskytterbanen. Under VM i 2004 tok hun hele fire gull, mens han tok tre gull, en sølv og en bronse. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
VAR GIFT I OVER TI ÅR: Liv Grete Skjelbreid og Raphael Poirée ble folkefavoritter med sin medaljesanking på skiskytterbanen. Under VM i 2004 tok hun hele fire gull, mens han tok tre gull, en sølv og en bronse. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Det gjorde de i en pressemelding gjengitt av blant annet Dagbladet:

«Vi er blitt enig om å ta ut separasjon, men er fremdeles gode venner og nære naboer. Begge to stiller seg bak dette, og vi er enig om å stå sammen som familie», het det i pressemeldingen den gang.

- Tøft for ham og meg

I forkant av sommeren åpnet Liv Grete seg om hvordan hun opplevde bruddet, i programmet «Mer enn gull» på TV 2.

FELLES MÅL: I «Mer enn gull» på TV 2 forteller Liv Grete Skjelbreid hvordan hun opplevde bruddet med Raphael Poireé, og hva som ble deres hovedfokus i tida etter. Video: TV 2 Vis mer

Der fortalte Liv Grete at hun og Raphael valgte å holde fokus på sine tre døtre gjennom det krevende bruddet, og at deres felles fortid som skiskyttere i verdenstoppen var til hjelp.

- Det er jo aldri hyggelig når sånt skjer, men jeg tror at vår fordel oppi en slik situasjon - til tross for at det hele opplevdes tøft for både ham og meg - er at vi har vært to toppidrettsutøvere. Vi brukte ikke veldig lang tid på å sette oss et mål. Når du ser på de tre (barna, journ.anm.), så vet du hvor målet står, sier hun.

- Kjempetøft

Hun la til at det var vanskelig å gå igjennom bruddet samtidig som interessen fra offentligheten var så stor:

- For meg var det kjempetøft. Ryktene gikk jo i hytt og vær. Man kunne jo ikke bevege seg en plass uten at det var «din feil at man ble skilt», eller «din feil at man ble skilt», fortalte hun.

- Men det var litt det samme som et skiløp; gjør så godt du kan der og da, la hun til i programmet.

Raphael Poirée har i ettertid funnet kjærligheten med Anne Tunes, hvor det september i fjor ble kjent at paret hadde giftet seg.

LES OGSÅ: - Jeg savner dem veldig mye når jeg er borte