Karsten Warholm:

- Litt som å våkne opp med fylleangst

Karsten Warholm innrømmer at han kanskje sa litt for mye under sin nå berømte takketale.

ÅPENHET: Karsten Warholm har vært sammen med kjæresten Oda i flere år. Under Idrettsgallaen i år snakket han om henne i sin takketale, i det som skulle vise seg å bli et rørende øyeblikk. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
ÅPENHET: Karsten Warholm har vært sammen med kjæresten Oda i flere år. Under Idrettsgallaen i år snakket han om henne i sin takketale, i det som skulle vise seg å bli et rørende øyeblikk. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Friidrettsutøveren Karsten Warholm har de siste årene rukket å bli både verdensmester og en svært populær mann. Han er bare 23 år gammel, men innehar flere norske rekorder og stakk i 2017 av med seieren på 400 meter hekk under VM i London.

Samtidig som han tar karrieren på alvor, er det også mange som har latt seg sjarmere av atletens form for humor og pene ytre. På Instagram har han nesten 66 000 følgere, som lar seg sjarmere av bilder med familien, portretter og - selvsagt - flerfoldige løpebilder.

En han ikke deler så mye om, er kjæresten Oda Djupvik (20).

SØTT PAR: Oda Djupvik og Karsten Warholm har vært sammen i flere år. Her er de fotografert i 2017, etter at han stakk av med seieren under VM. Foto: NTB scanpix
SØTT PAR: Oda Djupvik og Karsten Warholm har vært sammen i flere år. Her er de fotografert i 2017, etter at han stakk av med seieren under VM. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Hvorfor?

Han har hatt henne med på flere røde løpere, men de to er nokså private av seg ellers. Derfor var det mange som ble rørt da Karsten under takketalen sin på Idrettsgallaen i år valgte å snakke åpent om kjærestens helseutfordringer.

- Jeg har en kjæreste. Hun var veldig syk, men vi kom oss gjennom det. Vi har gjort dette sammen. Jeg mener dette er en lagprestasjon, sa han blant annet i den rørende takketalen.

Opptrinnet fikk store mengder med oppmerksomhet, og 23-åringen ble overøst med meldinger. Nå avslører han at det egentlig ikke var planlagt. Det forteller han overfor Dagbladet.

- Det var litt som å våkne opp med fylleangst. Hvorfor sa jeg det? Jeg kjente mye på det den morgenen, men det gikk seg heldigvis til. Det er mye takket være responsen, respekten og tilbakemeldingene jeg fikk. Det varmet, forteller han til avisen.

Han gikk aldri inn på hva slags sykdom kjæresten hadde slitt med, og har heller ikke gjort det i ettertid. Mange synes det var flott at den unge atleten hadde valgt å være såpass åpen om privatlivet sitt, og da han var på gråten på scenen, var nok mange rundt om i de tusen hjem også det.

Får støtte av kjæresten

Livet til 23-åringen ble så godt som snudd på hodet i 2017. Karsten ble historisk i norsk sammenheng da han tok VM-gull på 400 meter hekk under VM i friidrett i London på sensommeren.

Etter den utrolige prestasjonen var den sympatiske løperen ikke sen med å trekke frem støtten han har mottatt underveis, blant annet fra kjæresten.

- Bak dette ligger det en del arbeid, og familien er nødt til å være fleksibel for at dette skal gå. Kjæresten min bor jo i Ulsteinvik, så hun har ikke sett så mye til meg. En tålmodig dame, absolutt, sa Warholm til Dagbladet.

For Oda er Karsten akkurat den samme gutten hun ble kjæreste med rett før jul for snart fire år siden.

- Karsten er akkurat slik folk ser ham. Han er en kjernekar. Alt er bare fantastisk med ham, har hun tidligere uttalt til Se og Hør.

LES OGSÅ: - Det er bare ikke passende